سن مناسب برای آموزش شنا به کودک
نمناک نوشت: آموزش شنا به کودکان باید در زمانی اتفاق بیافتد که کودک آمادگی و علاقه خود را نسبت به شنا کردن نشان دهد پس باید والدین سن مناسب برای آموزش شنابه کودک را بدانند.
سن آموزش شنا به کودک و نکاتی که باید بدانید
اغلب کودکان به حمام کردن و بازی کردن با آب و همچنین شنا کردن علاقه دارند. بهترین راه برای ایجاد این علاقه در کودکان، بردن آنها به استخر و اجازه دادن به آنها برای بازی کردن در آب است. با این کار، کودکان شانس آشنایی بیشتر با آب را پیدا کرده و لذت بیشتری را از بازی کردن در آب خواهند برد. در این راه، می توانید کم کم به کودکان خود شنا کردن را نیز آموزش دهید.
چگونه میتوان فهمید که زمان مناسب آموزش شنا برای کودک فرا رسیده است؟
زمان مناسب برای آموختن شنا را میتوان به صورت زیر خلاصه کرد:
کودک باید بتواند دستورالعملها را درک کند و به آنها پیروی کند.هماهنگی حرکتی مناسبی داشته باشد و بتواند همزمان دست و پا بزند.از نظر هیجانی آمادگی کافی داشته باشد و از آب ترس نداشته باشد.
اگر کودک این شرایط را داراست، میتوان او را در کلاسهای آمادگی شنا ثبت نام کرد. در این کلاسها، کودک مهارتهای پایه شنا مانند غوطهور شدن و استفاده از پا دوچرخه را یاد خواهد گرفت. بهتر است از کلاسهایی که تعداد کمی (کمتر از 6 کودک) در آن حضور دارند شروع کنید. همچنین، توصیه میشود کلاسی را انتخاب کنید که مورد تأیید و کنترل از نظر ایمنی و بهداشتی قرار دارد.
با توجه به توضیحاتی که گفته شد، بهترین سن آموزش شنا به کودک زمانی است که خود کودک آمادگی دریافت این آموزش را داشته باشد؛ ممکن است کودکی در سن قبل از 6 سالگی و کودکی دیگر بعد از 10 سالگی این آمادگی را پیدا کند برای همین نمیتوان عدد مشخصی به عنوان سن یادگیری شنا در کودک عنوان کرد.
توصیه ای برای انتخاب کلاس و آموزش شنا به کودک
والدین پیش از ثبت نام و فرزندشان در کلاس شنا بایستی به این موارد توجه داشته باشند.
آموزش شنا به کودکان زیر 2 سال
برای کودکان در رده سنی 6 ماه تا 2 سال، بهتر است به دنبال کلاسهایی باشید که مادر یا پدر به همراه کودک در آن شرکت کنند و توسط مربیان متخصص اداره میشوند. در این کلاسها، مربیان به مواردی مانند ورود و خروج از آب، ایجاد حباب، پا زدن به سمت جلو و غوطه ور شدن به پشت را به کودکان آموزش میدهند. علاوه بر این، مربیان مسئولیت آموزش اصول ایمنی در آب را به والدین نیز دارند.
آموزش شنا به کودکان 2-3 سال
کودکان 2 تا 3 سال دارای فعالیت بیشتری در آب هستند و بهتر است شما یا یک فرد بزرگسال دیگر برای نگهداری از آنها حضور داشته باشد. درون استخر، میتوانید بازیهای جالبی که نیازمند حرکت دست و پا هستند را انجام دهید. به عنوان مثال، میتوانید یک توپ را به سمت دیگری از استخر پرت کنید و از کودک بخواهید آن را بگیرد. همچنین، میتوانید او را روی شکم یا با استفاده از یک تکیه گاه (مانند دست شما) در آب شناور کنید.
همچنین، به کودک آموزش دهید که حبابها را در زیر آب ایجاد کند و یاد بگیرد که صورتش را بدون بلعیدن آب خیس کند. هنگامی که به سن 3 سالگی برسد، قادر خواهد بود که این تمام حرکات را با کمک کمتری انجام دهد.
آموزش شنا به کودکان 3- 4 سال
برای کودکان 3 تا 4 سال، میتوانید از کلاسهایی استفاده کنید که در آنها کودکان قادر به شرکت کردن با یکی از والدین یا بدون حضور والدین باشند. در جستجوی کلاس مناسب، بهتر است کلاسهایی را انتخاب کنید که علاوه بر آموزش حرکات شنا، به آموزش رفتارهای ایمن در استخر نیز تمرکز و تاکید دارند.
این کلاسها باید مناسب سطح سنی کودکان باشند و در حین آموزش، نیازهای ایمنی در استخر را به آنها آموزش دهند. از اهمیت آموزش مباحث ایمنی مانند نگهداری از لباس شنا، عمق آب و استفاده از وسایل ایمنی در آب باید پرهیز کرد.
به عنوان والدین، میتوانید از دستورالعملها و توصیههای ارائه شده در کلاس استفاده کنید و کودک را در حفظ ایمنی خود در استخر یاری کنید. همچنین، همراهی والدین در این کلاسها میتواند حس اطمینان و امنیت برای کودک را افزایش دهد.
آموزش شنا به کودکان 4-5 سال
کودکان 4 تا 5 سال در صورتی که با آب آشنا شده و به آن عادت کرده باشند، میتوانند در کلاسهایی با مدت زمان 30 دقیقه به مدت 8 تا 10 هفته شرکت کنند. این کلاسها به کودکان کمک میکنند تا مهارتهای پایه را بیاموزند و در نهایت قادر به انجام حرکات همزمان و هماهنگ دست و پا شوند.
نکته ای مهم درباره کلاس شنای کودکان
یکی از مسائل مهم مربوط به کلاسهای آموزش شنا این است که هرگز فکر نکنید کودک بدون حضور شما در این کلاسها از امنیت کافی برخوردار است و احتمال غرق شدن وجود ندارد. حضور والدین در کنار کودک در زمان نزدیکی به استخر یا داخل آن بسیار ضروری است.
همیشه باید در فاصلهای به اندازه یک بازو کنار کودک حضور داشته باشید. همچنین میتوانید از وسایل کمکی شنا مانند تیوپ یا قمقمههای شناور استفاده کنید، اما باید به یاد داشته باشید حتی با استفاده از این ابزارها نیز همواره باید در آب و در کنار کودک حاضر باشید، زیرا برای جلوگیری از غرق شدن نمیتوانید به این وسایل اعتماد کامل کنید.
راضیه میرزاحیدری