ته چین قیسی: رمزی برای جشن و شادی
ته چین قیسی یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با ترکیبی از برنج، مرغ، قیسی، زعفران و ماست تهیه میشود. طعمی دلپذیر و ظاهری زیبا دارد و برای مهمانیها و مناسبتهای خاص بسیار مناسب است. در این مقاله از تک فانبلاگ، طرز تهیه مرحله به مرحله ته چین قیسی خوشمزه را به همراه نکات مهم برای شما شرح میدهیم.
طرز تهیه ته چین قیسی مجلسی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این ته چین ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این ته چین جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این ته چین در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مواد لازم جهت تهیه ته چین قیسی مجلسی
برنج۳ پیمانهسینه مرغ ۵۰۰ گرمقیسی ۱ پیمانهپیاز ۱ عدد متوسطزرده تخممرغ۲ عددماست چکیده½ پیمانهزعفران دم کردهبه مقدار لازمروغن مایع به مقدار لازمنمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
مرحله اول: آمادهسازی برنج
برنج را بشویید و حداقل به مدت ۲ ساعت در آب خیس کنید. سپس برنج را آبکش کنید.
برای برنج ته چین از برنج ایرانی مرغوب مانند طارم یا هاشمی استفاده کنید.
در همین مرحله درون قابلمه مناسبی مقداری نمک، آب و روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید.
منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش رسد سپس برنج های آبکش شده را درون قابلمه بریزید.
۳-۴ دقیقه زمان دهید تا برنج ها نیم پز شوند سپس آن ها را آبکش کنید و کنار گذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین قورمه سبزی
مرحله دوم: آمادهسازی مرغ و پیاز
پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
سینه مرغ را نیز به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید
مرحله سوم: تفت دادن مرغ و پیاز
در یک تابه مقداری روغن داغ کنید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود و بوی خامی اش گرفته شود. سپس سینه مرغ را به آن اضافه کرده و با هم تفت دهید تا مرغ تغییر رنگ دهد.
مرحله چهارم: آمادهسازی قیسی
قیسی را شسته و در صورت نیاز، به قطعات کوچکتر خرد کنید.
مرحله پنجم: مخلوط کردن مواد
در یک کاسه بزرگ، زرده تخم مرغ، ماست چکیده، زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید. سپس برنج آبکش شده را به این مخلوط اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا برنج کاملا با مواد آغشته شود.
مرحله ششم: چینش لایهها
برای داشتن ته دیگ طلایی و خوشرنگ، میتوانید کف قابلمه را با کره یا روغن حیوانی چرب کنید.
نصف برنج را کف قابلمه پهن کنید. روی برنج، مقداری از مرغ و قیسی را به صورت پخش شده بریزید. سپس باقیمانده برنج را روی مواد ریخته و سطح آن را صاف کنید.
ببیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین گوجه و بادمجان
مرحله هفتم: دم کردن ته چین
درِ قابلمه را دمکنی بگذارید و روی حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت برنج را دم کنید.
بعد از گذشت این زمان، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید ته چین ۱۰ دقیقه دیگر به صورت دربسته دم بکشد.
برای اینکه ته چین به راحتی از قالب جدا شود، میتوانید قالب را کمی شیب دهید و اطراف آن را با چاقو آزاد کنید و ته چین را در ظرف سرو برگردانید.
ته چین قیسی را میتوانید با انواع سالاد و ترشی سرو کنید.
۵ نکته مهمی که در تهیه ته چین قیسی باید بدانید
از زعفران با کیفیت و اصل برای عطر و رنگ بهتر ته چین استفاده نمایید.عطر و رنگ زعفران در این غذا اهمیت زیادی دارد.میتوانید برای طعم متفاوت، از کمی خلال بادام یا پسته نیز در مایه گوشتی ته چین استفاده کنید.اگر ماست چکیده در دسترس ندارید، می توانید از ماست معمولی استفاده کنید. البته آب اضافی ماست را بگیرید تا ته چین شل نشود.میزان تفت دادن مرغ بستگی به سلیقه شما دارد. برای داشتن ته چین با مرغ آبدار، مرغ را کمی تفت دهید.شما با توجه به ذائقتان میتوانید از گوشت گوسفند یا گوساله در تهیه این ته چین استفاده کنید.
با رعایت این نکات، میتوانید یک ته چین قیسی مجلسی و خوشمزه تهیه کنید که همه اعضای خانواده از آن لذت ببرند. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما قرار گرفته باشد. اگر در تهیه ته چین قیسی از فوت و فنهایی استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن این غذا میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.