راز تهیه خورش گردو و آلو: طعم و لذت خوشمزه یک ناهار مجلسی
خورش گردو و آلو یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با طعم شیرین و ترش خود، دل هر کسی را میبرد. این خورش معمولاً با گوشت مرغ یا بوقلمون تهیه میشود و با برنج زعفرانی سرو میشود. در این مقاله از تک فانبلاگ، طرز تهیه این خورش خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله برای شما شرح میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه خورش گردو و آلو
مواد لازم جهت تهیه خورش گردو و آلو به شرح زیر است:
گردو۴۰۰ گرمآلو بخارا۲۰۰ گرمگوشت مرغ یا بوقلمون۲۰۰ گرمپیاز متوسط۱ عددرب انار۲ تا ۳ قاشق غذاخوریپودر دارچین۱ قاشق چایخوریپودر هل۱ قاشق چایخوریشیره انگور۲ قاشق غذاخورینمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان لازمروغنبه مقدار لازمآببه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه خورش گردو و آلو
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش ۱/۵-۲ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این خورش جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این خورش در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی مواد
گردو را به خوبی آسیاب کنید.
پیاز را بشویید و پوست بگیرید، آن را نگینی خرد کنید.
آلوی بخارا را از قبل شسته و هسته آن را جدا کنید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گردو
در یک قابلمه مناسب، روغن را گرم کنید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
گردو، دارچین و هل را به پیاز اضافه کرده و با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی ادویهها آزاد شود.
برای طعم بهتر، میتوانید از گردوی تازه و تر استفاده کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن گوشت
گوشت مرغ یا بوقلمون را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
اگر از گوشت بوقلمون استفاده میکنید، زمان پخت آن ممکن است کمی بیشتر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش گردو و زردآلو
مرحله چهارم: اضافه کردن آب و ادویهها
آب جوش را به قابلمه اضافه کنید به طوری که روی مواد را بگیرد. زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید.
اجازه دهید خورش با حرارت ملایم به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزد تا گوشت کاملا پخته شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن آلو و رب انار
نیم ساعت مانده به پایان پخت، آلوی بخارا و رب انار را به خورش اضافه کنید.
شیره انگور را نیز در این مرحله اضافه کنید تا طعم خورش شیرینتر شود.
مرحله ششم: پخت نهایی
اجازه دهید خورش با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزد تا جا بیفتد و روغن بیندازد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش غوره و کشمش
مرحله هفتم: سرو
خورش گردو و آلو را در ظرف مورد نظر ریخته و به همراه برنج زعفرانی سرو کنید.
برای تزیین خورش، میتوانید از خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
نکات طلایی در تهیه خورش گردو و آلو
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه این خورش خوشمزه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای شیرینتر شدن خورش، میتوانید مقدار شیره انگور را بیشتر کنید.حرارت پخت خورش باید ملایم باشد تا گردو نسوزد و خورش به روغن بیفتد.میتوانید از آلو خشک دیگری مانند آلو لواشک نیز استفاده کنید.برای طعم متفاوتتر، میتوانید کمی زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، میتوانید یک خورش گردو و آلو خوشمزه و مجلسی تهیه کنید که از طعم بینظیر آن لذت ببرید. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد.
اگر شما در تهیه این خورش جذاب از فوت و فن هایی استفاده میکنید که موجب بهتر شدن طعم این خورش میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.