تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

روزه‌داری، سلاح جدید علیه سرطان؟

طبق یک مطالعه جدید، روزه گرفتن به مدت ۲۴ ساعت، دو بار در هفته، توانایی‌های سلول‌های ایمنی خاص به نام سلول‌های کشنده طبیعی را در مبارزه با سرطان افزایش می‌دهد. در مطالعه اخیر محققان مرکز سرطان نیویورک (MSK) این مسئله بررسی شد که چگونه روزه‌داری توانایی‌های سیستم ایمنی را در مبارزه با سرطان تقویت می‌کند.

به گزارش اطلاعات، جوزف سان، ایمونولوژیست و محقق همکار این مطالعه گفت: تومور‌ها بسیار گرسنه هستند. آن‌ها مواد مغذی ضروری را می‌گیرند و محیطی را ایجاد می‌کنند که اغلب سرشار از لیپید‌هایی است که برای اکثر سلول‌های ایمنی مضر است.

سلول‌های کشنده طبیعی (NK) گلبول‌های سفید خونی هستند که مطابق با نام خود هستند و سایر سلول‌های آلوده به ویروس‌ها و سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند.

محققان موش‌های مبتلا به سرطان را به مدت ۲۴ ساعت دو بار در هفته شبیه روزه‌داری گرسنگی دادند البته آن‌ها می‌توانستند در بین روزه‌ها آزادانه غذا بخورند. آن‌ها دریافتند که گرسنه ماندن هدف‌دار تاثیر عمیقی بر سلول‌های NK حیوان دارد.

همانطور که در انسان‌های روزه‌دار اتفاق می‌افتد، سطح گلوکز موش‌ها کاهش یافت و اسید‌های چرب آزاد که می‌توانند به عنوان منبع انرژی جایگزین در زمانی که سایر مواد مغذی کم هستند استفاده شوند، افزایش یافت.

ربکا دلکونت، سرپرست این مطالعه، گفت: در طول هر یک از این چرخه‌های روزه‌داری، سلول‌های NK یاد گرفتند که از این اسید‌های چرب به عنوان منبع سوخت جایگزین برای گلوکز استفاده کنند.

روزه علاوه بر ارائه منبع انرژی جایگزین، باعث جابجایی سلول‌های NK نیز شد. بسیاری از آن‌ها به مغز استخوان رفتند، جایی که به دلیل روزه داری در معرض سطوح بالایی از پروتئین سیگنال دهنده به نام اینترلوکین ۱۲ قرار گرفتند. این باعث افزایش تولید اینترفرون گاما در سلول‌ها شد، یکی از سایتوکاین‌های ضد تومور که به طور طبیعی می‌سازند.

محققان این مطالعه پیشنهاد کردند که در کنار شیمی درمانی نوعی روزه‌داری برای بیماران تجویز شود. محققان می‌گویند نتایج این تحقیق ممکن است منجر به شناسایی دارو‌هایی شود که با مکانیسم‌های حاصل از روزه‌داری مرتبط هستند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!