تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سحر آمیز و خوشمزه: راز تهیه کیک لیمویی با طعم و عطر تلخ و خیره کننده

چیز کیک لیمویی یکی از انواع دسرهای خوشمزه و خوش‌عطر تابستانی است که می‌توان آن را به روش‌های مختلفی به صورت تک نفره یا در قالب بزرگ آماده کرد. ترکیب لیموی تازه و پنیر در این دسر، طعم فوق العاده‌ مطبوعی را ایجاد می‌کند. در ادامه با تک فانبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه این چیز کیک خوشمزه را برایتان شرح دهیم.

مواد لازم جهت تهیه کراست چیز کیک

مواد لازم جهت تهیه کراست چیز کیک به شرح زیر است:

بیسکوییت پتی بور وانیلی۱ بسته معادل (۱۲۰ گرم)کره۵۰ گرم

مواد لازم جهت تهیه لایه پنیری چیز کیک

برای تهیه لایه پنیری چیز کیک به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

پنیر ماسکارپونه یا لبنه۲۰۰ گرمخامه صبحانه یا قنادی۱۰۰ گرمتخم مرغ۱ عددوانیل۱ چهارم قاشق چای‌خورینشاسته ذرت۱ قاشق سوپ‌خوریآرد سفید قنادی۱ قاشق سوپ‌خوریشکر۱۰ قاشق سوپ‌خوریپوست لیموی رنده شده۱ عدد

مواد لازم جهت تهیه سس لیموی چیز کیک

مواد لازم جهت تهیه سس لیموی چیز کیک به شرح زیر است:

آب۱ پیمانهنشاسته ذرت۱ و نیم قاشق سوپ‌خوریشکر۶ قاشق سوپ‌خوریپوست لیموی رنده شده۱ عددآب لیموی تازه۱ عددرنگ زرد خوراکیبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه چیز کیک لیمویی

برای تهیه چیز کیک لیمویی باید مراحل زیر را طی کنید.

مرحله اول: پودر کردن بیسکوئیت

در ابتدا باید کراست یا پایه چیز کیک را آماده کنید. برای این کار بیسکوئیت‌ها را با دست کمی خرد کنید و بعد داخل دستگاه غذاساز یا آسیاب بریزید و پودر کنید.

اگر به دستگاه دسترسی ندارید، می‌توانید بیسکوئیت‌ها را داخل کیسه زیپ کیپ بریزید و در کیسه را ببندید.

سپس با وردنه روی آن‌ها ضربه بزنید تا کاملا پودر شوند؛ اما مراقب باشید که کیسه در اثر برخورد با ضربه پاره نشود.

در ادامه می‌توانید پودر بیسکوئیت‌ها را یک دور الک کنید تا بافتی یکدست حاصل شود.

نکته: از بیسکوئیت پتی بور شکلاتی یا بیسکوئیت دایجستیو (ساقه طلایی) هم می‌توانید برای کراست چیز کیک استفاده کنید.

مرحله دوم: اضافه کردن کره به پودر بیسکوئیت‌

کره را روی حرارت بن ماری یا داخل ماکروفر ذوب کرده و به پودر بیسکوئیت‌ها اضافه کنید.

حال ترکیب کره و پودر بیسکوئیت را کاملا مخلوط کنید تا یکدست شوند و مواد حالت شنی مانند پیدا کند.

مرحله سوم: انتقال بیسکوئیت به قالب

داخل قالب مافین کپسول کاغذی قرار دهید و به اندازه مساوی داخل هر کپسول از بیسکوئیت‌های پودر شده بریزید.

با کف یک لیوان یا گوشت کوب پودر بیسکوئیت را داخل کپسول‌ها کاملا فشرده و صاف کنید.

وقتی همه کپسول‌ها فشرده و آماده شد، قالب مافین را داخل یخچال قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک لیمو

مرحله چهارم: آماده کردن لایه پنیری

برای آماده کردن لایه پنیری، پنیر ماسکارپونه و خامه (خامه صبحانه یا قنادی) را داخل ظرفی بریزید؛ به جای پنیر ماسکارپونه از پنیر لبنه هم می‌توانید استفاده کنید. 

پنیر و خامه را با همزن بزنید تا کاملا ترکیب شوند. (اگر از خامه قنادی استفاده می‌کنید اول خامه را کمی بزنید تا فرم بگیرد و بعد پنیر را به آن اضافه و مخلوط کنید)

شکر را اضافه کنید و با همزن مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس آرد سفید قنادی و نشاسته ذرت الک شده را اضافه و مخلوط کنید.

پوست یک عدد لیمو ترش را رنده کرده و به مواد اضافه کنید. سپس مواد را به خوبی مخلوط کنید.

در ادامه یک عدد تخم مرغ را اضافه کنید و با همزن در حد مخلوط و یکدست شدن مواد را هم بزنید. در بین هم زدن وانیل را هم اضافه کنید.

مرحله پنجم: انتقال مایه پنیری به روی لایه بیسکوئیتی

وقتی مواد کاملا یکدست شد با یک اسکوپ بستنی از مایه پنیری بردارید و روی لایه بیسکوئیتی بریزید.

استفاده از اسکوپ باعث می‌شود اندازه مواد داخل کپسول‌ها یکسان باشد؛ اگر اسکوپ ندارید می‌توانید از یک ملاقه کوچک استفاده کنید.

حدود دو سوم کپسول‌ها را با مایه پنیری پر کنید و بعد قالب مافین را داخل سینی فر قرار دهید و داخل سینی آب بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر موس لیمو؛ با کرم لیمو مخصوص

مرحله ششم: پخت مایه پنیری در فر

سینی را داخل فر ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد که از قبل گرم شده است قرار دهید.

حدود ۳۵ الی ۴۰ دقیقه زمان دهید تا لایه پنیری بپزد. زمان در فرهای مختلف متفاوت است؛ وقتی لایه پنیری کمی خودش را گرفت، یعنی پخته شده است. پس مراقب باشید که قسمت پنیری نسوزد.

باید توجه کنید که لایه پنیری داخل فر پف می‌کند و کمی بالا میاد؛ اما بعد از خاموش کردن فر، پف آن تا حدودی می‌خوابد که کاملا طبیعی است؛ چون بیشتر آن از پنیر و خامه تشکیل شده است و مقدار خیلی کمی آرد و تخم مرغ دارد.

وجود سینی آب باعث می‌شود که روی لایه پنیری ترک نخورد.

بعد از اینکه حرارت فر را خاموش کردید قالب را از فر خارج نکنید و فقط در فر را کمی نیمه باز بگذارید تا چیز کیک‌ها تقریبا خنک شوند و از دما بیفتند؛ چون شوک دمایی ممکن است باعث ایجاد ترک روی چیز کیک شود.

بعد قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید چیز کیک‌ها در دمای محیط کاملا خنک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لیمو شکری خوشمزه و خانگی

مرحله هفتم: آماده کردن سس لیمویی

برای آماده کردن سس لیمویی نشاسته ذرت و شکر را داخل قابلمه‌ای بریزید و مخلوط کنید. سپس آب را کم کم اضافه و مخلوط کنید.

پوست یک عدد لیمو ترش را داخل مواد رنده کنید (فقط قسمت سبز رنگ) و آب همان لیمو ترش را هم داخل مواد بریزید.

در آخر رنگ زرد خوراکی (ترجیحا لیمویی) اضافه کنید تا به رنگ دلخواه برسد.

مواد را روی حرارت کم بگذارید و مدام هم بزنید تا غلظت پیدا کند. حرارت باید کم باشد تا خامی نشاسته گرفته شود و طعم خامی داخل سس حس نشود؛ وقتی سس غلیظ شد از روی حرارت بردارید.

مرحله هشتم: ریختن سس لیمویی روی لایه پنیری

اجازه دهید سس از دما بیفتد و خنک شود. در این بین هر از گاهی هم بزنید تا سس رویه نبندد؛ وقتی سس خنک شد و به دمای محیط رسید از آن داخل کپسول‌ها و روی لایه پنیری بریزید تا کپسول پر شود.

مرحله نهم: انتقال قالب به یخچال

حال قالب را داخل یخچال بگذارید و اجازه دهید  یک شب داخل یخچال بماند تا خودش را بگیرد.

سپس کپسول را به آرامی از چیز کیک‌ها جدا کنید و روی چیز کیک را به دلخواه تزئین کنید.

می‌توانید از لیموی برش خورده، برگ پونه، انواع میوه برش خورده و پسته خرد شده برای تزئین چیز کیک استفاده کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی تک فانطرز تهیه چیز کیک لیمویی خوشمزه را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این دسر خوشمزه را در خانه تهیه کرده و از طعم بی‌نظیر آن نهایت لذت را ببرید.

سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!