راز تهیه دسر کیک شیر برای عصرانه: طریقه سریع و ساده!
دسر کیک شیر یکی از دسرهای سنتی و محبوب ایرانی است که با مواد اولیه ساده و در دسترسی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. این دسر با طعمی شیرین و بافت نرم، طرفداران بسیار زیادی دارد. در این مقاله از تک فانبلاگ، طرز تهیه دسر کیک شیر را به صورت مرحله به مرحله برای شما شرح میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه دسر کیک شیر
مواد لازم جهت تهیه دسر کیک شیر به شرح زیر است:
شیر۱ لیترشکر۱ پیمانهزرده تخم مرغ۲ عددنشاسته ذرت۴ قاشق غذاخوریوانیل۱ قاشق چایخوریگلاب (اختیاری)به مقدار دلخواهپودر پسته یا بادام برای تزیین (اختیاری)به مقدار دلخواه
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه دسر کیک شیر
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۵-۷ دقیقه و تهیه نهایی این دسر ۲-۳ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این دسر جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این دسر خوشمزه در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: ترکیب نشاسته و شیر
نشاسته ذرت را درون ظرف مناسبی بریزید.
شیر کاملا سرد را به آرامی به آن اضافه و مخلوط کنید. برای اینکه دسر کیک شیر طعم بهتری داشته باشد، از شیر پر چرب استفاده کنید.
شیر سرد از گلوله، گلوله شدن نشاسته جلوگیری میکند.
نشاسته ذرت در این دسر باعث غلیظ شدن آن و ایجاد بافت نرم و یکدست میشود.
مرحله دوم: حرارت دادن مواد
محتوای مرحله قبل را در یک قابلمه مناسب بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
شکر را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود. اگر دوست دارید دسر کیک شیر شما شیرینتر باشد، میتوانید مقدار شکر را بیشتر کنید.
حرارت را کم کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مایه غلیظ شود و به قوام فرنی برسد. در حین پخت، مایه دسر را مرتب هم بزنید تا گلوله نشود و یکدست شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیز کیک لیمویی
مرحله سوم: اضافه کردن زرده تخم مرغ
زرده تخم مرغها را با همزن دستی یا برقی بزنید تا رنگشان روشن شود. کمی از مایه گرم را به زرده تخم مرغها اضافه کنید و خوب هم بزنید.
سپس مخلوط زرده تخم مرغ را به آرامی به مایه اصلی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن وانیل و گلاب
وانیل و گلاب را به مایه اضافه کنید و خوب هم بزنید. حرارت زیر قابلمه را ملایم نگه دارید تا مایه نسوزد و ته نگیرد.
مرحله پنجم: انتقال به ظرف سرو و یخچال
قابلمه را از روی حرارت بردارید و محتوای دسر را در ظرف سرو بریزید.
با پودر پسته یا بادام آن را تزیین کنید. میتوانید از میوههای تازه یا خشک نیز برای تزیین دسر استفاده کنید.
ظرف را در یخچال قرار دهید تا دسر کامل ببندد.
پس از گذشت چند ساعت ظرف را از یخچال خارج کنید و دسر کیک شیر را به ابعاد دلخواه برش زنید و نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر ترایقل گیلاس
۳ نکته طلایی در تهیه دسر کیک شیر
در ادامه به ۳ نکته طلایی برای تهیه این دسر خوشمزه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای تهیه دسر کیک شیر میتوانید به جای شیر از شیر عسل استفاده کنید. شیر عسل طعم ملایم و شیرینی به دسر میدهد.به جای نشاسته ذرت میتوانید از آرد برنج استفاده کنید. آرد برنج به دسر بافت متفاوتی میدهد.شما می توانید برای داشتن طعم های متفاوت تر با اضافه کردن زعفران دم کرده به دسر، طعم آن را خاصتر کنید یا با اضافه کردن پودر کاکائو به دسر، طعم شکلاتی به آن بدهید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، میتوانید یک دسر کیک شیر خوشمزه و خانگی تهیه کنید که از طعم و بافت آن لذت ببرید. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.