تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

۸ تفاوت PS5 با PS4 Pro

مشخصات کلی پلی‌ استیشن ۵ و پلی استیشن ۴ پرو

پیش از آن‌که بخواهیم مقایسه میان این ۲ کنسول را شروع کنیم، بد نیست که نگاهی به مشخصات کلی آن‌ها داشته باشیم. سونی با عرضه کنسول پلی استیشن ۴ پرو به عنوان کنسولی میان نسلی، سعی کرد تا ایرادات اولیه پلی استیشن ۴ را برطرف کند. از طرفی این کنسول قیمت منطقی داشت و قابلیت‌هایی که از آن‌ها بهره‌مند بود، کاملا نشان از کیفیت خوب این کنسول می‌دادند. از طرفی پلی استیشن ۵ نیز به عنوان کنسول نسل نهمی سونی، تاکنون عملکرد بسیار خوبی داشته است. از همین‌رو در این مطلب شما می‌توانید مشخصات کلی این کنسول‌ها را مشاهده کنید. البته فراموش نکنید که در این مقایسه، هدف ما نسخه اسلیم پلی استیشن ۵ نیست!




نوع کنسول
پلی استیشن ۵
پلی استیشن ۴ پرو


قدرت پردازشی
۱۰.۲۸ ترافلاپس
۴.۲ ترافلاپس


حافظه داخلی
۸۲۵ گیگابایت
۱ ترابایت


پردازنده اصلی
پردازنده ۸ هسته‌ا‌ی Zen 2 با فرکانس پردازشی ۳.۵ گیگاهرتز
پردازنده ۸ هسته‌ای AMD‌ با‌ هسته‌های سفارشی Jaguar و فرکانس ۲.۱ گیگاهرتز


ابعاد
۲۶۰ در ۹۲ در ۳۹۰ میلی‌متر
۵۳ در ۲۹۴ در ۳۲۵ میلی‌متر


وزن
۴.۵ کیلوگرم
۳.۲۶ کیلوگرم


حافظه رم
۱۶ گیگابایت GDDR6
۸ گیگابایت GDDR5


تاریخ معرفی
۱۰ نوامبر سال ۲۰۱۶
۱۲ نوامبر سال ۲۰۲۰


قیمت جهانی
۴۹۹ دلار

۳۹۹پلی استیشن ۴ پرو در ۱۰ نوامبر سال ۲۰۱۶ با برچسب قیمتی ۳۹۹ دلاری پا به میدان نبرد گذاشت. قیمت این کنسول در آن زمان نسبت به قابلیت‌هایی که داشت، مورد توجه بود. سونی در نسل نهم با افزایش قیمت ۱۰۰ دلاری، پلی استیشن ۵ را با برچسب قیمتی ۴۹۹ دلاری در بازارهای جهانی عرضه کرد.


قیمت کنسول نسل هشتمی سونی در مقایسه با نسخه دیسکی پلی استیشن ۵ پرو، کمتر است. اما اگر بیخیال نسخه دیسکی شوید و به سراغ ورژن دیجیتالی این کنسول بروید، پلی استیشن ۵ دیجیتال با پلی استیشن ۴ پرو قیمت یکسانی خواهند داشت. بنابراین بازهم برگ برنده با کنسول نسل نهمی سونی است.




مقایسه PS5 با PS4 Pro؛ طراحی کدام کنسول بهتر است؟

در بخش طراحی این کنسول‌ها ما با ۲ طراحی کاملا متفاوت روبرو هستیم. در واقع اینطور می‌توان گفت که اصلی‌ترین تفاوت PS5 با PS4 Pro در بخش طراحی آن‌ها خلاصه شده. کنسول نسل نهمی سونی طراحی فوق‌العاده‌ای دارد. سونی در این نسل بالاخره دست از طراحی تکراری نسل‌های پیشین برداشته و ما حالا طراحی جسورانه‌تری داریم. پلی استیشن ۵ در مقایسه با کنسول نسل هشتمی سونی، طراحی بهتری دارد و رنگ سفید آن به عنوان رنگ پیش‌فرض این کنسول، جلوه‌ای زیبا به آن بخشیده. قابلیت شخصی‌سازی پنل‌های کناری پلی استیشن ۵ نیز، یکی دیگر از برتری‌های این کنسول‌ است.

منتهی از طرفی پرچمدار نسل هشتمی سونی، طراحی‌اش هنوز هم جذاب است. اگرچه این کنسول در سال ۲۰۱۶ معرفی شد، اما با گذشت چیزی نزدیک به ۸ سال از انتشار کنسول پلی استیشن ۴ پرو، این کنسول هنوز هم طراحی دوست داشتنی دارد. بخش طراحی موضوعی کاملا سلیقه‌ای است. اما عملکرد سونی در نسل نهم کمی بهتر از نسل هشتم بوده.

مقایسه گرافیکی و قدرت پردازشی PS5 و پلی استیشن ۴ پرو

اما شاید اصلی‌ترین مولفه تاثیرگذار در مقایسه این کنسول‌ها، قدرت سخت‌افزاری و پردازشی آن‌ها باشد. به هرحال سوال اصلی اینجاست که آیا کنسول نسل هشتمی سونی هنوز ارزش خرید دارد یا نه! برای پیدا کردن پاسخ این سوال باید سری به مشخصات فنی این کنسول‌ها بزنیم. فراموش نکنید که چه پلی استیشن ۴ پرو و چه کنسول پلی استیشن ۵، جزو قوی‌ترین کنسول‌های نسل خودشان بودند و هستند. پلی استیشن ۴ پرو هنوز هم توان اجرای بازی‌های مدرن را دارد. سونی از یک پردازنده پردازنده ۸ هسته‌ای AMD‌ با‌ هسته‌های سفارشی Jaguar و فرکانس ۲.۱ گیگاهرتزی به عنوان قلب تپنده کنسول پلی استیشن ۴ پرو استفاده کرده. این کنسول با توان ۴.۲ ترافلاپسی در گوشه میدان قرار دارد.

در آن سوی میدان ما نماینده تازه‌کار سونی در نسل نهم را داریم! سونی در نسل نهم کنسول‌ها از یک پردازنده ۸ هسته‌ا‌ی Zen 2 با فرکانس پردازشی ۳.۵ گیگاهرتزی به عنوان هسته اصلی پلی استیشن ۵ استفاده کرده. همچنین این کنسول نسل نهمی قدرت ۱۰.۲۸ ترافلاپسی دارد و می‌تواند خیالتان را از بابت اجرای بازی‌ها کاملا راضی نگه دارد.

نوبت به بخش پردازنده گرافیکی می‌رسد. پلی استیشن ۴ پرو از یک پردازنده گرافیکی یکپارچه شده با معماری پولاریس AMD استفاده کرده و رقیب نسل نهمی‌اش از یک پردازنده ۲.۲۳ گیگاهرتزی با معمای RDNA2 که قدرت فوق‌العاده‌ای به این کنسول بخشیده. این اعداد و ارقام به معنای برتری ۲.۵ برابری کنسول پلی استیشن ۵ نسبت به پلی استیشن ۴ پرو هستند.

به‌طور خلاصه اینطور می‌توان گفت که کنسول نسل نهمی سونی به سبب داشتن هسته‌های بیشتری با فرکانسی بالاتر، عملکردی بهتر نسبت به پرچمدار نسل هشتمی سونی خواهد داشت. البته پلی استیشن ۴ پرو هنوز هم کنسولی قدرتمند است، اما خرید کنسول پلی استیشن ۵ به مراتب منطقی‌تر به نظر می‌رسد و این کنسول قدرت بیشتری نیز خواهد داشت.

مقایسه حافظه داخلی پلی استیشن ۵ و پلی استیشن ۴ پرو

دیگر تفاوت PS5 با PS4 Pro در چیست؟ در بخش حافظه داخلی! باید اعتراف کرد که کنسول نسل نهمی سونی و پلی استیشن ۴ پرو رقابت تنگاتنگی با یکدیگر دارند. پلی استیشن ۴ پرو از یک حافظه دیسک درایو ۱ ترابایتی استفاده کرده و نسخه پایه پلی استیشن ۵، از یک حافظه SSD با ظرفیت ۸۲۵ گیگاباتی کمک گرفته که تنها ۶۶۷ گیگابایت آن در دسترس گیمرهاست. این به آن معناست که اگرچه پلی استیشن ۴ پرو فضای بیشتری در اختیار دارد، اما سرعت پلی استیشن ۵ به مراتب بهتر است.

حافظه پلی استیشن ۵ به لطف بهره‌مندی از یک SSD مدرن، سرعتی بالغ بر ۵.۵ گیگابایت بر ثانیه دارد. این موضوع به آن معناست که پلی استیشن ۵ نسبت به پلی استیشن ۴ پرو به مراتب سریع‌تر است و در اجرای بازی‌های مختلف و لانچ آن‌ها عملکرد به مراتب بهتری خواهد داشت. همچنین متاسفانه هرچند که شما می‌توانید پلی استیشن ۴ پرو را با استفاده از SSD ارتقا دهید، اما بازهم سرعت پلی استیشن ۵ را تجربه نخواهید کرد و به‌طور کلی، عملکرد پلی استیشن ۵ پرو در این بخش نیز بهتر است.

مقایسه کنترلرهای پلی استیشن ۵ و پلی استیشن ۴ پرو

سونی در نسل نهم کنسول‌های بازی بالاخره دوال‌شاک دوست داشتنی را پس از سال‌ها کنار گذاشته و نسل جدیدی از کنترلرهایش را معرفی کرده. نسل جدید کنترلرهای سونی که با نام دوال‌سنس نیز شناخته می‌شوند، با معرفی پلی استیشن ۵ عرضه شدند. این کنترلرها نسبت به دوال‌شک طراحی متفاوت‌تری دارند و مکانیزم‌های جدیدی به آن‌ها اضافه شده که می‌توان به تریگرهای تطبیق‌پذیر و بازخورد هپتیک اشاره کرد. این مکانیزم‌ها به شما در داشتن حس بهتری از دنیای بازی‌های ویدئویی کمک می‌کنند و باعث می‌شوند تا شما در هنگام تجربه بازی‌ها عملکرد بهتری داشته باشید.

از طرفی استفاده از رنگ سفید به عنوان تم پیش‌فرض کنترلرهای نسل جدید سونی، هماهنگی دوست داشتنی با پلی استیشن ۵ دارد. به‌طور کلی دوال‌سنس ورژن ارتقا یافته دوال‌شاک است و سونی در طراحی این کنترلرها تمام تلاشش را کرده تا حسی فوق‌العاده به گیمرها منتقل کند.

مقایسه پلی استیشن ۵ و پلی استیشن ۴ پرو از نظر بازی‌ها

در لیست ۸ تفاوت PS5 با PS4 Pro، نوبت به مقایسه بازی‌های این ۲ کنسول می‌رسد. راستش را بخواهید از آن‌جایی که هر ۲ این کنسول‌ها نماینده‌ای از استودیوی سونی هستند، نمی‌توان گفت که کدام یک نسبت به دیگری برتری دارد. هر ۲ این کنسول‌ها بازی‌های انحصاری مختلفی دارند که می‌توان رویشان حساب باز کرد. از طرفی پلی استیشن ۴ پرو میزبان بسیاری از بازی‌های انحصاری جدیدی است که برای پلی استیشن ۵ نیز عرضه شده‌اند. از طرفی بازی‌های آنلاین هنوز هم روی این کنسول طرفدار دارند و شما می‌توانید به راحتی روی کنسول نسل هشتمی مایکروسافت، بازی‌های مختلف را تجربه کنید.

از طرفی سرویس پلی استیشن پلاس نیز به عنوان سرویس اشتراکی سونی، به شما اجازه می‌دهد تا به کتابخانه‌ای مملو از بازی‌های مختلف دسترسی داشته باشید. اما در بخش قابلیت بکوارد، پلی استیشن ۵ به شما اجازه می‌دهد تا بازی‌های پلی استیشن ۴ را بدون دردسر خاصی تجربه کنید. در حالیست که چنین قابلیتی روی کنسول پلی استیشن ۴ پرو دردسترس نیست و شما نمی‌توانید بازی‌های پلی استیشن ۳ را با این کنسول تجربه کنید. بنابراین در بخش بازی‌ها، پلی استیشن ۵ تنها با برتری جزئی بهتر از پلی استیشن ۴ پرو است.

مقایسه تصویری PS5 با PS4 Pro

سونی در نسل نهم کنسول‌هایش سنگ تمام گذاشته. بهبود گرافیکی کنسول پلی استیشن ۵ و ارتقای سخت‌افزار آن، به این کنسول کمک کرده تا بازی‌ها را با نرخ بروزرسانی ۱۲۰ هرتزی و کیفیت 8K اجرا کند. این درحالیست که رقیب نسل هشتمی‌اش یعنی پلی استیشن ۴ پرو می‌تواند بازی‌ها را تنها تا کیفیت 4K و نرخ بروزرسانی ۶۰ هرتزی اجرا کند. این به آن معناست که پلی‌استیشن ۵ بازهم در اجرای بازی‌ها و انیمیشن‌های آن‌ها عملکرد بهتری خواهد داشت.

البته پلی استیشن ۴ پرو نیز به اندازه خودش کنسولی دوست داشتنی است. منتهی با وجود رقیب قدرتمندی چون پلی استیشن ۵، چندان شانس در این بخش یارش نیست و اگر وضوح تصاویر و اجرای بهتر انیمیشن‌ها و بازی‌ها برایتان مهم است، خرید پلی استیشن ۵ گزینه بهتری برای شماست.

مقایسه قیمتی پلی استیشن ۵ و پلی استیشن ۴ پرو

کنسول پلی استیشن ۴ پرو در ۱۰ نوامبر سال ۲۰۱۶ با برچسب قیمتی ۳۹۹ دلاری پا به میدان نبرد گذاشت. قیمت این کنسول در آن زمان نسبت به قابلیت‌هایی که داشت، مورد توجه بود. سونی در نسل نهم با افزایش قیمت ۱۰۰ دلاری، پلی استیشن ۵ را با برچسب قیمتی ۴۹۹ دلاری در بازارهای جهانی عرضه کرد.

قیمت کنسول نسل هشتمی سونی در مقایسه با نسخه دیسکی پلی استیشن ۵ پرو، کمتر است. اما اگر بیخیال نسخه دیسکی شوید و به سراغ ورژن دیجیتالی این کنسول بروید، پلی استیشن ۵ دیجیتال با پلی استیشن ۴ پرو قیمت یکسانی خواهند داشت. بنابراین بازهم برگ برنده با کنسول نسل نهمی سونی است.

مقایسه پلی استیشن ۵ و پلی استیشن ۴ پرو از نظر پشتیبانی

امروز که حدود ۴ سال از شروع نسل نهم کنسول‌های بازی گذشته، گیمرها با کنسول‌های کاملا جدیدی چون ایکس باکس سری ایکس و اس پلی استیشن ۵ رو به رو هستند. کنسول پلی استیشن ۴ پرو در سال ۲۰۱۶ منتشر شد و اکنون نزدیک به ۸ سال از عمرش گذشته. اکثر بازی‌سازها به سمت ساخت بازی‌های نسل نهمی قدم برداشته‌اند و مشخص نیست که آیا بازی جدیدی برای این کنسول در آینده مشخص خواهد شد تا نه! بنابراین اگر تصمیم به خرید کنسول پلی استیشن ۵ و پلی استیشن ۴ پرو را دارید، کنسول نسل نهمی سونی گزینه منطقی‌تری است.

جمع‌بندی؛ آیا کنسول پلی استیشن ۴ پرو ارزش خرید دارد؟

بازار کنسول‌های ویدئویی درگیر اتفافات عجیبی است. در چنین بازاری خرید کنسول پلی استیشن ۴ پرو چندان منطقی نیست. کمبود نسخه آکبند و از طرفی بازار نامعلوم کنسول‌های دست دوم، خرید این کنسول را خطرناک کرده‌اند. در لیست تفاوت PS5 با PS4 Pro، ما به این موضوع اشاره کردیم که خرید پلی استیشن ۵ ارزشمندتر است و اگر یکی از مالکین کنسول‌های نسل هشتمی سونی به ویژه پلی استیشن ۴ پرو هستید، باید دیگر به فکر ارتقای کنسولتان باشید تا در آینده با مشکل رو به رو نشوید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!