دیابت با این علامت خود را نشان میدهد
هشدار و علائم بدن هنگام ابتلا به دیابت
این روز ها که کرونا شیوع زیادی پیدا کرده، مردم به دنبال افزایش اطلاعات و آگاهی خودشان در زمینه این بیماری و بیماری های مختلف دیگر هستند. یکی از دیگر بیماری ها دیابت است که افراد زیادی را در دنیا درگیر کرده است و اطلاع و آگاهی کافی از علائم آن اهمیت بسیار زیادی دارد تا شما بتوانید شرایط را بهتر مدیریت کنید. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک در این باره توضیح مفصلی خواهیم داد:
دقیقا اینجاست که شما علائم را متوجه می شوید
دیابت نوع یک که معمولاً در کودکان ایجاد می شود، می تواند به سرعت پیشرفت کند و علائم خودش را در عرض چند هفته یا چند ماه نشان دهد اما در دیابت نوع 2 که مستقیما تحت تاثیر رژیم و سبک زندگی است، علائم دیرتر خودشان را نشان می دهند و ممکن است که شما در وهله اول متوجه نشوید که دیابت دارید.
علائم دیابت نوع 2 معمولاً چند سال طول می کشد تا بهبود پیدا کند و تشخیص آن کار راحتی نیست و بعضی از افراد هیچ علامتی را متوجه نمی شوند. دیابت نوع دو معمولاً در سنین جوانی اتفاق می افتد اما باز هم احتمال این که کودکان به آن مبتلا شوند؛ وجود دارد و هیچ چیز غیر ممکن نیست.
حتی دیابت خفیف هم می تواند خطرناک باشد
قند خون بالا ممکن است علائم مشهودی نداشته باشد. حتی افزایش خفیف قند خون به عصبِ کلیه و عروق آسیب وارد می کند و هرچقدر سطح قند خون بالاتر باشد و مدت زمان طولانی بگذرد و شما به سراغ درمانی نروید، وضعیت بدتر خواهد شد.
علائم رایج ابتلا به دیابت
برخی از علائم دیابت عبارتند از:
تکرر ادرار
افرادی که به دیابت مبتلا هستند؛ ممکن است بیشتر از حد معمول به دستشویی بروند یا حتی نصف شب از خواب بیدار شوند و بخواهند که به دستشویی بروند. علت این است که سطح قند خون در بدن آن ها بالاست و خروجی ادرار بیش از حد طبیعی است و ادرار آن ها حالت کف آلود دارد و ممکن است بوی شیرین یا بویی شبیه به میوه بدهد.
افزایش تشنگی
ادرار مکرر باعث کم آبی بدن می شود و یک احساس تشنگی مداوم را به همراه دارد. افزایش سطح قند خون باعث می شود که آب اضافی از بدن بیرون برود و فرد مدام احساس تشنگی کند و هر چه قدر آب می خورد، سیراب نشود.
افزایش گرسنگی یا کاهش وزن بدون دلیل
همزمان که دیابت باعث افزایش گلوکز در خون می شود، ممکن است سلول ها را از استفاده از گلوکز برای انرژی مسدود کند که دو نتیجه دارد. یکی این که شما مدام احساس گرسنگی می کنید و عضلات تان با مشکل تامین انرژی و سوخت بدن مواجه می شود یا این که چربی سوزی برای انرژی زیاد انجام می شود و شما بدون دلیل و بدون اینکه خودتان تلاش کنید، کاهش وزن پیدا می کنید.
گزگز و سوزش دست و پا
افزایش سطح قند خون به عصب های بدن آسیب وارد می کند و باعث نوروپاتی دیابتی می شود که دست، پا و بازو ها را درگیر می کند و باعث سوزش، بی حسی، افزایش حساسیت و درد در نواحی مختلف بدن می شود و علائم آن هنگام شب بدتر خواهد شد.
تاری دید
تاری دید یا دوبینی نشان دهنده مشکلات حاصل از دیابت است، زیرا دیابت باعث می شود که رگ های خونی داخل چشم نشتی داشته باشند و رگ های خونی جدید غیر طبیعی رشد کنند که همین؛ باعث مشکلات بینایی می شود و ممکن است وضعیت را برای چشم های فرد خیلی سخت و دشوار کند.