ضربههای مغزی خفیف چه تأثیری بر سلامت افراد دارد؟
گروهی از دانشمندان علوم اعصاب، متخصصان مغز و روانپزشکان، به سرپرستی گروهی از دانشمندان دانشگاه کمبریج انگلیس، شواهدی یافتهاند که نشان میدهد آسیبهای مغزی جزئی که اوایل زندگی رخ میدهد، احتمالاً در آینده بر سلامت افراد تأثیر میگذارد.
آنها حاصل پژوهش خود را به صورت مقالهای در مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA Network Open) منتشر کردند و در آن نحوه تجزیه وتحلیل و مقایسه اسکن اِمآرآی صدها نفر از افراد شرکتکننده در پژوهش پیشگیری از زوال عقل در انگلیس را شرح دادند. پژوهشهای قبلی نشان داده بود برخی از اَشکال زوال عقل ممکن است با برخی از انواع آسیبهای مغزی مرتبط باشد.
در پژوهش جدید، دانشمندان با هدف کسب اطلاعات بیشتر درباره تأثیر ضربههای مغزی یا سایر آسیبهای جزئی مغزی بر زوال عقل، اسکن اِمآرآی ۶۱۷ فرد بین ۴۰ تا ۵۹ سال را که داوطلب شرکت در پژوهش درباره پیشگیری از زوال عقل بودند، بررسی کردند.
آنها همچنین سوابق پزشکی افراد شرکتکننده در پژوهش را بررسی و به طور خاص بر این موضوع تمرکز کردند که آیا آنها در طول زندگی خود دچار آسیبهای مغزی شدهاند یا خیر.
دانشمندان متوجه شدند ۳۶.۱ درصد از داوطلبان حداقل یک آسیب مغزی را تجربه کردهاند که به اندازهای جدی بوده که برای مدتی کوتاه باعث بیهوشی آنها شده بود؛ این آسیبها به عنوان آسیبهای تروماتیک مغزی (TBIs) طبقهبندی میشوند.
آسیبهای تروماتیک مغزی معمولاً توسط یک نیروی خارجی مانند ضربه به سر ایجاد و باعث میشود مغز داخل جمجمه حرکت کند یا جمجمه آسیب ببیند که به نوبه خود به مغز آسیب میرساند.
دانشمندان همچنین دریافتند آن دسته از بیمارانی که حداقل یک آسیب تروماتیک مغزی را تجربه کردهاند، بیشتر سیگار میکشند، مشکلات خواب بیشتری دارند، احتمال بیشتری دارد که در راه رفتن مشکل داشته باشند و همچنین از افسردگی رنج میبرند.
دانشمندان همچنین بیان کردند هر چه آسیب تروماتیک مغزی یک فرد بیشتر باشد، چنین مشکلاتی بیشتر آشکار میشوند.
نکته برجسته دیگر این پژوهش این بود: افرادی که در سنین جوانی، آسیب تروماتیک مغزی را تجربه کرده بودند، در مقایسه با بیماران مبتلا به بیماریهای قلبیعروقی، فشار خون بالا یا دیابت، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به مشکلات حافظه بودند، که احتمال ابتلای آنان به زوال عقل را افزایش میدهد.