تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طرز تهیه دمپختک شیرازی، پلو مخلوط معطر و خوشمزه

فراروـ  غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آن‌ها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آن‌ها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را نشنیده‌اید. در میان شهر‌های ایران، شهر شیراز یکی از شهر‌هایی است که خوشمزه‌ترین غذا‌های محلی را دارد. محال است تابه حال نام کلم پلوی شیرازی، غم‌بر پلو، آش سبزی، ترحلوا، فالوده شیرازی و… را نشنیده باشید. پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، مرصع پلو و… از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. دمپختک شیرازی یکی از انواع غذا‌های خوشمزه و مشهور شیرازی است که عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد و معجونی از طعم و رنگ است. اگر دوست دارید این دمپختک خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم

برنج: ۳ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
گوشت گوساله: ۳ تکه
پیاز: ۲ عدد
کلم برگ سفید: نصف یک کلم کامل
هویج: ۱ عدد
ترکیب ریحان، تره، جعفری و شوید خرد شده: ۱ لیوان
ترخون خشک: نصف قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره: به میزان لازم
سیر: ۵ حبه
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این دمپختک خوشمزه، ابتدا ۱ عدد پیاز را خرد کنید و همراه با دو حبه سیر و کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و تکه‌های گوشت را همراه با زردچوبه و فلفل اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدهید، سپس ۱ لیوان آب جوش روی گوشت بریزید و درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا گوشت بپزد.

در مرحله بعد ۱ عدد پیاز را خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و صبر کنید تا پیاز کمی نرم و طلایی شود، سپس ۵ حبه سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید و بعد مقداری زردچوبه، نمک و فلفل و پودر زیره اضافه کنید. در مرحله بعد هویج و کلم خرده شده را اضافه کنید، سپس سبزی خرد شده و ترخون خشک را داخل قابلمه بریزید و مواد را حدود ۵ دقیقه تفت بدهید. حالا عدس و گوشت پخته را همراه با برنجی که از قبل خیس داده‌اید، به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و آب گوشت را روی برنج بریزید. اجازه بدهید برنج بجوشد و آب برنج کشیده شود، سپس دمکنی بگذارید و ۴۵ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد و بعد از آن آماده سرو است. این دمپختک خوشمزه را حتما همراه با سالاد شیرازی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم
۱ـ برای درست کردن این غذا می‌توانید به جای گوشت گوساله تکه‌ای از کوفته قلقلی استفاده کنید، به این صورت که کوفته قلقلی‌ها را سرخ کنید و هنگام دم کردن برنج، کوفته‌ها را به قابلمه اضافه کنید.

۲ـ بسیاری از افراد کلم را به خاطر بوی آن دوست ندارند؛ بنابراین مهم‌ترین نکته در مورد تهیه غذا یا سالادی که با کلم برگ است، از بین بردن بوی کلم است. برای این منظور کلم‌ها را خرد کنید و به مدت ۱۵ دقیقه داخل آب یخ قرار دهید، بعد داخل صافی بریزید و اجازه بدهید آب آن کشیده شود. با این ترفند بوی بد کلم از بین می‌رود و درنهایت سالاد یا غذایی خوش‌طعم و خوش‌عطر خواهید داشت.

۳ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم‌تری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!