10 سمی که باعث سرطان می شوند
هر انسانی در حال حاضر به اندازه خاصی سمی است و تعداد باروری این سمها هر روز افزایش مییابد. در نهایت سطلی از این سمها بر روی زندگی سرازیر خواهد شد و تعداد علائم و موانعی که بدن برای مبارزه با آن تلاش میکند، موجب بیماری میشود که اغلب هم این بیماری انواع سرطان است.
افزایش فلزات و مواد شیمیایی خطرناک که قبلا هرگز وجود نداشته است، از علائم این افزایش سمها در دنیای پیرامون ماست.
در اینجا ۱۰ مورد از مواد شیمیایی قوی و خطرناکی که در محیط پیرامون شما وجود دارد را بیان میکنیم. تا اولا از وجود آنها آگاه باشید و ثانیا با انتخاب شیوه زندگی و تصمیمگیریهای درست خود، از آنها اجتناب نمایید.
PCB ها سم شماره یک
استفاده از PCB ها در تولیدات صنعتی در دهههای اخیر در ایالات متحده ممنوع شده است. با این حال، این ماده شیمیایی ارگانیک در محیط موجود و در بدن ما ذخیره میشود.
خطرات
اختلال رشد مغز جنین و سرطان.
منابع اصلی
یکی از متداولترین مواد آلاینده در مواد غذایی، ماهی قزل آلا است. PCBs از محیط زیست در ماهیهایی یافت میشود که به عنوان منبع غذایی برای ماهی آزاد استفاده شده و باعث ذخیره سازی سموم میشوند.
آفت کش ها سم شماره دو
مقدار هدررفت آفت کش ها در 95٪ از مواد غذایی در ایالات متحده قابل تشخیص است. آژانس حفاظت محیط زیست (EPA) تخمین می زند که درصد زیادی از این آفت کشها سرطان زا هستند:
90٪ از قارچ کشها
60٪ از علف کشها
30٪ از حشره کشها
خطرها
بیماری پارکینسون، سقط جنین، نقصهای زاد و ولد، آسیب عصبی، ضعف مواد مغذی و سرطان.
منابع عمده
آفت کش های معمول مورد استفاده در تولیدات معمولی از جمله میوهها و سبزیجات و…
دیوکسین ها سم شماره سه
فرآیندهای احتراق صنعتی، ترکیبات شیمیایی معروف به دیوکسین ها را تولید میکنند. سوزاندن سوخت از زغال سنگ، نفت و چوب و همچنین سوزاندن زبالههای تجاری و شهری منجر به سنتز مواد شیمیایی دیوکسین در محیط زیست میشوند.
دیوکسین ها از سمیترین موادی هستند که علم موفق به شناسایی آنها شده است. گزارشی که در سپتامبر ۱۹۹۴ توسط EPA در اختیار عموم قرار گرفت دیوکسین را به عنوان یک خطر جدی برای سلامت عموم توصیف کرده بود. اثری که دیوکسین بر روی سلامت عموم دارد شاید قابل مقایسه با DDT در دهه ۶۰ باشد. بر طبق نظر کارشناسان EPA با اینکه هیچ مقداری از دیوکسین برای انسان بی خطر در نظر گرفته نمیشود ولی میزانی که در حال حاضر در شهروندان آمریکایی مشاهده میشود بسیار به میزان ظهور علائم و اثرات نامطلوب نزدیک است.
خطرات
اختلالات تولید مثل، تحریکات پوستی از جمله یک بیماری پوستی معروف به chloracne، رویش موی بیش از حد بدن، آسیب کبدی و سرطان.
منابع عمده
ظروف پلاستیکی در مجاورت گرما
کلروفرم سم شماره چهار
هنگامی که کلر به آب اضافه میشود، این ماده شیمیایی شکل میگیرد و سمی که باعث سرطان میشود، لقب میگیرد. این مایع بی رنگ است که طعم کمی شیرین، غیر تحریک کننده و عطری خوشایند دارد. کلروفرم در تولید مواد شیمیایی دیگری هم استفاده میشود.
کلروفوم همچنین به عنوان حلال، تهیه عصاره، حشره کش، مواد نگهدارنده و شیرینکننده محصولات دارویی مورد استفاده قرار میگیرد. کلروفرم یکی از خطرناکترین هیدروکرین های کلردار فرار است. تنفس، بلع و تماس آن با پوست زیان آور است و ممکن است موجب بیهوشی، فلج دستگاه تنفسی، توقف ضربان قلب و مرگ دیر رس به علت ضایعات کبدی و کلیوی شود.
خطرات
نقایص باروری، اختلالات تولد، سرگیجه، خستگی، آسیب کبد و کلیه، سردرد و سرطان.
منابع اصلی
غذاهای آماده، آب های آلوده
فلزات سنگین سم شماره پنج
فلزات سنگین در محیط اطراف ما بسیار شایع هستند و میتوانند به آسانی در بافت نرم بدن ایجاد شوند. برخی از این موارد شامل جیوه، آلومینیوم، سرب، کادمیوم و آرسنیک است.
خطرات
اختلالات عصبی، بیماری آلزایمر، اختلال در اندیشه شناختی، خستگی، تهوع و استفراغ، آسیبهای رگهای خونی، ریتم غیر طبیعی قلب، کاهش تولید گلبولهای قرمز و سفید و سرطان
منابع عمده
آفت کش، ظروف آلومینیومی، نوع خاصی از ماهی، واکسن، برخی از اسباب بازیها، لولههای سرب قدیمی و…
افزودنی های سمی در مواد غذایی
ما نه تنها باید خودمان از مواد شیمیایی که در محیط اطرافمان تجمع مییابد اجتناب کنیم، بلکه باید متعهد شویم که مکملهای مضر مواد غذایی که زندگی ما را غرق خود کرده، از رندگی همه افراد دور کنیم. در حال حاضر مکملهای غذایی تأیید شدهای وجود دارند که برای سلامتی به شدت مضر هستند، با هم چند مورد را بررسی میکنیم:
شیرین کننده های مصنوعی سم شماره شش
این قندهای مصنوعی، گیرندههای شیرینی را در زبان ما تا ۷۰۰۰ برابر قویتر از شیرین کنندههای طبیعی تحریک میکنند. شیرین کنندههای مصنوعی برای اولین بار در دهههای قبل در یک اشتباه کشف شد، اما از آنجایی که در انواع مختلف در بازار بیرون آمده است، حذف این شیرین کنندههای مصنوعی از رژیم غذایی استفاده از گزینههای سالم و طبیعی مانند عسل، شربت افرا و… تقریبا غیر ممکن شده است.
خطرات
کاهش HDL (کلسترول خوب) و فعالیت آنتی اکسیدانی، اختلال متابولیک، لوسمی، تومورهای مغزی و لنفوم
منابع
در انواع رژیمهای غلط غذایی و نوشیدنیهای شیرین و مصنوعی یافت میشود.
عطر، طعم و رنگ های مصنوعی خوراکی سم شماره هفت
قرار گرفتن در معرض عطرهای مصنوعی تقریبا اجتناب ناپذیر است. شیوع آنها در انواع محصولات غذایی فراوان است و برای افزایش طعم یا تقلید طعمهای طبیعی مورد استفاده قرار میگیرند. تحقیقات بسیار محدودی در رابطه با اثرات سمی طعم دهندههای مصنوعی صورت گرفته است و این موضوع را مطرح میکند که این محصولات میتوانند موجب سرطان شوند.
رنگهای خوراکی هم برای تقلید از رنگ اصلی مواد غذایی استفاده میشوند. برخی از مهمترین رنگهای غذایی که باید اجتناب کنید، رنگهای غذایی قرمز و زرد هستند.
خطرات
برخی از مواد شیمیایی شناخته شده مورد استفاده در طعم دهندههای مصنوعی مانند آلفا دیکتون و دی سکتیل به علت مشکلاتی مانند عوارض تنفسی و ممکن است باعث فیبروز شوند. شواهد حاکی از آن است که رنگهای مصنوعی باعث ایجاد واکنشهای شدید و حساسیت بیش از حد، افزایش خطر سرطان و اختلال عملکرد تیروئید میشوند.
منابع
در پنیر، قهوه، اسنک، روغن، آب، غذاهای آماده شده و بیشتر غذاهای فرآوری شده یافت میشود.
بنزوات سدیم سم شماره هشت
این مواد شیمیایی به عنوان عامل ضد باکتری و ضد قارچ طراحی شده است، اما به عنوان سمی که باعث سرطان میشود، شناخته شده است. این ماده به عنوان نگهدارنده غذا اضافه میشود و بهتر است از آن اجتناب شود.
خطرات
بنزوات موجب ناراحتی گوارشی توسط سرکوب فعالیت آنزیم گوارشی میشود. علائم مرتبط با مصرف بنزوات شامل ناراحتیهای گوارشی، سردرد، و پاسخهای التهابی مانند آسم، ADHD و بیش فعالی است.
منابع
غذاهای کم چرب، چاشنیها، شیر، سس سالاد، مارگارین، شربت، غلات، میوهها و…
کاراژین سم شماره نه
از بین بردن این ماده از رژیم غذایی شما مهم است، به ویژه در مورد نوزادان این امر اهمیت بیشتری دارد. کاراژین به راحتی از طریق دستگاه گوارش جذب میشود و در فرم متابولیسم بدن، به طور قابل توجهی آسیب می زند. Carrageenan از جلبکهای خاصی استخراج شده است که برای جایگزینی غذاها و نوشیدنیهای چرب و ضخیم استفاده میشود.
خطرات
سمی که باعث سرطان می شود، لقب گرفته و ممکن است انسان را به سرطان، اختلالات گوارشی و ایمنی ضعیف مبتلا کند.
منابع
خرید شیر خشک، غذای گوشتی، بسیاری از محصولات جایگزین لبنیات و برخی محصولات شیری
روغن های هیدروژنه سم شماره ده
روغنهای هیدروژنه یکی از بدترین آسیبهای سلامتی را به ما میزنند و شایع بودن آنها در بسیاری از غذاهایی که ما میخوریم هم دیده میشود. روغن هیدروژن باعث تحریک التهاب در بدن میشود که سبب آسیب رساندن به غشاهای سلولی و طیف وسیعی از بیماریهای مزمن میشود. استفاده آن در کارخانهها به علت قیمت پایین است. یک ترکیب با هیدروژن در آزمایشگاه بمباران میشود تا یک روغن چگال تر به عنوان جایگزین برای کره استفاده شود.
خطرات
به دیابت، بیماری قلبی، سوخت و ساز بدن و سرطان کمک میکند.
منابع عمده
محصولات حاوی چربی و روغن از قبیل کراکر، غذاهای سرخ شده، ذرت بوداده.
خوردن چربیهای غنی از امگا 3 در غذاهایی که با روغن زیتون و روغن نارگیل تهیه میشود یک راه عالی برای جلوگیری از خطرات روغنهای هیدروژنه و سمی که باعث سرطان می شود، است.