(عکس) تنها خودروهای فرمول یکی که میتوان به خیابان آورد
خودروهای فرمول یک همیشه بخش بسیار مهم و ویژهای از دنیای خودروها محسوب میشوند. تاثیرگذاری این نوع از خودروها بهگونهای بوده که خودروهای جادهای را هم در بر گرفته است.
به گزارش خبرآنلاین، به زودی مقررات ۲۰۲۶ برای فرمول ۱ وارد عمل میشود و انتظار میرود همه چیز را عوض کند. اگر چنین باشد، ممکن است موج جدیدی از پیشرفتهای تکنولوژیکی را برای خودروهای تولیدی داشته باشیم.
با در نظر گرفتن این موضوع، ما قصد داریم به پنج خودروی قانونی و جادهای که فناوری فرمول ۱ را در خود جای دادهاند و ممکن است از آنها اطلاعی نداشته باشید، نگاهی بیندازیم.
۵. فراری لا فراری
فراری لا فراری یکی از خودروهای این لیست است که به شدت به فناوریهای فرمول یک تکیه دارد. به عنوان مثال، این مدل اولین فراری است که به پیشرانه هیبریدی-الکتریکی مجهز شده است. این خودروساز ایتالیایی آن را سیستم «HY-KERS» مینامد و آن را به فناوری فرمول ۱ ارتباط میدهد.
HY-KERS در لا فراری به تولید ۹۶۳ اسب بخار کمک میکند. ۷۸۹ اسب بخار از یک موتور ۶٫۳ لیتری V ۱۲ تنفس طبیعی تامین میشود و دو موتور الکتریکی دیگر طبق گزارشها حداکثر قدرت ۱۶۱ اسب بخار را ارائه میکنند.
طراحی این خودرو همچنین در تونل باد تیم فرمول یک بهبود یافته و در نتیجه دارای دماغهای نوک تیز و ورودیهای هوای متعدد است.
موتور: ۶٫۳ لیتری V ۱۲
قدرت: ۹۵۰ اسب بخار
گشتاور: ۹۰۰ نیوتون متر
گیربکس: ۷ سرعته DCT
انتقال قدرت: دیفرانسیل عقب
شتاب صفر تا صد: ۲٫۴ ثانیه
حداکثر سرعت: ۳۵۵ کیلومتر بر ساعت
۴. فراری انزو
فراری با انزو، ماموریت خود را برای شکست دادن مک لارن F ۱ آغاز کرد. فراری برای پیشی گرفتن از مک لارن، یک موتور ۶٫۰ لیتری V ۱۲ کاملاً جدید با قدرت ۶۵۱ اسببخاری را توسعه داد. لانچ کنترل (که در دهه ۱۹۹۰ قبل از ممنوعیت FIA در فرمول ۱ استفاده میشد) در این خودرو به کار رفت.
علاوه بر این، یک گیربکس نیمه اتوماتیک به سبک فرمول یک برای تسریع تغییرات دنده نصب شد.
موتور: ۶٫۰ لیتری V ۱۲
قدرت: ۶۵۱ اسب بخار
گشتاور: ۶۵۷ نیوتونمتر
گیربکس: ۶ سرعته
انتقال قدرت: دیفرانسیل عقب
شتاب صفر تا صد: ۳.۱ ثانیه
حداکثر سرعت: ۳۵۵ کیلومتر بر ساعت
۳. مکلارن F ۱
مکلارن F ۱ توسط گوردون موری طراحی شد، هر میلی متر این خودرو با ذهنیتی برای خلق نفس گیرترین خودروی جهان طراحی شد. برنامه ریزی دقیق، طراحی و ساخت مک لارن F ۱ چهار سال طول کشید. این خودرو در دهه ۱۹۹۰ رکوردهای جهانی متعددی را شکست و همچنان جزو سریعترین خودروهای جادهای با پیشرانه تنفس طبیعی به حساب میآید. تنها ۱۰۶ خودرو در یک دوره ساخته شد و مک لارن F ۱ را به یکی از منحصر به فردترین و پرطرفدارترین خودروی جهان تبدیل کرد.
ویژگیهای مشترک با فرمول یک: شاسی مونوکوک فیبر کربنی با الهام از خودروی فرمول یک مکلارن MP ۴/۱ / صندلی مرکزی برای راننده
موتور: ۶٫۱ لیتری V ۱۲
قدرت: ۶۱۸ اسب بخار
گشتاور: ۶۴۶ نیوتونمتر
گیربکس: ۶ سرعته
انتقال قدرت: دیفرانسیل عقب
شتاب صفر تا صد: ۳٫۲ ثانیه
حداکثر سرعت: ۳۹۰ کیلومتر بر ساعت
۲. آستون مارتین والکری
این خودرو دارای سیستم تعلیق مستقیماً بدست آمده از دنیای فرمول یک و همچنین سیستم بازیابی انرژی مشابه KERS است. سیستم انرژی جنبشی فرمول یک به نام KERS با نحوه شارژ مجدد خودروهای الکتریکی در جاده ارتباط دارد.
خودروی مرسدس AMG پروجکت وان احتمالاً نزدیکترین رقیب والکری است.
موتور: ۶٫۵ لیتری V ۱۲ با ۱ موتور الکتریکی
قدرت: ۱۱۶۰ اسب بخار
گشتاور: ۹۰۰ نیوتون متر
گیربکس: ۷ سرعته دوکلاچه
انتقال قدرت: دیفرانسیل عقب
شتاب صفر تا صد: ۲٫۳ ثانیه
حداکثر سرعت: ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت
۱. بوگاتی ویرون
وقتی صحبت از تکنولوژی فرمول یک در خودروهای تولیدی به میان میآید، یکی از خودروها بالاتر از بقیه است. بوگاتی ویرون با موتور بیش از هزار اسب بخاری، به یک گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه که توسط سازنده گیربکس فرمول یک در بریتانیا ساخته شده بود، مجهز شد.
با حداکثر سرعت ۴۰۸ کیلومتری، این خودرو در آن زمان سریعترین خودروی جادهای در جهان بود و کتاب قوانین را بازنویسی کرد. در حالی که همه خودروهای موجود در این لیست از فناوری F ۱ بهره میبرند، اما بوگاتی توانسته این کار را به بهترین نحو انجام دهد.
موتور: ۸٫۰ لیتری چهار توربوشارژ W ۱۶
قدرت: ۱۰۰۱ اسب بخار
گشتاور: ۱۳۴۴ نیوتونمتر
گیربکس: ۷ سرعته اتوماتیک سکوئنشال
انتقال قدرت: تمام چرخ تحرک
شتاب صفر تا صد: ۳٫۲ ثانیه
حداکثر سرعت: ۴۰۸ کیلومتر بر ساعت