تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

از فر تا آفتاب: سه روش جذاب برای خشک کردن برگ لیمو

لیمو خشک ورقه‌ای، یک چاشنی همه کاره است که می‌توانید از آن در انواع غذاها، دمنوش‌ها و حتی برای تزیین غذاها استفاده کنید. با تهیه لیمو خشک ورقه‌ای در خانه، می‌توانید یک چاشنی طبیعی و ارگانیک داشته باشید و از خواص بی‌نظیر لیمو در تمام طول سال بهره‌مند شوید. در این مقاله از مجله اکالا روش‌های مختلف تهیه لیمو خشک ورقه‌ای را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم جهت تهیه لیمو خشک ورقه‌ای

مواد لازم جهت تهیه لیمو خشک ورقه‌ای به شرح زیر است:

لیمو ترش تازهبه مقدار دلخواهنمک (قابل حذف)به مقدار دلخواه

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه لیمو خشک ورقه‌ای در آفتاب

خشک کردن لیمو با این روش با توجه به دمای شهر شما و مدت زمانی که لیمو در آفتاب است بستگی دارد، اما به صورت کلی ۳-۱۰ روز زمان می‌برد. استفاده از این روش علاوه بر اینکه زمان بر است ممکن است کاملا بهداشتی نباشد؛ زیرا گرد و خاک محیط در طول فرایند خشک شدن روی لیموها قرار می‌گیرد.

مرحله اول: آماده‌سازی لیمو

لیموها را درون ظرف آب بریزید و به خوبی بشویید.

لیموهای شسته شده را درون صافی گذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

حال با کمک چاقو لیمو ها را به صورت ورقه‌ای نازک برش دهید. ضخامت برش‌های لیمو تاثیر مستقیمی بر زمان خشک شدن دارد. برش‌های نازک‌تر سریع‌تر خشک می‌شوند.

سعی کنید برش‌ها یک اندازه باشند تا یکنواخت خشک شوند.

برای اینکه لیموهای خشک شده طعم بهتری داشته باشند، از لیموهای ترش و تازه استفاده کنید.

مرحله دوم: نمک زدن (اختیاری)

در صورت تمایل، به صورت یکنواخت روی ورقه‌های لیمو کمی نمک بپاشید.

مرحله سوم: خشک کردن در آفتاب

ورقه‌های لیمو را روی توری یا سینی تمیز پهن کنید.

توجه داشته باشید که ورقه‌ها را نباید روی سر هم گذارید.

سینی را در مکانی خشک و آفتابی قرار دهید و زمان دهید تا ورقه‌های لیمو کاملا خشک شوند.

هر روز ورقه‌ها را برگردانید تا همه قسمت‌های آن‌ها به طور یکنواخت خشک شوند.

حتما در طول فرایند خشک کردن، هر چند وقت یکبار به لیموها سر بزنید تا مطمئن شوید که کپک زده نشوند.

بیشتر بخوانید: چرا آبلیمو تیره می‌شود؟ راز شفاف ماندن آبلیمو

مرحله چهارم: انتقال به ظرف نگهدارنده

پس از کامل خشک شدن لیموها آن‌ها را در ظروف شیشه ای درب دار کاملا تمیزی، در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.

مراحل تهیه لیمو خشک ورقه‌ای در فر

برای استفاده از این روش از فر برقی یا گازی می‌توانید کمک بگیرید. خشک کردن لیمو در فر ۴-۸ ساعت با توجه به ضخامت لایه‌های لیمو و درجه فر شما زمان می‌برد و روشی بهداشتی‌تر از روش اول است.

مرحله اول: آماده‌سازی لیمو

مانند روش قبلی، لیموها را بشویید و به صورت ورقه‌ای نازک برش دهید.

مرحله دوم: افزودن نمک

اگر دوست دارید لیموهای خشک شما طعم شور داشته باشند، روی هر ورقه لیمو نمک بیشتری بپاشید.

بیشتر بخوانید: با این ترفندها، آبلیموی اصل را از تقلبی تشخیص دهید

مرحله سوم: خشک کردن در فر

ورقه‌های لیمو را روی سینی فر بچینید و فر را در دمای بسیار پایین (حدود ۵۰ درجه سانتی‌گراد) قرار دهید.

سینی فر را به مدت ۶ تا ۸ ساعت یا تا زمانی که کاملا خشک شوند، در فر قرار دهید.

توجه داشته باشید در این روش نیز در حین خشک کردن، هر چند وقت یکبار در فر را باز کنید تا رطوبت اضافی خارج شود.

پس از خشک شدن لیموها را در زیپ کیپ یا ظروف درب‌دار در مکانی خنک و خشک قرار دهید.

مراحل تهیه لیمو خشک ورقه‌ای در دستگاه خشک کن

اگر دستگاه میوه خشک کن در دسترس دارید بی شک برای خشک کردن لیمو از آن استفاده کنید. استفاده از این دستگاه یکی از بهترین روش‌های خشک کردن لیمو است. با این دستگاه شما در زمان کوتاه تری و با کیفیت بالاتری می‌توانید لیمو هایتان را خشک کنید.

مرحله اول: آماده‌سازی لیمو

لیموها را مانند مرحله اول روش‌های قبل آماده کنید.

بیشتر بخوانید: رازهای پنهان پوست لیمو

مرحله دوم: خشک کردن در دستگاه

ورقه‌های لیمو را روی سینی دستگاه خشک کن بچینید و دمای دستگاه را بر روی دمای مناسب خشک کردن میوه‌ها تنظیم کنید.

دستگاه را روشن کنید و مدت زمان خشک کردن را طبق دستورالعمل دستگاه تعیین کنید.

مرحله سوم: انتقال به ظرف نگهدارنده

لیموهای خشک شده با این روش را نیز باید مانند روش‌های قبل نگهداری کنید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی تک فانمورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز با رعایت این نکات ساده، بتوانید لیمو خشک ورقه‌ای خانگی تهیه کنید و از طعم و عطر بی‌نظیر آن در غذاهای خود لذت ببرید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!