تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

اروپا و ژاپن در آرزوی اسپیلت ایرانی

دما در کشور‌های اروپایی تابستان امسال به مرز ۴۰ درجه هم رسیده، اما «از هر ۵ خانه در کل اروپا فقط یک خانه کولر دارد». این جمله بخشی از گزارش امسال آژانس محیط‌زیست اروپا است.

به گزارش فارس، ژاپن هم در چند تابستان گذشته گرمای بی‌سابقه‌‎ای را تحمل کرده و برخی مردم این کشور برای خنک شدن، سنت پخش آب جلوی خانه‌ها و جاده‌ها را اجرا می‌کنند. یک شهروند ژاپنی کوجی یامانو به تارنمای TheWorld می‌گوید که این تنها راهی است که در تابستان به ما احساس خنکی می‌دهد.

شب گذشته وزیر نیرو عباس علی‌آبادی ضمن اشاره به مصرف بالای وسایل سرمایشی در ایران از جمله اسپیلت‌ها گفت که «می‌توانیم در دوره خاص گرما از وسایل سرمایشی کم مصرف نظیر پنکه استفاده کنیم».

اگر یک شهروند در جنوب اسپانیا که دمایی گرم‌تر از ایران دارد، یک ماه از کولر گازی استفاده کند باید حدود ۶۰۰ یورو بهای برق بپردازد. حقوق یک استاد دانشگاه در اسپانیا ۲۵۰۰ یورو است.

اوج مصرف برق در تابستان امسال به دلیل مصرف بالای کولر‌ها ۴۴ بار شکسته شده که به لحاظ تداوم یک رکورد در تاریخ صنعت برق ایران است. بالارفتن اوج‌بار هم عمق ناترازی را افزایش داده و تامین انرژی را با مسئله مواجه کرده است.

کارشناس انرژی رضا عبدالملکی رفتار مسرفانه در مصرف برق را مهم‌ترین دلیل در رکوردشکنی‌های اوج‌بار عنوان کرده و معتقد است که فرهنگ مصرف بهینه در ایران جا نیفتاده و به همین دلیل است که مصرف برق بخش خانگی مدام در حال رکوردشکنی است.

اما استاد دانشگاه حسین آخانی دلیل مصرف بالای برق را قیمت پایین انرژی دانسته و می‌گوید که با این حجم بالای مصرف انرژی در ایران و یارانه‌ای که به آن اختصاص داده می‌شود، هیچ دولتی قادر نخواهد بود بر مشکل ناترازی غلبه کند.

نظام تعرفه‌گذاری پلکانی موثر به نوعی که با افزایش مصرف انرژی قیمت آن هم برای مشترکان خانگی بالا برود، یکی از مهم‌ترین بند‌های قانون مانع‌زدایی از صنعت برق است که سال گذشته تصویب شد. استفاده از این راهکار طی ۲ دهه اخیر در فرانسه به کاهش ۲۵ درصدی مصرف برق ختم شده است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!