تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راز تلخی رب گوجه فرنگی و راه‌های لذت بخش برای رفع آن

اگر رب گوجه فرنگی خانگی شما بعد از پخته شدن تلخ می‌شود، این مقاله از مجله اکالا را را از دست ندهید. با ما همراه باشید تا روش‌های رفع تلخی رب گوجه فرنگی را به شما معرفی کنیم.

روش‌های رفع تلخی رب گوجه فرنگی

در ادامه با روش‌های رفع تلخی رب گوجه فرنگی آشنا خواهید شد.

۱- انتخاب گوجه با کیفیت، نه ارزان

یکی از اشتباهات اساسی در قدم اول است. اکثر مردم تصور می‌کنند که گوجه فرنگی له و خراب، برای درست کردن رب مناسب است.

اگر فکر میکنید چون گوجه‌ فرنگی‌ها قرار است بجوشد و پخته شود پس لازم نیست از گوجه مرغوب استفاده کنید، سخت در اشتباهید. یکی از علت‌های اصلی تلخی رب، استفاده از گوجه فرنگی بی‌کیفیت است.

پس به جای گوجه‌ فرنگی‌های خراب و ارزان، سعی کنید گوجه‌ فرنگی‌های سالم و با کیفیت را انتخاب کنید.

۲- روغن زیتون و نمک بپاشید

یکی دیگر از عواملی که باعث تلخ شدن رب گوجه‌ فرنگی می‌شود، کپک است.

معمولا پس از شستن و خرد کردن گوجه فرنگی‌ها، قبل از پخته شدن، آن‌ها را در معرض آفتاب قرار می‌دهند تا کمی نرم شوند.

در این مرحله امکان کپک زدن گوجه فرنگی‌ها به شدت بالا می‌رود.

برای جلوگیری از کپک زدن، مقدار کمی روغن زیتون و نمک روی گوجه فرنگی‌ها بریزید. با این کار شرایط را برای ایجاد کپک از بین می‌برید.

۳- قابلمه مناسب

انتخاب قابلمه مناسب، در خوش طعم شدن و تلخ نشدن رب گوجه فرنگی موثر است.

بهترین گزینه برای پختن رب، قابلمه‌های مسی یا استیل است. سعی کنید از قابمه‌های روحی یا زنگ زده استفاده نکنید.

اندازه قابلمه هم به اندازه جنس آن مهم است. حتما متناسب با میزان گوجه فرنگی‌ها قابلمه خود را انتخاب کنید تا مجبور نباشید آن‌ها را جداگانه بپزید و در نهایت با هم مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید: برای جلوگیری از پاشیدن رب گوجه هنگام پخت چه کنیم؟

۴- حواستان به شعله باشد

شعله گاز هم یکی از موارد مهم در رفع تلخی رب گوجه فرنگی است.

قابلمه را روی یک حرارت ملایم روی گاز تنظیم کنید تا گوجه فرنگی‌ها یکدست و به آرامی پخته شوند.

اگر شعله گاز زیاد باشد و رب با حرارت بالا بپزد، احتمال سوختگی رب وجود دارد و در نهایت باعث تلخی آن می‌شود.

حجم شعله گاز باید با اندازه قابلمه تناسب داشته باشد. اگر شعله کوچکتر باشد، ممکن است طعم رب تغییر کند و باعث تلخ شدن آن شود.

۵- رد کردن گوجه فرنگی‌‌ها از صافی

با اینکه دانه‌های گوجه فرنگی خواص زیادی مانند جلوگیری از بیماری‌های قلبی دارند، اما باید آنها را از گوشت گوجه جدا کنید.

وجود دانه‌های گوجه فرنگی و جوشیدن آن با گوجه‌ها عامل اصلی تلخی رب است.

برای جدا کردن دانه‌ها بهتر است به محض اینکه گوجه فرنگی‌ها در قابلمه شروع به قل زدن کردند، آنها را از یک صافی رد کنید تا پوست و دانه‌های آن جدا شوند.

حتما از یک صافی با منافذ ریز استفاده کنید تا دانه‌ها نتوانند از آن منافذ عبور کنند.

بیشتر بخوانید: غلظت رب گوجه فرنگی باید چقدر باشد؟

۶- دیواره قابلمه را نتراشید

همیشه در حین پخت، مقداری از رب گوجه فرنگی به دیواره‌های قابلمه میچسبد و نسبت به مواد داخل قابلمه رنگ تیره‌تری دارد.

سعی کنید ربی که به دیواره‌های قابلمه چسبیده است را نتراشید. زیرا این کار علاوه بر اینکه رنگ نهایی رب گوجه فرنگی را کدر و تیره می‌کند، باعث تلخ شدن آن هم می‌شود.

نکاتی که در رابطه با رفع تلخی رب گوجه فرنگی باید بدانید

اگر می‌خواهید رب گوجه شما تلخ نشود، به نکات زیر توجه کنید:

گوجه فرنگی‌‌های محلی کیفیت بالاتری نسبت به گوجه فرنگی‌های گلخانه‌ای دارند ولی رب کمتری می‌دهند.گوجه فرنگی‌هایی که شکل بیضی دارند، گوجه فرنگی‌های آبدارتری هستند.برای جدا کردن دانه‌های گوجه فرنگی از آبکش استفاده نکنید، زیرا احتمال رد شدن دانه از آنها بسیار زیاد است.اگر گوجه فرنگی‌ها را در قابلمه استیل بپزید، رب گوجه فرنگی خوشرنگ‌تر می‌شود.پس از پخت رب گوجه فرنگی، آن را در معرض نور خورشید قرار ندهید، زیرا باعث تغییر رنگ و مزه آن می‌شود.

در این مقاله از مجله آشپزی تک فانتمام مواردی که باعث تلخی رب گوجه فرنگی میشود را برایتان شرح دادیم. امیدواریم با رعایت کردن روش‌های گفته شده، بتوانید رب خوشمزه و با کیفیت خانگی بپزید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!