روش تهیه مربای هویج ؛ چه کار کنیم مربای هویج شکرک نزند ؟
مربای هویج یکی از مرباهای پر طرفدار و خوش طعم در تمام جهان می باشد ، مربای هویج از خوشمزه ترین و پر طرفدار ترین مرباها برای صبحانه می باشد، که به دلیل طعم خوب و جا افتاده آن نسبت به برخی از مربای های دیگر مانند مربای سیب ، مربای به و یا مربای زردآلو بسیار پر استفاده تر می باشد. از آنجا که اصولا هویج در همه فصول وجود دارد، مربای هویج را در همه فصل ها می توانید تهیه کنید.
طرز تهیه مربای هویج در شهر های متنوع با یکدیگر متفاوت اند.اصولی ترین روش تهیه مربای هویج رنده شده می باشد. در صورتی که بخواهید مربای هویج را به صورت مجلسی درست کنید، می توانید هویج را به صورت خلالی خرد کنید و یا یه حالت ورقه ای برش بزنید و سعی کنید آن ها را به شکل گل دربیاورید.
مواد لازم مربای هویج
هویج ۵۰۰ گرم
شکر ۵۰۰ گرم
خلال پسته و بادام (تزئین) ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
هل ۲ حبه
آب ۲ پیمانه
نکته : استفاده از شکر را متناسب با هویج مصرف شده قرار دهید.
طرز تهیه مربا هویج
مرحله اول: برای تهیه مربای هویج ابتدا هویج ها را شسته ، سپس پوست بگیرید و در ادامه برای تمیز شدن هویج ها دوباره اقدام به شست و شوی هویج ها بکنید.
مرحله دوم: در ادامه هویج های شسته شده را با دندانه متوسط رنده هویج ها را رنده کنید.
مرحله سوم: در یک قابلمه مناسب با حجم مواد هویج ها را بدون روغن حدود ۳ دقیقه تفت دهید تا رنگ خامی هویج گرفته شود.
مرحله چهارم: ۲ پیمانه آب را به هویج های در حال تفت اضافه کنید تا زمانی که هویج ها کمی نرم شوند.
مرحله پنجم: شکر را به هویج های پخته شده اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که شکر ها آب شده و تبدیل به شهد شوند.
مرحله ششم: در این مرحله باید زعفرانی را که از قبل دم کرده اید را به مواد بالا اضافه کنید.
مرحله هفتم: دو حبه هل را به همراه دو قاشق غذاخوری گلاب به مواد مربا اضافه کنید و هم بزنید تا عطر و طعم گلاب و هل بگیرد.
مرحله هشتم: یک قاشق غذاخوری آبلیمو را به مربای هویج اضافه کرده و شروع به هم زدن کنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
در نهایت مربا را پس از آنکه مقداری خنک شد درون ظرف های مناسب بریزید و در صورت تمایل با خلال های گفته شده تزئین و در یخچال نگهداری نمایید.
نکته : میتوانید خلال ها را به مواد مربا اضافه کنید.
نکات مهم و کلیدی در درست کردن مربای هویج
برای جلوگیری از شکرک زدن مربای هویج آن را روی حرارت کم قرار دهید تا پخته شود.
بسته به ذائقه تان می توانید میزان شکر را کمی کمتر کنید.
در دستور تهیه مربای هویج اگر مربا را ۲۴ ساعت درون همان قابلمه ای که پخته شده نگهداری کنید بهتر است و در صورت شکرک زدن به مربا کمی آب و گلاب اضافه کنید و مدت ۵ دقیقه دیگه قابلمه را روی حرارت بگذارید تا مربا بجوشد و بعد از زمان ذکر شده مربا را از روی گاز بردارید و بعد از خنک شدن کامل آن را درون ظرف مربا بریزید.
برای اینکه مربای هویج شما طعم متفاوت تری داشته باشد می توانید در آن از پوست پرتقال تازه استفاده کنید و در صورت تمایل می دانید پوست پرتقال خشک شده را به اندازه نصف پیمانه به مربا اضافه کنید.
این نکته را در نظر داشته باشید قبل از افزودن پوست پرتقال به مربا آن را به صورت جداگانه بجوشانید و بعد آن را به مدت چند ساعت داخل آب سرد قرار دهید و چند بار آب آن را عوض کنید.
در زمان پخت برای اینکه از غلظت مربا مطمئن باشید بعد از پخت کمی از آن را داخل ظرف ریخته و بعد از اینکه کامل سرد شد در صورتی که به خوبی غلیظ شده باشد مربای شما آماده است.
نکته دیگری که باعث می شود شما مربای بهتری داشته باشید این است که آن را درون ظرف تفلون یا لعابی بپزید.
برای اضافه کردن آبلیمو باید ۱۰ دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت آن را به مربا اضافه کنیم.