تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

استایل پرپی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

سبک پوشش و استایلی که ما برای خودمان انتخاب می‌کنیم می‌تواند بازتاب‌دهنده‌ی طرز تفکر، علایق و ترجیحات شخصی هر کداممان باشد. برخی از سبک‌های پوشش مانند استایل پرپی با گذشت زمان و تغییرات اجتماعی جایگاه ویژه‌ای را هم در میان مردم و هم در دنیای مد و فشن به دست آورده‌ و محبوبیت خود را حفظ کرده‌اند.

در این مطلب به سراغ بررسی استایل پرپی، عناصر کلیدی و تاریخچه‌ی‌ آن می‌رویم تا شما بتوانید با الهام از این سبک پوشش استایل شخصی خودتان را بسازید. پس با ما همراه باشید.

استایل پرپی چیست؟

استایل پرپی (Preppy) نوعی سبک پوشش کلاسیک و منحصر به فرد است که ریشه در فرهنگ و نوع لباس پوشیدن دانشجویان دانشگاه‌های لیگ آیوی (Ivy League) آمریکا دارد.

این سبک پوشش از اوایل قرن بیستم میلادی در میان مردم محبوبیت داشته است و از ‌آن زمان تا به حال با وجود تغییرات کوچک و بزرگ خود همچنان در میان مردم، به ویژه نوجوانان و جوانان، طرفدار دارد. نکته‌ای که باید درباره‌‌ی استایل پرپی بدانید این است که این سبک پوشش مسیر خود را به دور از ترندهای فشن طی می‌کند و هیچ موقع از مد خارج نمی‌شود.

استایل پرپی با ترکیب آیتم‌های پوشیدنی اسپرت و پیچیده به وجود می‌آید و بیشتر از هر چیزی بر سادگی، جاودانه، متفاوت و البته کیفیت تاکید دارد.

تاریخچه‌ی استایل پرپی

استایل پرپی برعکس بسیاری از زیبایی‌شناسی‌ها و سبک‌های پوشش فعلی دنیای مد و فشن تاریخچه‌ی طولانی مدتی دارد و تاثیر بسیار گسترده‌ای را بر این صنعت گذاشته است. در اواخر دهه‌ی ۱۸۹۰ و شروع قرن بیستم میلادی، استایل پرپی به سبک پوشش افراد ثروتمندی گفته می‌شد که در دانشگاه‌های لیگ آیوی آمریکا تحصیل می‌کردند.

کفش‌های کتانی راحتی، ژاکت‌های پشمی و کت‌های دکمه‌دار خوش دوخت و گران قیمت همگی بخشی از آیتم‌های پوشیدنی ضروری کمدهای لباس آن‌ها به شمار می‌آمدند. به طور کلی می‌توان گفت که استایل پرپی ریشه‌ی عمیقی در فرهنگ آمریکایی دارد و دنبال کردن آن در گذشته‌ موقعیت اجتماعی و ثروتمند بودن افراد را نشان می‌داده است.

با گذشت زمان و در دهه‌ی ۱۹۳۰ میلادی این سبک پوشش به یکی از استایل‌های مورد علاقه‌ی زنانی که به کالج می‌رفتند تبدیل شد. تولید اولین شلوار جین‌های زنانه توسط برند لیوایز (Levi’s) در سال ۱۹۳۴ این آیتم‌های پوشیدنی را به یکی از بخش‌های اصلی و جداناپذیر استایل پرپی تبدیل کرد. این موضوع به خوبی نشان می‌دهد که سبک پوشش پرپی به دلیل ماهیت انعطاف‌پذیری خود توانسته است محبوبیت خود را تا این لحظه حفظ کند.

در دهه‌ی ۱۹۵۰ میلادی استایل پرپی بیشتر از پیش در میان مردم عادی گسترش پیدا کرد. به طوریکه با کمی توجه به طراحی لباس‌های فیلم‌های قدیمی آن زمان مانند پلیزنتویل (Pleasantville) یا گریس (Grease) به راحتی می‌فهمید که بسیاری از بازیگران با الهام از سبک پوشش پرپی استایل شده‌اند.

محبوبیت تیشرت‌های راگبی و لباس‌های دارای طرح‌های چهارخانه، لوزی و راه راه در دهه‌‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی به اوج خود رسیده بود؛ به طوریکه برندهای مختلف تولید لباس‌های جین یا ورزشی مخصوص استایل پرپی را همواره در اولویت خود قرار می‌دادند.

برعکس دهه‌های گذشته که داشتن استایل پرپی نیازمند به دسترسی به برندهای خاص بود در دهه‌ی ۸۰ میلادی بسیاری از برندهای دیگر مانند تامی هیلفیگر، کالوین کلین و لاکست (Lacoste)‌ هم شروع به تولید آیتم‌های پوشیدنی مخصوص این سبک پوشش کردند.

در این زمان بروک شیلدرز (Brooke Shields) و پرنسس دایانا دو نفر از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین افراد دنیای فشن به شمار می‌آمدند و بسیاری از مردم از استایل پرپی آن‌ها که شامل پوشیدن ژاکت‌های پشمی و کت‌های تارتان می‌شد، الهام می‌گرفتند.

در اواخر دهه‌ی ۹۰ میلادی استایل پرپی با یک تغییر جدید و تقریبا بزرگ مواجهه شد. با محبوبیت پیدا کردن بریتنی اسپیرز به عنوان ستاره‌ی نوپای هالیوود شلوارهای فاق کوتاه و بوت کات، دامن‌های چین‌دار کوتاه و جلیقه‌های جین تنگ هم مد شدند و ذهنیت بسیاری از مردم را راجع به سبک پوشش افرادی که به مدرسه و دانشگاه می‌رفتند تغییر دادند.

از طرفی استایل گرانج در این زمان در اوج محبوبیت خود به سر می‌برد و شما می‌توانستید با کمی دقت عناصر استایل پرپی را هر چند کم در آن پیدا کنید. دقیقا در اواخر قرن بیست و یکم میلادی بود که پالت‌های رنگی سبک پوشش پرپی گسترش پیدا کردند و تنوع آیتم‌های پوشیدنی مخصوص این استایل بیشتر شدند.

عناصر استایل پرپی چه هستند؟

برای اینکه بتوانید خیلی دقیق‌تر با استایل پرپی آشنایی پیدا کنید باید بدانید که این نوع سبک پوشش شامل چه عناصری می‌شود و چه عواملی آن را تا به این اندازه منحصر به فرد و جذاب کرده‌اند که با گذشت چندین دهه همچنان طرفداران مخصوص خودش را دارد.


استایل پرپی و ورزش: سبک پوشش پرپی ارتباط نزدیکی با فعالیت‌های ورزشی مانند قایقرانی، تنیس، فوتبال، گلف و اسب‌سواری دارد و همین باعث می‌شود تا ماهیت این استایل به سمت راحتی و کاربردی بودن متمایل شود. ترکیب لباس‌های غیر رسمی و ورزشی با لباس‌های رسمی مانند کت و شلوار یا کت و دامن در استایل پرپی از نشانه‌های این ارتباط است.
 
استفاده از برندهای لباس لوکس: استفاده از لباس‌ها و اکسسوری‌های برندهای لوکس و گران قیمت مانند رالف لارن، بروکس برادرز (Brooks Brothers) و لاکست در این سبک پوشش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این برندهای فشن لباس‌های باکیفیت، خوش دوخت و منحصر به فردی را تولید می‌کنند که افراد عادی جامعه امکان دسترسی به آن‌ها را ندارند؛ همین موضوع سبک پوشش پرپی را نسبت به استایل‌های هنجارشکنی چون پانک و گرانج متفاوت‌تر و کمی لوکس‌تر می‌کند.
پالت رنگی ترکیبی: سبک پوشش پرپی در اوایل از ترکیب رنگ‌های کرم، سفید، سرمه‌ای، سبز تیره، زرشکی، خاکستری و قهوه‌ای تشکیل می‌شد. با این حال گذشت زمان و محبوبیت پیدا کردن آن در میان افراد دیگر جامعه، از جمله زنان، باعث شده است تا رنگ‌هایی چون آبی روشن، صورتی، زرد و سبز روشن هم پالت رنگی استایل پرپی قرار بگیرند.
رویکرد مینیمالیستی: با وجود اینکه استفاده از الگوهایی چون راه راه، آرگایل و چهارخانه در استایل پرپی بسیار رایج است، ظاهر کلی این سبک پوشش به طور منحصر به فردی ساده و مرتب به نظر می‌رسد. در استایل پرپی جسارت و سادگی به موازات یکدیگر حرکت می‌کنند اما هیچ چیزی نباید ماهیت مینیمال و راحت آن را زیر سوال ببرد.
لایه بندی و تناسب لباس‌ها با یکدیگر: در این استایل لباس‌ها با دقت و توجه کافی در کنار هم قرار می‌گیرند تا علاوه بر حفظ نظم و زیبایی مخصوص این سبک پوشش به آن عمق هم داده شود.
اکسسوری‌های ضروری و ساده: استفاده از اکسسوری در استایل پرپی تنها به اندازه‌ای است که نیازهای فرد رفع شوند. هدبند و پاپیون‌های سر در شکل زنانه‌ی این سبک پوشش به وفور دیده می‌شود. ساعت‌ها و زیورآلات ساده و مینیمال به این استایل زیبایی می‌بخشند. کیف‌های زنانه یا مردانه باید به اندازه‌ی بزرگ باشند که فرد بتواند با استفاده از آن‌ها احساس راحتی کند. کفش‌ها از میان آیتم‌های پوشیدنی کاربردی و در عین حال شیک و راحت که اغلب از جنس جیر یا چرم هستند انتخاب می‌شوند.

استایل پرپی مدرن چگونه است؟

در سال‌های اخیر سبک پوشش پرپی دوباره محبوبیت حیرت‌انگیز خود را به دست آورده است و دنبال‌کنندگان آن عناصر مدرن را با عناصر کلاسیک و قدیمی این سبک پوشش ترکیب می‌کنند.

این نوع استایل دیگر مخصوص دانش‌آموزان و دانشجویان نیست و رسانه‌های اجتماعی ماهیت آرام و ساده‌ی آن را تغییر داده‌اند. در حال حاضر استایل پرپی در خرید و استفاده از آیتم‌هایی خلاصه می‌شود که از دوام زیادی برخوردار هستند و بخشی از ترندهای دنیای فشن به شمار نمی‌آیند.

همانطور که گفتیم پالت‌های رنگی این سبک پوشش بسیار گسترده‌تر شده‌اند و زیرشاخه‌های زیادی از آن به وجود آمده‌اند که می‌توانید به سراغ امتحان آن‌ها بروید. با این وجود، شما همچنان می‌توانید این سبک پوشش را شخصی‌سازی کنید و به نوعی امضای خودتان را به آن اضافه نمایید.

چگونه استایل پرپی داشته باشیم؟

حال که به خوبی با ماهیت، عناصر و تاریخچه‌ی استایل پرپی آشنا شدید احتمالا می‌خواهید بدانید که چطور می‌توانید این سبک پوشش را امتحان کنید. در این بخش به معرفی چند مورد از آیتم‌های پوشیدنی مخصوص این استایل می‌رویم تا بتوانید با الهام از آن‌ها سبک پوشش خود را تغییر دهید.

کت‌های اورسایز کوتاه

اگر بخواهیم یک آیتم پوشیدنی بدون جنسیت را به شما معرفی کنیم که بتوانید در همه‌ی فصل‌های سال از آن‌ استفاده کنید؛ آن آیتم قطعا کت اورسایز کوتاه خواهد بود. این کت‌ها را بهتر است در رنگ‌های سرمه‌ای، خاکستری، قهوه‌ای، مشکی و سبز تیره تهیه کنید تا به عنوان اصلی‌ترین لباس استایلتان حس‌وحال پرپی را به اطرافیان شما منتقل کند.

البته اگر بخواهید استایلتان دخترانه‌تر باشد کت‌های رنگ پاستلی هم گزینه‌های خوبی به شمار می‌آیند. همچنین می‌توانید به سراغ مدل‌های دارای طرح چهارخانه‌ی این کت‌ها هم بروید.

جلیقه‌ی بافتنی

بسیاری از افراد استایل پرپی را با جلیقه‌های بافتنی آن می‌شناسند؛ به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که اگر مدت زمانی کمی تا روزهای سرد سال باقی مانده است حتما خرید این لباس را در اولویت‌های خود قرار دهید.

جلیقه‌های بافتنی دارای طرح‌های لوزی شکل و چهارخانه می‌توانند استایل شما را از یکنواختی و سادگی بیش از اندازه خارج کنند. مدل‌های ساده‌ی این آیتم پوشیدنی برای موقعیت‌های کمی رسمی‌تر مناسب هستند و خیلی راحت‌تر با لباس‌های دیگر ست می‌شوند.

ژاکت بافتنی یا کاردیگن

یکی دیگر از آیتم‌های پوشیدنی اصلی استایل پرپی که همه‌ی افراد علاقه‌مند به این سبک پوشش باید داشته باشند کاردیگن یا همان ژاکت بافتنی است. درست مانند جلیقه‌ی بافتنی، کاردیگن را هم می‌توانید در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف تهیه کنید و در کنار دامن، شلوار جین یا شلوار پارچه‌ای بپوشید تا به استایل خود عمق ببخشید.

شلوار جین و پارچه‌ای

برای پایین تنه‌ی خود شما می‌توانید هم به سراغ شلوار جین و هم به سراغ شلوار پارچه‌ای، به ویژه جنس کتان، بروید.

همانطور که گفتیم استایل پرپی در راحتی اما مرتب بودن خلاصه می‌شود بنابراین انتخاب شلوارهای بسیار گشاد، بگ و دارای تزئینات اضافی برای داشتن آن تصمیم مناسبی نخواهد بود. شلوارهای راسته، نیم بگ، مام استایل، اسلیم فیت و بوت کات گزینه‌های بهتری هستند و استایل پرپی بی‌نقصی را برای شما می‌سازند.

دامن رنگی یا طرح‌دار

استایل پرپی تنها در پوشیدن لباس‌های اسپرت خلاصه نمی‌شود و شما می‌توانید آن را با لباس‌های دخترانه و کمی رسمی هم امتحان کنید. دامن‌های دارای طرح‌های چهارخانه و به رنگ‌های تیره مانند مشکی، قهوه‌ای و سرمه‌ای می‌توانند برای استایل شدن با انواع لباس‌های بالا تنه مانند کاردیگن، پیراهن و کت مناسب باشند.

دامن‌های دارای پف و چین یا تزئینات بیش از حد و غیرضروری برای این سبک پوشش مناسب نیستند و ممکن است تناسب آن را به هم بریزند.

کفش مردانه و زنانه‌ی مناسب استایل پرپی

در هنگام خرید کفش باید پیش خودتان فکر کنید که یک دانشجو یا دانش‌آموز ورزشکار چه کفشی را انتخاب می‌کند؟ در موقعیت‌های غیررسمی و برای استایل‌های روزانه به سراغ کفش‌های کتانی بدون لژ و راحت مانند آدیداس سامبا و نیوبالانس ۵۵۰ بروید.

اگر می‌خواهید استایلتان کمی رسمی‌تر باشد و از حالت ورزشی بودن خارج شد کفش‌های لوفر یا آکسفورد را امتحان کنید. برای استایل‌های زنانه کفش‌های مری جین بدون پاشنه بهترین انتخاب‌هایی هستند که می‌توانید داشته باشید، چرا که هم ترند هستند و هم به خوبی با تیپ‌های مختلف ست می‌شوند.

پولوشرت‌های ساده و راحت

برای داشتن یک استایل پرپی مردانه‌ی شیک و ساده می‌توانید به سراغ خرید پولوشرت‌ها بروید که همه جا در دسترس هستند و به راحتی می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید.

این آیتم پوشیدنی را با شلوارهای پارچه‌ای کتان یا جین راسته و نیم بگ استایل کنید و با استفاده از لباس‌ها و اکسسوری‌های دیگر مانند پیراهن لینن ساده، کلاه، ساعت، کتانی یا لوفر به تیپ خود عمق ببخشید.

کلام آخر

اگر می‌خواهید کمد لباس خود را به سمت استایل پرپی ببرید باید به جای پر کردن آن با آیتم‌های پوشیدنی ترندی که خیلی زود هم از مد خارج می‌شوند روی لباس‌ها و اکسسوری‌هایی سرمایه‌گذاری کنید که همواره مد هستند و دوام و کیفیت خوبی دارند.

این سبک پوشش برای همه‌ی فصل‌های سال مناسب است و می‌تواند تغییر قابل توجهی را در استایل شما به وجود بیاورد پس هرگز در امتحان کردن آن تامل نکنید.

 

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!