راز تهیه سرکه انجیر خانگی: راهنمای کامل + ترفندهای حرفهای
سرکه انجیر یکی از بهترین انواع سرکه برای چربی سوزی و کاهش وزن است و خطر ابتلا به گرفتگی عروق و بیماریهای قلبی را نیز کاهش میدهد. اما چگونه با انجیر سرکه درست کنیم؟ در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه سرکه انجیر آشنا شوید.
طرز تهیه سرکه انجیر طبیعی بدون افزودنی
درست کردن این سرکه بسیار راحت است و آماده شدن انجیر برای تهیه سرکه حدود ۸ روز طول میکشد. پس از آن باید سرکه را به مدت ۲ تا ۴ ماه در محیط آشپزخانه قرار دهید تا آماده شود.
مواد لازم برای تهیه سرکه انجیر خانگی
انجیر قرمز یا زردبه مقدار لازم
مراحل طرز تهیه سرکه انجیر
در این بخش میتوانید با مراحل درست کردن سرکه انجیر به طور کامل آشنا شوید.
مرحله اول: انجیرها را در معرض هوا قرار دهید
برای شروع باید انجیرها را در یک ظرف درب دار بریزید و سپس ظرف را در مکانی گرم و دور از نور خورشید قرار دهید. در این مدت به هیچ عنوان نباید درب ظرف را باز کنید، زیرا این کار موجب خراب شدن سرکه میشود. برای تهیه سرکه انجیر نباید انجیرها را بشویید و خیس کنید، زیرا این کار موجب کپک زدن انجیر و خراب شدن سرکه میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سرکه توتفرنگی + خواص و کاربردها
مرحله دوم: انجیرها را صاف کنید
بعد از ۸ روز که انجیرها در معرض هوای گرم ماندند، میتوانید آنها را در یک پارچه نخی بریزید و با کمک دو دست به طور کامل فشار دهید تا آب انجیر از آن خارج شود. با این کار دانه و پوست انجیر جدا میشود.
مرحله سوم: سرکه را آماده کنید
در این مرحله باید آب انجیر را در بطریهای پلاستیکی یا شیشهای بریزید. سپس شیشهها را برای ۲ تا ۴ ماه در فضای آشپزخانه قرار دهید تا سرکه شما آماده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سرکه گیلاس خانگی
طرز تهیه سرکه انجیر با سرکه سفید و خمیرمایه
آماده کردن مواد اولیه این سرکه ۵ تا ۶ روز طول میکشد و پس از آن باید تا ۴۰ روز سرکه را در فضای اتاق بگذارید تا آماده شود.
مواد لازم برای تهیه سرکه انجیر با خمیر مایه
انجیر سیاه یا سفید۵ کیلوگرمسرکه سفید۱ لیترخمیرمایه۲ قاشق غذاخوریشکر۳ قاشق غذاخورینمک۱ قاشق غذاخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه سرکه انجیر با خمیرمایه
برای تهیه این سرکه ابتدا باید انجیرها را بشویید و بعد در سینی قرار دهید تا کمی خشک شوند. در ادامه انجیرها را با چاقوی تیز به ۴ قسمت تقسیم کنید. سپس انجیرها را در یک ظرف بریزید. مقداری سرکه روی انجیرها بریزید و بعد خمیرمایه و شکر را اضافه کنید. مواد را هم بزنید.
حالا مخلوط انجیر را در یک ظرف بزرگ درب دار بریزید و درب آن را محکم ببندید. ظرف را در مکانی تاریک با دمای ۳۵ تا ۴۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و حدود ۵ تا ۶ روز صبر کنید. سپس درب ظرف را باز و نمک را اضافه کنید.
سپس درب ظرف را دوباره ببندید و آن را برای ۳۵ تا ۴۰ روز در فضای آشپزخانه قرار دهید تا سرکه آماده شود. بعد از ۴۰ روز درب ظرف را آماده کنید و مواد سرکه را در پارچه بریزید و فشار دهید تا عصاره آن خارج شود.
حالا مواد را در قابلمه بریزید و برای ۵ دقیقه بجوشانید. بعد از آماده شدن سرکه صبر کنید تا خنک شود و سپس آن را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و در مکانی تاریک و خنک قرار دهید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه سرکه انجیر
برای تهیه سرکه انجیر نیاز به نمک یا هیچ افزودنی دیگری نیست.اگر دوست دارید سرکه شما قرمز و خوشرنگ شود، باید برای تهیه سرکه از انجیر قرمز یا سیاه استفاده کنید.میتوانید از سرکه انجیر برای تهیه سیر ترشی و مزه دار کردن سالاد استفاده کنید.در صورتی که برای تهیه سرکه، انجیرها را خرد کنید، سرکه سریعتر آماده میشود.از مهمترین خواص سرکه انجیر در طب سنتی میتوان به کاهش کلسترول، درمان عفونت، درمان زخم، بهبود عملکرد سیستم گوارش و کاهش قند خون در افراد دیابتی اشاره کرد.در طرز تهیه سرکه انجیر خشک باید انجیرها را بشویید و خوب خشک کنید. در ادامه آنها را در یک ظرف در بسته بریزید و درب آن را محکم کنید و آن را در آفتاب بگذارید. حدود ۷ تا ۱۰ روز صبر کنید و در این مدت هر روز انجیرها را زیر و رو کنید. پس از ۱۰ روز انجیرها را در پارچه بریزید و صاف کنید و خوب فشار دهید. سپس آب انجیر را در ظرفهای درب دار بریزید و در مقابل آفتاب بگذارید تا سرکه شما آماده شود.طبع سرکه انجیر گرم است و از همین رو افرادی که طبع سرد و بلغمی دارند، میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.اگر قبل از تهیه سرکه، انجیرها را بشویید، باید آنها را برای چند ساعت در سینی قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
در این مقاله به بهترین روشهای طرز تهیه سرکه انجیر اشاره شد. برای درست کردن این انجیر هم میتوانید تنها از انجیر استفاده کنید و هم آن را با استفاده از انجیر و افزودنیهای دیگر آماده کنید. اگر تجربه درست کردن این سرکه را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…