رازهای تهیه ترشی شلیل خانگی با طعمی شگفتانگیز
چه چیزی بهتر از یک ظرف ترشی شلیل خانگی، ترد و خوشمزه در کنار وعده غذاییتان؟ تهیه ترشی شلیل در خانه بسیار ساده است و با کمی حوصله میتوانید یک ترشی خانگی و سالم داشته باشید. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه این ترشی را مرحله به مرحله با ذکر تمام نکات مهم به شما آموزش دهیم.
مواد لازم جهت تهیه ترشی شلیل
مواد لازم جهت تهیه ترشی شلیل به شرح زیر است:
شلیل۱ کیلوگرمسرکه سفید۲/۵ لیوانادویه ترشی۱ قاشق غذاخوریزردچوبه۱ قاشق غذاخوریپودر فلفل قرمز۱ قاشق مرباخورینمک۲ قاشق غذاخوریشکر۱ لیوان سر خالیسیرچند حبه (اختیاری)
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه ترشی شلیل
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۱۰-۱۲ دقیقه و تهیه نهایی این ترشی ۱-۲ روز است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۸۰۰-۷۰۰ گرم ترشی به شما میدهد.درجه سختی تهیه این ترشی در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی شلیل
شلیلها را بشویید و هستههای آنها را جدا کنید. گوشت میوه را با کمک چاقو به ابعاد کوچکتری برش زنید.
دقت کنید که ابعاد شلیلها نسبتاً یکسان باشد تا در زمان پخت به مقدار یکسان نرم شوند.
برای تهیه این ترشی، شلیلهای نرم و له شده مناسب نیستند. بهتر است که از شلیلهای سفت و رسیده استفاده کنید.
مرحله دوم: آماده سازی سس ترشی
سرکه، نمک، شکر، پودر فلفل قرمز، ادویه ترشی، زردچوبه را درون قابلمه مناسبی بریزید.
برای طعمدار کردن بیشتر ترشی، میتوانید از ادویههای دلخواه دیگری مانند گلپر و سیاه دانه نیز استفاده کنید.
میتوانید به جای سرکه سفید، از سرکه سیب یا سرکه انگور استفاده کنید.
اگر از سیر استفاده میکنید، سیر خرد شده را نیز در همین مرحله به محتوای سس ترشی اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
قابلمه را روی حرارت قرار داده و به آرامی هم بزنید تا مواد کاملا حل شوند.
اجازه دهید مخلوط درون قابلمه به جوش آید. سپس حرارت را کم کرده و به مدت ۵ دقیقه دیگر زمان دهید تا سس ترشی روی حرارت بجوشد.
مرحله سوم: افزودن شلیل
شلیلهای برش خورده را به مخلوط درون قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد را به هم زنید.
زمان دهید تا ۵ دقیقه شلیل ها در سس بجوشند. پس از پخت حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار گذارید تا ترشی خنک شود.
شما میتوانید ترشی شلیل را بدون پخت نیز تهیه کنید. برای این کار، مواد را با هم مخلوط کرده و شلیلها را به آن اضافه کنید.
سپس شیشهها را در یخچال قرار دهید. اما توجه داشته باشید که ماندگاری این نوع ترشی کمتر از ترشی پخته شده است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گلابی
مرحله چهارم: انتقال به شیشه نگهدارنده
پس از خنک شدن ترشی، مخلوط شلیل و سرکه را در شیشههای تمیز و خشک بریزید.
دقت کنید که شیشهها کاملا پر شوند و کمی فضای خالی در بالای شیشه باقی بماند.
برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، حتما از شیشههای تمیز و خشک استفاده کنید و درب شیشهها را محکم ببندید تا هوایی به درون شیشه نفوذ نکند.
شیشهها را به مدت ۲۴ ساعت در دمای محیط قرار دهید و بعد از این زمان آن ها را در یخچال نگهداری کنید.
ترشی شلیل به مدت طولانی در یخچال ماندگاری دارد.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی تک فانمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل فوق این ترشی بسیار خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در تهیه این ترشی از فوت و فن هایی استفاده میکنید که موجب خوشمزه تر شدن و بهتر شدن طعم و عطر ترشی میشود خوشحال میشوم که آن نکات و ترفندها را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.