خوردن غذایی که دوست نداریم چه بلایی سر بدنمان میآورد؟
رضا ایلخانی، متخصص طب سنتی، قبلتر در شبکه دو سیما، گفته بود: طبق اصول طب سنتی، وقتی غذا برای شخص لذیذ نباشد، نمیتواند به خوبی جذب بدن وی شود؛ یعنی غذا باید برای خورنده لذتبخش باشد و وقتی که شخص از بو یا طعم آن لذت نمیبرد، میزان جذب مواد مفید آن نیز به بدنش کمتر خواهد بود.
وی افزود: با توجه به این اصل، ما نباید مبنای تغذیه خود را بر لذیذ بودن غذاهای غیر سالم قرار دهیم، بلکه باید غذاهای سالم را به شیوه لذیذی درست کنیم تا بتوانیم از منافع آن نیز برخوردار شویم.
ایلخانی اظهار کرد: توصیه ما به مادران عزیز این است که کودکان را به خوردن غذاهای مفیدی که برایشان لذتبخش نیست ترغیب نکنند، بلکه تلاش کنند غذاهایی را بیابند که در عین سالم بودن، برای کودک لذیذ و دلچسب است.
این متخصص طب سنتی گفت: برخی کودکان هستند که به هیچ غذای سالمی علاقهمند نیستند. برای مثال ما بچههایی را داریم که اصلا میوه دوست ندارند. وظیفه ما به عنوان والدین این است که سعی کنیم میوهها را به شکلهای مختلف برای فرزندمان آماده کنیم و روشی را بیابیم که او واکنش مثبت بیشتری به آن دارد.
ایلخانی تاکید کرد: اصل لذیذ بودن غذا برای خورنده با غذا خوردن با هدف لذت بردن متفاوت است. بعضا پیش میآید که فرد گرسنه نیست اما صرفا دوست دارد که غذای مورد علاقهاش را بخورد، چون از آن لذت میبرد. طب سنتی این موضوع را که به پرخوری منجر میشود، رد میکند.
وی افزود: پیشنهاد من به کسانی که با میل کردن برخی از غذاها مشکل دارند، این است که آن را با اضافه کردن مواد جانبی مورد علاقهشان، برای خود مطلوب کنند. در طب سنتی موادی که باعث متعادلسازی طبع غذاها میشوند، مصلحات نام دارند. برای مثال نمک برای تخم مرغ یک مصلح است؛ چراکه طبع گرم آن در کنار طبع سرد سفیده تخم مرغ، میتواند باعث متعادلسازی و خوشایندتر شدن مزه آن شود.
این متخصص طب سنتی گفت: باید این را در نظر داشته باشیم که لزوما هرچه انسان هوس میکند، برایش خوب نیست. برای مثال کسی که مزاج سرد داشته باشد، باید علاقهاش نسبت به دوغ یا ماست را کنترل کند و از مصلحاتی مانند نعناع استفاده کند.