تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راز تهیه حریر سیر و زنجبیل خانگی: رمز تحول غذاها با این چاشنی لذت بخش

حریره سیر و زنجبیل یکی از جذاب‌ترین چاشنی‌ها برای مزه دار کردن انواع غذا است که در کنار عطر فوق‌العاده‌ای که دارد، یک روش ساده برای ماندگاری سیر و زنجبیل به مدت طولانی نیز محسوب می‌شود. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه حریره سیر و زنجبیل به طور کامل آشنا شوید.

طرز تهیه حریره سیر و زنجبیل

آماده کردن این حریره حدود ۱۵ دقیقه طول می‌کشد و بعد از آماده شدن بلافاصله می‌توانید از آن برای مزه دار کردن انواع غذا استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه حریره سیر و زنجبیل

سیر نیم کیلوگرمزنجبیل نیم کیلوگرمپودر زردچوبه ۲ قاشق غذاخوریروغن مایع ۲ قاشق غذاخورینمک۱ قاشق چای‌خوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه حریره سیر و زنجبیل

در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن حریره سیر و زنجبیل خانگی آشنا شوید.

مرحله اول: پوست سیرها را جدا کنید

برای شروع باید حبه‌های سیر را از بوته جدا کنید و سپس پوست سیرها را به طور کامل بگیرید. سپس سیرهای تمیز را کنار بگذارید. برای این که پوست سیرها راحت‌تر جدا شوند، می‌توانید پهنای چاقو را روی حبه‌های سیر قرار دهید و بعد با کف دست به آرامی به سیرها فشار وارد کنید. با این روش پوست سیر خشک راحت از آن جدا می‌شود.

مرحله دوم: پوست زنجبیل‌ها را جدا کنید

زنجبیل‌ها را بشویید و خوب خشک کنید. در ادامه پوست آن‌ها را با یک چاقوی تیز جدا کنید. در این مرحله تنها باید لایه‌ای نازک از پوست تیره روی زنجبیل‌ها را جدا کنید. می‌توانید با کشیدن چاقو یا قاشق روی زنجبیل نیز پوست آن را جدا کنید.

مرحله سوم: زنجبیل‌ها را خرد کنید

پس از جدا کردن پوست همه زنجبیل‌ها باید آن‌ها را بشویید و خوب خشک کنید. در ادامه آن‌ها را با یک چاقوی تیز به تکه‌های کوچک تقسیم کنید.

مرحله چهارم: حریره سیر و زنجبیل را آماده کنید

نیمی از سیرها را همراه با نیمی از زنجبیل‌ها در میکسر یا غذاساز بریزید. دستگاه را روشن کنید تا مواد کمی خرد شوند. زمانی که فضای کافی در دستگاه ایجاد شد، می‌توانید باقی مانده مواد را نیز اضافه کنید. سپس دوباره دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید همه مواد کاملا پوره شوند.

برای این که مواد به خوبی خرد شوند، چندین بار آن‌ها را با قاشق زیر و رو کنید. ترکیب سیر و زنجبیل باید به حدی میکس شوند که حالت خمیری پیدا کنند، بنابراین در این مرحله باید کمی صبور باشید و چندین بار مواد را هم بزنید و دوباره میکس کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی موسیر خانگی

مرحله پنجم: روغن و ادویه‌ها را اضافه کنید

زمانی که ترکیب سیر و زنجبیل خمیری شد، می‌توانید نمک را اضافه کنید. مواد را کمی هم بزنید و بعد پودر زردچوبه و روغن مایع را نیز اضافه کنید. دوباره دستگاه را روشن کنید تا همه مواد کاملا ترکیب شوند. از آن جایی که زردچوبه خاصیت آنتی باکتریال دارد، از کپک زدن و خراب شدن این حریره جلوگیری می‌کند و موجب خوشرنگ شدن آن نیز می‌شود.

مرحله ششم: حریره را در شیشه بریزید

بعد از این که حریره سیر و زنجبیل آماده شد، می‌توانید آن را در یک شیشه تمیز بریزید. درب شیشه را محکم ببندید و بعد آن را در یخچال قرار دهید. با این روش می‌توانید تا حدود ۶ ماه از این حریره در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ لبو زنجبیل به روش خانگی

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه حریره سیر و زنجبیل

می‌توانید از این حریره برای مزه دار کردن انواع غذاهای گوشتی و مرغی، انواع خورشت، خوراک، ماهی و کباب استفاده کنید و طعم بی‌نظیری به غذا ببخشید.استفاده از این حریره در کنار عطر و طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، به کاهش کلسترول، کاهش فشار خون و بهبود گردش خون نیز کمک می‌کند.اگر برای تهیه این حریره به دستگاه دسترسی ندارید، می‌توانید سیر و زنجبیل را به صورت ریز رنده کنید و بعد مواد را اضافه کنید. سپس همه مواد را با گوشتکوب بکوبید تا کاملا یکدست و خمیری شوند.برای تهیه این حریره به هیچ عنوان نباید از قاشق یا ظرف مرطوب استفاده کنید. این کار موجب کپک زدن و خراب شدن این چاشنی می‌شود.می‌توانید از این حریره برای تهیه انواع سس و ترشیجات خانگی نیز استفاده کنید.برای تهیه این حریره بهتر است از روغن زیتون به جای سایر روغن های پخت و پز استفاده کنید.برای بهتر شدن عطر این حریره می‌توانید چند دانه فلفل سیاه درسته را بعد از آماده شدن حریره به آن اضافه کنید.در برخی رسپی‌ها برای افزایش ماندگاری این حریره، سیر و زنجبیل را میکس می‌کنند و بعد مقداری روغن زیتون در ماهیتابه می‌ریزند. در ادامه ترکیب سیر و زنجبیل را برای ۱۰ دقیقه روی حرارت خیلی کم تفت می‌دهند و بعد شعله گاز را خاموش می‌کنند. در این روش بعد از آماده شدن حریره باید صبر کنید تا کاملا خنک شود و بعد آن را در یک شیشه درب دار و تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید.اضافه کردن زردچوبه به این حریره اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید. اما به خاطر داشته باشید که زردچوبه ماندگاری این چاشنی را افزایش می‌دهد و موجب خوشرنگ شدن آن می‌شود.در اکثر غذاهای هندی و آسیایی از حریره سیر و زنجبیل برای مزه دار کردن غذاها استفاده می‌شود.برای تهیه این حریره از سیر تازه و باکیفیت استفاده کنید تا عطر و طعم حریره شما بهتر شود.می‌توانید این حریره را در کیسه‌های زیپ دار بریزید و در فریزر قرار دهید تا ماندگاری آن‌ها بیشتر شود.

در این مقاله به بهترین روش درست کردن حریره سیر و زنجبیل خانگی اشاره شد. می‌توانید از این چاشنی خوشمزه برای مزه دار کردن انواع غذا و خوراک استفاده کنید و با این روش سیر و زنجبیل را برای مدت زمان طولانی در یخچال نگهداری کنید. اگر تجربه درست کردن پوره سیر و زنجبیل را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!