گوگل، استاد جهانی: سرمایه گذاری 120 میلیون دلاری در آموزش هوش مصنوعی
«تجارتنیوز» گزارش میدهد:
هوش مصنوعی ابزاری برای توسعه جهان است
مدیرعامل گوگل سوندار پیچای از تشکیل صندوق 120 میلیون دلاری برای آموزش جهانی هوش مصنوعی خبر داد.
به گزارش تجارت نیوز،
در یکی از اجلاس سازمان ملل در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۴، مدیرعامل گوگل ساندار پیچای، به توانمندی تحولآفرین هوش مصنوعی (AI) اشاره کرد و ابتکاری مهم را با هدف آموزش و تربیت در زمینه هوش مصنوعی در سراسر جهان اعلام کرد. پیچای هوش مصنوعی را تغییردهندهترین فناوری تاکنون توصیف کرد و بر لزوم دسترسی برابر به مزایای آن تاکید کرد. او از ایجاد صندوق جهانی فرصتهای هوش مصنوعی به ارزش ۱۲۰ میلیون دلار خبر داد. این صندوق از برنامههای آموزشی و تربیتی هوش مصنوعی، بهویژه در جوامع محروم، با همکاری سازمانهای غیردولتی (NGOها) و خیریههای محلی حمایت خواهد کرد.
هوش مصنوعی ابزاری برای توسعه جهان
پیچای چهار حوزه اصلی را تشریح کرد که در آن هوش مصنوعی میتواند به توسعه پایدار جهانی کمک کند. اول اینکه هوش مصنوعی میتواند به مردم کمک کند تا به اطلاعات به زبان خود دسترسی پیدا کنند و موانع زبانی را که مانع از تبادل دانش و ارتباطات میشوند از میان بردارند. مورد بعدی این است که هوش مصنوعی سرعت مطالعات علمی را بالا میبرد. قدرت محاسباتی هوش مصنوعی میتواند به طور قابل توجهی تحقیقات در زمینههایی مانند بهداشت، انرژی و علم محیط زیست را سرعت ببخشد و به دستاوردهایی منجر شود که با روشهای سنتی سالها زمان میبرد. بدین ترتیب نتایج بیشتری نیز به دست میآید. البته که بخش مهمی از این نتایج احتمالاً درست نباشند، اما همین باعث میشود نتیجه درست و حقیقی زودتر به دست آید.
ضمناً هوش مصنوعی این امکان را به ما میدهد که از برخی حوادث پیشبینیناپذیر باخبر شویم. هوش مصنوعی این قابلیت را دارد تا درباره بلایای طبیعی مرتبط با اقلیم هشدار دهد، تغییرات الگوهای آب و هوا را ردیابی کند و امکان هشدارهای لحظهای را که میتوانند به کاهش آثار این فجایع کمک کنند فراهم کند. مورد آخر اینکه هوش مصنوعی پتانسیل تقویت پیشرفت اقتصادی را دارد، از طریق خودکارسازی کارها، ایجاد صنایع جدید و بهینهسازی فرایندهای تولید که در نهایت باعث ایجاد شغل و نوآوری میشود.
لطفاً از دارک ساید هوش مصنوعی غافل نشوید
در حالی که پیچای به پتانسیل مثبت هوش مصنوعی اشاره کرد، همچنین به خطرات آن اذعان داشت. او به تهدیدات جعل عمیق (Deepfakes) و اطلاعات نادرست اشارهای داشت و بر نیاز به تنظیمات هوشمند محصول در به حداقل رساندن این خطرات تاکید کرد. پیچای هشدار داد محافظهکاری ملی در زمینه مقررات هوش مصنوعی میتواند شکاف جهانی هوش مصنوعی را افزایش داده و مزایای هوش مصنوعی را محدود کند.
صندوق جدید گوگل بخشی از چشمانداز پیچای برای پل زدن این شکاف است و او میخواهد اطمینان حاصل کند که فناوری هوش مصنوعی به همه افراد، فارغ از موانع جغرافیایی یا اقتصادی، دسترسی پیدا کند. او در پایان از جامعه بینالمللی خواست مقررات مسئولانهای وضع کند تا تعادلی بین تشویق به نوآوری و حفاظت از جامعه برقرار شود.
اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه استارتاپ تجارتنیوز بخوانید.
به اشتراک گذاری
اخبار مرتبط