7 راز جلوگیری از شور شدن گل کلم: راهکارهای موثر برای جلوگیری از کپک زدن فوق العاده گل کلم
شور گل کلم، یکی از چاشنیهای محبوب و پرطرفدار در کنار غذاست. بسیاری از افراد ترجیح میدهند شور گل کلم را خودشان در خانه تهیه کنند تا از کیفیت مواد اولیه آن مطمئن باشند. اما یکی از مشکلاتی که ممکن است برای شور خانگی پیش بیاید، کپک زدن است. در این مقاله از مجله اکالا، ۷ راز جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم را شرح میدهیم.
۷ راز جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم
در ادامه، چند راز جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم و راز ماندگاری بالای آن را بررسی خواهیم کرد.
از نمک به مقدار کافی استفاده کنید
اولین و مهمترین علت کپک زدن شور گل کلم، استفاده ناکافی از نمک در تهیه آن است. برای اینکه از کپک زدن شور گل کلم جلوگیری کنید باید از نمک به مقدار کافی استفاده کنید. همچنین، پس از اضافه کردن آب نمک ممکن است بخشی از آب نمک توسط سبزیجات جذب شود و سطح آب پایین بیاید.
به همین دلیل، بسیار مهم است که مقدار آب نمک به اندازهای باشد که تمام قسمتهای شور را بپوشاند و حتی کمی بالاتر از سطح آنها قرار داشته باشد. سبزیجاتی که بیرون از آب نمک میمانند و در معرض هوا قرار میگیرند، بیشتر مستعد کپک زدن هستند.
استفاده از ظروف شیشهای خشک و تمیز
دومین راز جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم، استفاده از ظروف خشک و تمیز برای نگهداری آن است. ظروف خیس یا کثیف، احتمال رشد کپک در شور گل کلم را به طور قابل توجهی افزایش میدهند.
بیشتر بخوانید: با این ترفندها خیارشور شور را به طعم دلخواهتان برسانید
استفاده از قاشق تمیز
یکی دیگر از راههای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم، استفاده از قاشق تمیز است. آلودگی قاشق میتواند باعث کپک زدن و خراب شدن شور شود. بنابراین، هم هنگام انتقال شور به ظرف اصلی و هم در هنگام مصرف، از قاشق تمیز استفاده کنید.
شور گل کلم را در مکان خنک نگهداری کنید
برای حفظ تازگی و کیفیت شور گل کلم باید آن را در محیطی خنک نگهداری کنید. قرار دادن شور در محیط گرم، یکی از دلایل اصلی کپک زدن آن است. اگرچه در مناطق خنک میتوانید شور را خارج از یخچال نگهداری کنید، اما بهترین مکان برای نگهداری طولانی مدت شور گل کلم، یخچال است.
بیشتر بخوانید: دلایل اصلی نرم شدن و کپکزدن خیارشور خانگی
بستن درب ظرف
پنجمین راز جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم، کاهش تماس آن با هوا است. برای این کار، پس از هر بار مصرف شور، درب ظرف را محکم ببندید تا مانع از ورود هوا به داخل آن شوید. برای اطمینان بیشتر میتوانید دهانه ظرف را با یک کیسه فریزر بپوشانید و سپس درب آن را محکم ببندید. این کار ساده به طور چشمگیری احتمال کپکزدگی شور گل کلم را کاهش میدهد.
استریل کردن ظرف
برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم، شیشه مورد استفاده را به خوبی شسته و به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کاملا استریل شود.
استفاده از گلپر
آخرین ترفند برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم، استفاده گلپر است. برای جلوگیری از کپک زدن شور میتوانید چند عدد گلپر به ظرف آن اضافه کنید. البته این روش زمانی بیشترین اثر را دارد که موارد بالا را نیز رعایت کنید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، ۷ راز جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم را با شما عزیزان در میان گذاشتیم. اگر میخواهید شور گل کلمتان تا مدتها سالم بماند و کپک نزند، حتما نکات گفته شده در این مقاله را جدی بگیرید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.