قیمت دلار برگشت خورد؛ بازار ارز در حالت اشباع
آخرین روز کاری هفته برای بازار ارز با توقف روند صعودی قیمتها و برگشت قیمت دلار از مرزهای مقاومتی همراه شده است و این اسکناس آمریکایی که روز سهشنبه در بازار هرات به کانال روانی ۶۰ هزار تومان رسیده بود، تنها یک روز در این سطح باقی ماند و روز چهارشنبه به کانال ۵۹ هزار تومان عقب نشینی کرد. براساس پیگیریها، معامله گران معتقدند کاهش قیمت دلار از «اشباع خرید»، «سیگنال سیاسی مثبت» و «مداخله بازارساز» نشات گرفته است؛ روندی که در پی آن قیمت دلار هرات روز چهارشنبه را در ۶۰ هزار و ۴۰۰ تومان آغاز کرد و با از دست دادن کانال یاد شده، در ۵۹ هزار و ۹۵۰ تومان قرار گرفت. قیمت دلار تهران هم پایینتر از دلار هرات (۶۰,۱۵۰ تومان) در ۶۰ هزار و ۲۰۰ تومان بازگشایی کرد و در نهایت به ۵۹ هزار و ۹۵۰ تومان رسید.
به گزارش اقتصادنیوز، همچنین، قیمت درهم هم به تبعیت از نوسانات دلار، با ۱۳۰ تومان کاهش، از ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۶ هزار و ۴۶۰ تومان کاهش یافت و حباب دلاری آن ۵۰۰ تومان برآورد شد. قیمت دلار نیما هم در روز چهارشنبه به ۴۶,۵۰۰ تومان رسید و دلار ثبت شده در سایت بانک مرکزی هم با رشد ۶۰۰ تومانی، ۴۴,۴۰۰ تومان نرخ گذاری شد که حاکی از نوسانات محسوس اسکناس آمریکایی در بازارهای رسمی است.
با این حال، بازار رمزارزها هم به مانند بازار ارز طی روزهای گذشته نوسانات محسوسی را تجربه کردند و قیمت بیتکوین به دلیل سرعت بخشیدن به سیاستهای تسهیل بانکهای مرکزی جهانی، به بالاترین حد خود از ۲۶ اوت (۵ شهریور) رسیده است. این ارز دیجیتال در هفته دوم سپتامبر ۲۱ درصد رشد کرد و از ۵۳ هزار دلار به بیش از ۶۴ هزار دلار در روز چهارشنبه افزایش یافت. ارزهای دیجیتال به عنوان داراییهای پرریسکی شناخته میشوند که با کاهش نرخ بهره بانکهای مرکزی آمریکا، رشد قابلتوجهی را تجربه کردهاند.
براساس بررسیها، قیمت بیتکوین در زمان کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، همواره در مسیر صعودی نوسان میدهد که ناشی از نرخ بهره نزدیک به صفر بانکهای مرکزی جهانی است. معامله گران معتقدند این موضوع نقدینگی قابلتوجهی را به بازار بیتکوین و فعالیتهای مرتبط تزریق میکند.
با توجه به تحولات اخیر و ورود بازارساز به میدان، معاملهگران ادعا میکنند بازار ارز نوسانات بیشتری را تجربه خواهد کرد. به عقیده این گروه «قدرت خرید» و «اطمینان معاملهگران» رابطه مستقیمی با «اخبار مثبت» و «تحولات اقتصادی» خواهد داشت. فعالان بازار ارز همچنین به اثر «سفرهای دیپلماتیک» و «اخبار اقتصادی» بر بازار ارز اشاره کردند و معتقدند در وضعیت کنونی باید تحرکات قیمتی به دقت دنبال شود.
براساس پیگیریها از تحلیلگران بازارهای مالی، با توجه به تشدید تنشهای نظامی در منطقه، ریسکهای جدیدی به بازار افزوده شد که به تشدید انتظارات تورمی در میان معامله گران منجر میشود و در پی آن اصلاح قیمتها تنها به قیمت اونس طلا محدود نخواهد بود و بر نرخ دلار هرات نیز تأثیرگذار است.
این تحلیلگران معتقدند در شرایط کنونی بازار ارز، عوامل داخلی و خارجی به شدت تحت تأثیر یکدیگر قرار دارند و «سخنان مقامات ایرانی» و «تنش در منطقه» میتواند نقشی کلیدی در تعیین آینده قیمتها ایفا کند. همچنین با توجه به شرایط کنونی بازار ارز، به نظر میرسد نوسانات ادامهدار در انتظار معاملهگران خواهد بود.
بر اساس پیگیریها از معاملهگران فنی، سطح کلیدی حمایت دلار هرات در ۵۹ هزار و ۶۵۰ تومان قرار دارد و در این نقطه تقاضا به حدی قوی است که مانع از ادامه کاهش قیمت خواهد شد. به عقیده این گروه اگر دلار به این سطح نزدیک شود، احتمالاً شاهد اقداماتی از سوی معاملهگران و سرمایهگذاران برای خرید خواهیم بود.
همچنین سطح مقاومت مهم دلار هرات در ۶۰ هزار و ۸۰۰ تومان قرار دارد که در صورت افزایش عرضه، مانع از رشد بیشتر قیمت این اسکناس آمریکایی خواهد شد.