تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راز پشت غلاء های انرژی: چرا دولت نمی‌تواند بدون بررسی همه‌جانبه قیمت‌ها را افزایش دهد؟

به گزارش تجارت نیوز،

دولت چهاردهم میراث‌دار مشکلات عدیده اقتصادی است. برخی مباحث حتی از مشکل و بحران هم عبور کرده‌اند و تبدیل به ابرچالش شده‌اند. دولت تازه روی کارآمده با وجود اطلاع از این شرایط وارد میدان شده و باید به صورت عملی ثابت کند که از عهده کار برمی‌آید. یکی از این موضوعات و ابرچالش‌ها ناترازی بودجه است. به گفته برخی از رسانه‌ها، دولت تا ۳۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد، مبحثی که بعضی از منابع آن را بیش از ارقام اعلام می‌کنند. دولت باید به‌زودی بودجه ۱۴۰۴ را به مجلس ارائه دهد و مشخص نیست راهکارش برای حل این موضوع چیست.

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون اصل نود مجلس، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز مشکلات اقتصادی مختلف در دولت را به هم وابسته می‌داند و می‌گوید دولت برای حل آنها باید یک بسته جامع ارائه دهد و مجلس هم او را حمایت خواهد کرد. در ادامه گفت‌وگو با این نماینده مجلس را می‌خوانید:

دولت باید همه مسائل اقتصادی خود را یکجا ببیند

*دولت با مشکلات اقتصادی مختلفی دست‌وپنجه نرم می‌کند که برخی از آنها در سطح بحران است، مانند کسری بودجه. از نظر شما راه‌های برون‌رفت از این مشکلات چیست؟

به نظر من دولت باید بنشیند و همه مسائل اقتصادی خود را یکجا و با هم ببیند و یک بسته جامع برای همه مباحث بدهد. یعنی باید راهکارهایی برای تورم، سود بانکی، افزایش حقوق، متناسب‌سازی، ناترازی‌ها و کمبودها، کسری بودجه و… داشته باشد. اگر یک بخش دیده شود و به آن رسیدگی کنند اما از بخش‌های دیگر غافل بمانند، طبیعتاً باز وضعیت بدتری پیدا خواهیم کرد.

تورم کنترل شود بسیاری از مشکلات اقتصادی موجود حل‌وفصل می‌شود

*بخشی از این مشکلات مانند تورم یک ابرچالش به حساب می‌آیند که در دولت‌های گذشته هم قابل کنترل نبوده و راهکاری برای کاهش آن ارائه نشده است، از نظر شما این دولت با توجه به همین کسری بودجه و بی‌پولی می‌تواند از عهده آن برآید؟

چاره‌ای نیست، اگر تورم کنترل شود بسیاری از مشکلات اقتصادی موجود حل‌وفصل می‌شود، اما اگر تورم کنترل نشود بلافاصله باید افزایش حقوق داشته باشیم، به‌جز ماجرای متناسب‌سازی حقوق باید افزایش حقوق بازنشستگان داشته باشیم و همین‌طور پشت هم این موضوعات خودشان مساله می‌شود و در شرایطی هر کدام تبدیل به بحرانی برای دولت می‌شود.

ناترازی بودجه میراث دولت‌ها برای یکدیگر است

*ناترازی‌ای که در بودجه وجود دارد نشان می‌دهد این اتفاقی است که زنجیره‌وار ادامه پیدا کرده و از هر دولتی به دولت بعدی منتقل شده است؟

بله این روند در دولت‌های مختلف ادامه پیدا کرده، میراث دولت‌های قبل برای دولت‌های آینده است و به این دولت آن دولت هم ربطی ندارد.

مجلس از دولت در رفع مشکلات اقتصادی حمایت می‌کند

*با این اوصاف، راهکار دولت برای تامین پول و سرمایه چیست؟ چون به نظر می‌رسد مشکل اصلی دولت الان این است که پول ندارد.

راهکار این است که بنشینند یک تصمیم جامع بگیرند و مجلس هم از دولت در این زمینه حمایت خواهد کرد.

دولت نمی‌تواند حامل‌های انرژی را بدون بررسی همه‌جانبه گران کند / بدون بررسی با گران شدن هر کالایی، قیمت بقیه کالاها هم افزایش می‌یابد

*ممکن است دولت برای جبران کسری بودجه خود قیمت حامل‌های انرژی از جمله بنزین را افزایش دهد؟

حتی اگر بنا بر افزایش هم باشد باید یک بررسی و بحث جامع درباره آن انجام شود. همین‌طور نمی‌تواند یک کالا را گران کند. همان‌طور که گفتم همه به هم وابسته هستند و نیاز به یک بسته جامع با بررسی همه‌جانبه امور دارد. اگر همین‌طور گران کند، همین عددی که از گران‌ شدن هر چیزی به دست می‌آید مجدداً از طرف دیگر و در بخش‌های دیگر نیاز به افزایش پیدا می‌کند. اینها باید همه یکجا دیده شود و برای آنها برنامه‌ریزی انجام دهند تا مشکلات به‌مرور حل شود.

به اشتراک گذاری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!