تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

چیزکیک کدو: طرز تهیه یک دسر خوشمزه برای فصل پاییز

اگر از طرفداران کیک جادویی و خوشمزه کدو حلوایی هستید، توصیه می‌کنیم حتما چیزکیک کدو حلوایی را نیز در خانه تهیه و نوش جان کنید. این دسر طعم فوق‌العاده‌ای دارد و به راحتی قابل تهیه است. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این دسر خوشمزه پاییزی را برایتان شرح دهیم.

مواد لازم جهت تهیه کراست چیزکیک کدو حلوایی

مواد لازم جهت تهیه کراست چیزکیک کدو حلوایی به شرح زیر است:

تخم مرغ۱ عددشکرنصف پیمانهآرد۱ و نیم پیمانهماستنصف پیمانهروغن مایع ۱ سوم پیمانهپوره کدو حلوایینصف پیمانهدارچیننصف قاشق چای‌خوریهل۱ چهارم قاشق چای‌خوریزنجبیل یا میخک۱ چهارم قاشق چای‌خوریبیکینگ پودر۱ قاشق چای‌خوریجوش شیرین۱ چهارم قاشق چای‌خوری

مواد لازم جهت تهیه کرم چیزکیک کدو حلوایی

مواد لازم جهت تهیه کرم چیزکیک کدو حلوایی به شرح زیر است:

پنیر ماسکارپونه یا خامه‌ای۳۵۰ گرمخامه صبحانه۲۰۰ گرمشکر ۱۷۰ گرمپوره کدوحلوایی۲۰۰ گرمآرد ۲ قاشق غذاخوریتخم مرغ۳ عددپودر هل۱ چهارم قاشق چای‌خوریپودر دارچیننصف قاشق چای‌خوریمیخک یا زنجبیل۱ چهارم قاشق چای‌خوریشکلات چیپسی
۱ چهارم پیمانه
پودر کاکائو
۲ قاشق غذاخوری
محلول زعفران۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه چیزکیک کدو حلوایی

برای تهیه چیزکیک کدو حلوایی کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: تهیه کراست

برای تهیه چیزکیک کدو حلوایی باید ابتدا کراست یا پایه‌ی چیزکیک را تهیه کنید که در این دستور از کیک کدو حلوایی به عنوان کراست استفاده شده است.

برای تهیه کراست، فر را ابتدا با دمای ١٨٠درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید که گرم شود.

تخم مرغ را درکاسه‌ای بشکنید. شکر را به تخم مرغ اضافه کنید.

با همزن برقی شروع به همزدن کنید تا مخلوط تخم مرغ و شکر حالتی کرمی و کشدار پیدا کند و حجمش دو برابر شود.

سپس روغن مایع را اضافه کنید و بعد ماست را به مواد بیفزایید.

مرحله دوم: اضافه کردن آرد

در ظرف دیگری باید آرد را الک کنید. بکینگ پودر را به آرد اضافه کنید.

همچنین جوش شیرین را بیفزایید و سپس ادویه‌ها را اضافه و مخلوط کنید.

آرد را الک کنید. مخلوط آرد و ادویه‌ها را در دو مرحله به مخلوط تخم مرغی اضافه کنید. 

درمرحله‌ پایانی، پوره کدو حلوایی را اضافه کنید. 

مرحله سوم: انتقال مایه کراست به قالب

کف قالب مربوطه که می‌توان کمربندی یا قالب گالوانیزه استفاده کرد، کاغذ روغنی بیندازید.

نیاز نیست داخل و دیواره قالب را چرب کنید. فقط کف قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید.

حالا مواد آماده شده را داخل قالب بریزید و سطح روی آن را صاف کنید. این کیک برای قالب ۱۸ تا ۲۳ سانت مناسب است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترایفل کدو حلوایی

مرحله چهارم: پخت کراست

قالب را داخل فر گرم شده با همان دمای ١٨٠درجه قرار داده و نیم ساعت زمان دهید تا کیک پخته شود.

بعد از ۳۰ دقیقه یک سیخ چوبی در کیک فرو کنید و اگر چیزی از مواد کیک به سیخ نچسبید، مطمئن می‌شوید که کیک کاملا پخته است.

کیک را روی توری قرار دهید تا کاملا سرد شود. کیک برای کراست آماده است. 

مرحله پنجم: تهیه کرم پنیری

برای تهیه کرم پنیری پنیر خامه‌ای یا پنیر ماسکارپونه را داخل کاسه‌ بزرگتری بریزید و با همزن برقی شروع به هم زدن پنیر کنید تا پنیر کاملا نرم و یکدست شود.

بعد شکر را به پنیر ماسکارپونه اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا شکر و پنیر یکدست شوند.

حالا خامه صبحانه را به شکر و پنیر اضافه کنید و دوباره بعد از اضافه کردن خامه، در حد مخلوط کردن خامه، مواد را هم بزنید.

سپس تخم مرغ‌ها را یکی یکی اضافه کنید. به این صورت که تخم مرغ اول را اضافه کنید.

مواد را در حد ده ثانیه هم بزنید و بعد تخم مرغ دوم را اضافه کنید و دوباره کمی هم بزنید و باز تخم مرغ سوم را به همین ترتیب اضافه کنید.

مرحله ششم: افزودن آرد و پوره کدو حلوایی

در مرحله بعدی و بعد از اضافه کردن کامل تخم مرغ‌ها و مخلوط کردن آن‌ها، آرد را به مواد اضافه کنید.

سپس پوره کدو حلوایی را اضافه کنید. ادویه‌ها شامل دارچین، زنجبیل و کمی پودر هل را اضافه کنید.

کمی زعفران در صورت تمایل بریزید. همه مواد را با همزن هم بزنید تا کاملا ادویه‌ها و مواد مخلوط شوند. 

در مرحله پایانی شکلات‌های چیپسی را اضافه کنید. حالا مواد کرم چیز کاملا برای پخت آماده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر پودینگ کدو حلوایی

مرحله هفتم: دو رنگ کردن کرم پنیری

درصورتی که می‌خواهید کرم چیزکیک دو رنگ باشد، به روش زیر عمل کنید:

نصف یا کمتر از نیمی از مواد پنیری را جدا کنید و در ظرفی بریزید. 

در ظرف دیگری جداگانه حدود دو تا سه قاشق غذاخوری شیر داغ بریزید.

 سپس یک و نیم تا دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو به شیر داغ اضافه کنید.

می‌توانید از آب داغ هم استفاده کنید. کامل هم بزنید، مخلوط کنید و مطمئن شوید که پودر کاکائو کامل در شیر حل شده است.

سپس این مخلوط شکلاتی را به کرم چیزکیک که جدا کردید اضافه کنید و کامل مخلوط کنید تا کرم چیزکیک شکلاتی شود.

مرحله هشتم: انتقال مواد پنیری به قالب

حالا که همه‌ مواد آماده شده، زمان آن رسیده تا قالب را آماده کنید و مواد را داخل قالب بریزید.

ابتدا فر رو با دمای ١٨٠ درجه سانتیگراد گرم کنید.

کف قالب کمربندی کاغذ روغنی بیندازید. اگر قالب کمربندی ندارید می‌توانید از قالب‌های گالوانیزه یا آلومینیوم استفاده کنید. فقط باید کامل سطح داخلی قالب را با کاغذ بپوشانید.

بهتر است اول دو کاغذ روغنی به شکل مستطیل برش داده و کف قالب به شکل مثبت یا بعلاوه (+) قرار دهید.

طوری که کاغذ روغنی از دیواره قالب بیرون بزند که بعد به راحتی بتوانید با کشیدن لبه‌های کاغذ، چیزکیک را خارج کنید. دور تا دور قالب را هم با کاغذ بپوشانید.

بعد از آماده‌ سازی قالب، کیک را باید داخل قالب بگذارید. ابتدا اگر سطح کیک صاف نیست کمی آن را برش دهید تا صاف و مسطح شود.

بعد کیک را داخل قالب و روی کاغذ روغنی بگذارید. سپس کرم پنیری را روی کیک بریزید. 

در نهایت کرم چیز شکلاتی را به آرامی بریزید و سطح آن را صاف و یکدست کنید.

قسمت خارجی قالب را با فویل بپوشانید. البته این کار را باید حتما برای قالب‌های کمربندی که شکاف دارند انجام دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک کدو حلوایی به روش خانگی

مرحله نهم: پخت چیزکیک

قالب را روی سینی فر یا قالب بزرگتری قرار دهید و داخل سینی به اندازه یک سوم از قالب، آب جوش بریزید.

بعد با احتیاط سینی را داخل فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا برای مدت یک ساعت چیز کیک بپزد.

بعد از پنجاه دقیقه تا یکساعت سینی رو از فر بیرون بکشید و کمی قالب را تکان دهید. چیزکیک زمانی آماده است که مرکز آن کمی لرزان باشد.

وقتی به این حالت رسید باید فر را خاموش کنید.

درب فر را کمی باز بگذارید یا یک قاشق چوبی بین درب فر قرار دهید تا کمی باز بماند و اجازه دهید چیزکیک در فرِ خاموش، سرد شود.

وقتی چیزکیک بعد از یک ساعت استراحت در فر سرد شد و از حرارت افتاد، از فر خاموش خارج کنید و قالب را داخل یخچال قرار بدید.

اجازه دهید چیزکیک یک شب در یخچال استراحت کند. بعد از یک‌شب چیز کیک کاملا آماده ست!

مرحله دهم: سرو چیزکیک

برای خارج کردن چیزکیک از قالب، فقط کافیست که کاغذ روغنی اطراف قالب را با احتیاط به بیرون بکشید تا چیزکیک خارج شود.

بعد هم کاغذ روغنی را از اطراف چیزکیک جدا کنید. اگر از قالب کمربندی هم استفاده می‌کنید فقط باید با چاقو چیزکیک را ازدیواره‌ها جدا کنید و کمربند را باز کنید تا چیزکیک خارج شود.

چیزکیک را می‌توانید با گاناش، خامه صبحانه، یا کارامل و حتی سس شکلات تزیین کنید. بنابراین زمانی که از خودتون پرسیدید با کدو حلوایی چی بپزم؟ می‌توانید این چیزکیک خوشمزه را تهیه و نوش جان کنید.

نکات طلایی در تهیه چیزکیک کدو حلوایی

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه چیزکیک کدو حلوایی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای تهیه پوره کدو حلوایی کافی است کدوها را پوست بگیرید، با کمی آب در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا کدوها کاملا پخته و نرم شوند. سپس کدوهای پخته شده را در مخلوط کن یا میکسر یا با گوشت کوب برقی کاملا پوره کنید.برای کراست چیزکیک می‌توانید از ترکیب بیسکویت و کره استفاده کنید. در این روش باید بیسکویت دایجستیو یا پتی بور را در غذاساز کاملا پودر کرده، با کره ذوب شده مخلوط کنید و کف قالب پخش کنید.می‌توانید از کیک ساده هم به جای کیک کدو حلوایی استفاده کنید اما هارمونی طعم‌ها با کیک کدو حلوایی خیلی بهتر است و این کیک و کراست طعم خیلی خوبی به چیزکیک می‌دهد.به جای خامه صبحانه در تهیه کرم پنیری، بهتر است از خامه ترش استفاده کنید که از فروشگاه‌ها می‌توانید تهیه کنید. اما درصورتی که به خامه دسترسی نداشتید می‌توانید ماست یونانی یا ماست غلیظ و خامه‌ای را جایگزین خامه کنید.چیزکیک را می‌توانید ساده و فقط با کدو حلوایی تهیه کنید و یا اینکه مواد کرم چیز را کاملا شکلاتی کنید و داخل قالب بریزید.میزان شکلات چیپسی را در چیزکیک می‌توانید حذف یا کم و زیاد کنید.پودر کاکائو را می‌توانید مستقیما به کرم اضافه کنید و بعد مخلوط کنید. ولی مطمئن شوید که در این صورت پودر کاکائو گلوله نباشد و کامل در مواد حل شود.برای شکلاتی کردن چیزکیک می‌توانید به جای پودر کاکائو از شکلات ذوب شده استفاده کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی تک فانطرز تهیه چیزکیک کدو حلوایی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این دسر خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت می‌بینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!