تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

چالش ناشی از قاچاق شیرخشک: چرا این پدیده به این اندازه گسترش پیدا کرده؟

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک با تاکید بر این که روند تخصیص ارز در چند ماه گذشته وضعیت مطلوبی داشته و هیچ مشکلی در تولید شیرخشک وجود ندارد، گفت: علت کمبود برخی برندها را در علتی غیر از تولید باید جستجو کرد.

به گزارش تجارت نیوز،

هانی تحویل‌زاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک درخصوص کمبود برخی برندهای شیرخشک در تعدادی از استان‌ها به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: در سه ماه گذشته روند تخصیص ارز وضعیت مطلوبی داشته و در تولید شیرخشک مشکلی نداریم و تقریبا تمام کارخانه‌ها در حال تولید سه شیفت هستند.

وی افزود: تولید شیرخشک نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است و علت نایاب بودن شیرخشک ربطی به تولید ندارد و علت آن را باید در جای دیگری مانند ساختار مدیریتی توزیع و عرضه جستجو کرد.

تحویل‌زاده ادامه داد: طی شهریورماه نزدیک به ۷ میلیون قوطی شیرخشک تولید کردیم، در ۸ روز ابتدایی مهرماه هم بیش از دو میلیون قوطی تولید شده است که تا آخر ماه می‌توان ۷ میلیون قوطی تولید کرد. این در حالی است که میزان مصرف کشور، ۵ و نیم تا ۶ میلیون قوطی بیشتر نیست و باقی مانده تولیدات به عنوان ذخیره استراتژیک استفاده می‌شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک درخصوص زمزمه‌های افزایش قیمت شیرخشک نیز گفت: تولیدکننده‌ها همیشه متقاضی افزایش قیمت هستند، اما این که افزایش قیمت‌ها چه زمانی اعمال شود، مشخص نیست.

تحویل‌زاده تصریح کرد: آخرین قیمت شیرخشک مربوط به سال گذشته و ۱۶۰ هزار تومان است که نصف این مبلغ را بیمه سلامت می‌پردازد که خود این موضوع آفت است. وقتی قیمت شیرخشک با بیمه سلامت نصف و نسبت به کشورهای اطراف یک ششم باشد، کنترل و مدیریت آن پیچیده می‌شود. هر چیزی که قیمتش واقعی نباشد و به صورت سوبسیدی و به مقدار زیاد باشد، مسئله ایجاد می‌کند.

به گفته وی، شیرخشک نوزاد در دو نقطه سوبسید دریافت می‌کند، شیرخشک در بخش تولید ارز ترجیحی می‌گیرد و در بخش داروخانه‌ها هم که عرضه کننده هستند، بیمه سلامت نصف قیمت شیرخشک را تقبل می‌کند. شیرخشک ۸۰ هزار تومانی نسبت به بقیه مواد غذایی سبد خانوار، قیمت پایینی دارد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک درخصوص قاچاق شیرخشک به کشورهای همسایه نیز گفت: به هر چیزی که سوبسید بدهیم، بالاخره این اتفاق می‌افتد. وقتی قیمت کالایی یک ششم کشور همسایه باشد، این آفات را دارد و باید مراقبت شود. برای این که جلوی قاچاق گرفته شود، توصیه ما این است که قیمت شیرخشک واقعی شود، اما برای این که به مردم فشار وارد نشود، یارانه مستقیم به مصرف کننده پرداخت شود.

منبع :

اقتصادآنلاین

به اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!