راز تهیه نان خامه ای (کیمیای قنادی)
خامه نارنجکی در حقیقت نوعی از نان خامهای است، که خامه کاملاً درون نان محصور شده است؛ به خاطر شباهت زیادی که به نارنجک دارد نام خامه نارنجکی را به آن دادهاند. از گذشتههای خیلی دور خامه نارنجکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین شیرینیهای تر محسوب میشود. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه نان خامهای را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه نان خامهای
مواد لازم جهت تهیه نان خامهای به شرح زیر است:
تخممرغ به دمای محیط رسیده۴ عددآرد۱۵۰ گرمکره۱۰۰ گرمآب۱ پیمانهشکر۱ قاشق چایخورینمک۱ پنسوانیلنوک چاقوخامه۴۰۰ گرم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه نون خامهای
برای تهیه نان خامهای کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: آب کردن کره
کره به دمای محیط رسیده، آب، وانیل و نمک را درون قابلمه متوسط روی حرارت قرار دهید تا همزمان با به جوش آمدن آب، کره نیز کاملا به حالت مایع تبدیل شود.
مرحله دوم: اضافه کردن آرد
قابلمه را از روی گاز بردارید و یکجا آرد الک شده را به مایع درون قابلمه اضافه کنید و با قاشق چوبی به خوبی به هم بزنید.
مجدد قابلمه را به گاز منتقل کنید و به مدت سه دقیقه همچنان همزدن را ادامه دهید. این کار باعث میشود تا بوی خامی آرد گرفته شود همچنین آب اضافی خمیر هم تبخیر شود.
مرحله سوم: اضافه کردن تخم مرغ
در این مرحله مواد را به ظرف دیگری منتقل کنید و با کمک قاشق به هم بزنید. مدام مواد را با قاشق باز کنید تا به خوبی خنک شود.
حال تخممرغها را دانه به دانه به مواد نان خامهای اضافه کنید و کاملا به هم بزنید تا مواد یکدستی به شما بدهد.
نکته: در هنگام اضافه کردن تخممرغها دقت بیشتری به خرج دهید؛ چون حساسترین مرحله پخت این شیرینیتر است. شاید با اضافه کردن دومین یا سومین تخممرغ با دیدن شکل ظاهری نان خامهای تصور کنید که مواد خراب شده است، اما چنین نیست و با به هم زدن مدام آن، مواد کاملا یکدست شده و حالت کشسانی به خود میگیرد.
بهتر است در این مرحله از همزن برقی استفاده کنید، زیرا تهیه مواد با دست انرژی زیادی از شما میگیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تریلیچه (کیک خیس خامهای کاراملی)
مرحله چهارم: انتقال مواد به سینی فر
برای پخت مواد شما به دو روش میتوانید مواد را روی کاغذ روغنی قرار دهید.
حالت اول، مواد را با کمک دو قاشق به اندازههای یکسان و با فاصله روی کاغذ روغنی درون سینی فر بگذارید.
یا با کمک قیف محکم و ماسوره (سایز یکونیم)، از مواد با سایز دلخواه در سینی بچینید.
حتما در این مرحله از کاغذ روغنی استفاده کنید تا بعد از پخت، به راحتی بتوانید نانخامهایها را از سینی فر جدا کنید.
برای خوشفرمتر شدن نانخامهایها، با کمک انگشت و مقداری آب روی سطح آنها را صاف کنید.
مرحله پنجم: پخت مواد
فر حتما از قبل باید گرم شده باشد. سینی را به فر منتقل کنید و دمای فر را روی ۱۸۰ درجه قرار دهید.
نان خامهایهای شما باید به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه، در فر با حرارت پخت بالا و پایین بمانند تا به خوبی پف کنند و پخته شوند.
دقت داشته باشید تا سپری شدن زمان پخت، اصلا در فر را باز نکنید؛ چون تمام پف نانخامهایهای شما از بین میرود.
بعد از سپری شدن زمان پخت، وقتی هنوز نانها داغ هستند با کمک خلال دندان ته آنها را سوراخ کنید تا بخار درون آنها خارج شود و حالت خمیری به خود نگیرد.
۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان دهید تا خنک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیزکیک ژاپنی بدون خامه
مرحله ششم: پایپ کردن خامه درون نانها
حالا با کمک ماسوره ساده و قیف، خامه فرم گرفته را درون آنها بزنید.
مرحله هفتم: سرو نان خامهایها
بهتر است چند ساعتی نان خامهایها درون یخچال بمانند تا حسابی خوشمزه شوند.
در آخرین مرحله با سس شکلات تلخ و پودر پسته، یا هر مورد تزیینی دیگری که مناسب ذائقهتان است میتوانید نانخامهایهایتان را تزیین کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانطرز تهیه نان خامهای را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این شیرینی پرطرفدار را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن نهایت لذت را ببرید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.