تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

به این 9عادت روزمره بله بگویید تا پخته‌تر شوید

تک فان-تاکنون فکر کرده‌اید که چرا بعضی آدم‌ها با گذر زمان و بالاتر رفتن سن‌شان پخته‌تر، عاقل‌تر و بابصیرت‌تر می‌شوند، درحالیکه بقیه به نظر می‌رسد که در یک چرخه بسته از افکارشان باقی مانده‌اند؟

به گزارش تک فان، این مسئله ارتباطی به خوش‌شانسی یا ژن خوب ندارد، بلکه به عاداتی مرتبط است که این دو دسته در طی روز برمی‌گزینند.

خبر خوب این است که شما هم می‌توانید این عادت‌های خوب را در هر مرحله‌ای از زندگی که هستید شروع کنید.

اگر تاکنون حس کرده‌اید که ذهن‌تان می‌توانید پویاتر از چیزی که اکنون هست بشود، ایده‌های خلاقانه‌تری می‌توانید داشته باشید یا تفکرتان می‌تواند پالوده‌تر شود، درواقع دارید دعوت می‌شوید به اینکه کاری در این زمینه‌ها انجام دهید. بیایید با هم 9عادت روزمره را مرور کنیم که کمک‌تان می‌کنند با بالاتر رفتن سن‌تان پخته‌تر شوید و هر روز عاقل‌تر از روز قبل بدرخشید.

1.برای مطالعه وقت بگذارید

رشد عقلی و مطالعه دست در دست همدیگر جلو می‌روند. این توصیه جدید نیست بلکه درستی آن تأیید شده است. موفق‌ترین آدم‌های دنیا همگی در یک عادت با هم مشترک بودند و آن مطالعه کردن بوده است. مطالعه به مقدار خیلی زیاد.

آن‌ها فقط در حوزه تخصصی خودشان مطالعه نمی‌کردند. وسیع و گسترده و دربرگیرده مطالعه می‌کردند. آن‌ها ذهن‌شان را به روی عقاید و چشم‌اندازهای مختلف باز می‌گذاشتند. علاوه بر آن، خواندن و مطالعه کردن:

ورزش دادن مغز است.

باعث تقویت تمرکز می‌شود.

درک ما از جهان اطراف‌مان را تقویت می‌کند.

مطالعه کردن از ما متفکران و ارتباط‌گران بهتری می‌سازد.

بنابراین کتاب بخوانید. رمان، مقاله، هر مطلبی که در طی روز می‌تواند ذهن شما را دعوت به فکر کردن کند، بخوانید.

2.یادگیری مادام‌العمر را پذیرا باشید

کسب دانش و آموزش با فارغ‌التحصیل شدن به پایان نمی‌رسد. جهان مدام در حال تغییر و تحول است و همیشه چیزی تازه برای یادگیری وجود دارد. زمانی می‌رسد که متوجه می‌شوید سطح دانش فعلی‌تان کهنه شده است. به جای اینکه بگذارید این سطح بیش‌تر دچار افول شود، باید در کلاس‌های تازه‌ برای تجدید دانش‌تان ثبت‌نام کنید. این کار نه تنها به شما کمک می‌کند سطح مهارت‌های خودتان را به روز رسانی کنید، بلکه شما را به جوامع تازه‌ای از یادگیرندگان معرفی می‌کند و جرقه افکار و بحث‌های تازه را بین شما می‌زند.

بهترین بخش آن است که یادگیری چیزهای تازه بسیار هیجان‌انگیز است. به شما یادآوری می‌کند که رشد با بالاتر رفتن سن متوقف نمی‌شود، بلکه فقط نیاز به طرح‌های تازه دارید.

فرقی نمی‌کند چطور خودتان را به روز نگه می‌دارید:

شرکت در کلاس‌ها آنلاین

شرکت در کارگاه‌های چند ساعته

یا گوش دادن به پادکست درباره موضوعات مورد علاقه

3.ذهن‌آگاهی را تمرین کنید

ذهن‌آگاهی فقط یک کلمه نیز به تازگی خیلی مد شده باشد. ذهن‌آگاهی تمرینی است که به طرز چشمگیری می‌تواند سرعت فکر کردن شما را افزایش دهد.

وقتی ذهن‌آگاه هستیم، به طور کامل در لحظه حال حضور داریم و در زمان حال مشغول هستیم که می‌تواند تمرکز و شفافیت فکری ما را بهبود ببخشد.

مطالعه‌ای که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا انجام شد، دریافت که تمرین ذهن‌آگاهی می‌تواند ساختار مغز را حقیقتاً تغییر بدهد، چگالی ماده خاکستری مغز را در نواحی مرتبط با یادگیری و حافظه تقویت کند. چطور ذهن‌آگاهی را تبدیل به یک عادت روزمره کنیم؟ صرفاً 5دقیقه از هر روز صبح را روی تنفس‌تان تمرکز کنید یا چند لحظه در کل روز را حقیقتاً به ارتباط عمیق با محیط اطراف‌تان اختصاص دهید.

4.در بحث‌های عقلانی مشارکت کنید

رشد عقلانی در انزوا به دست نمی‌آید. در تعامل و ارتباط با دیگران به دست می‌آید. در بحث‌ها و گفت‌وگوهای عقلانی مشارکت کنید:

خودتان را در معرض چشم‌اندازهای مختلف قرار بدهید

باورهای خودتان را به چالش بکشید

خودتان را تشویق کنید تا تفکر انتقادی داشته باشید

از طریق همین گفت‌وگوهاست که ما اغلب دانش عمیق‌تری کسب می‌کنیم، مفاهیم جدیدی یاد می‌گیریم و قدرت عقلانی خودمان را تقویت می‌کنیم.

می‌توانید در یک کلوپ محلی کتاب‌خوانی شرکت کنید، در سخنرانی‌های عمومی مشارکت کنید یا صرفاً بحث‌های تأمل‌برانگیز با دوستان داشته باشید.

یادتان باشد هر گفت‌وگوی می‌تواند فرصتی برای رشد باشد.

9.یک سرگرمی داشته باشید

همه ما سرگرمی‌هایی داریم که دوست‌شان داریم اما آیا می‌دانستید که دنبال کردن یک سرگرمی می‌تواند به رشد عقلانی شما کمک کند؟

سرگرمی‌ها ما را به چالش می‌کشند تا مهارت‌های تازه یاد‌ بگیریم، مسائل را حل کنیم و توانایی ذهنی ما را تقویت می‌کنند. علاوه بر آن، آن‌ها اغلب روش‌هایی عالی برای استراحت و استرس‌زدایی به ما پیشنهاد می‌دهند که برای حفظ سلامت مغزی‌مان ضروری است.

فرقی نمی‌کنید سرگرمی شما چیست؛ باغبانی، نقاشی، نواختن موسیقی یا یادگیری یک زبان تازه، سرگرمی‌ای انتخاب کنید که به شما لذت می‌دهد. سعی کنید چند ساعتی در روز را به آن سرگرمی اختصاص دهید.

9.به تجربه‌هایتان فکر کنید

زندگی یک معلم بزرگ است و هر تجربه‌ای – خوب یا بد – می‌تواند آموزنده باشد. نکته مهم کلیدی آن است که وقت بگذارید و به این تجربه‌ها فکر کنید.

بازاندیشی تفکر عمیق را تشویق می‌کند و به ما در فهم بهتر خودمان کمک می‌کند. بازاندیشی در موارد زیر کمک‌مان می‌کند:

یادگیری از خطاها

گرامیداشت موفقیت‌ها

دستیابی به عقلانیتی که صرفاً از تجربه‌های زیسته به دست می‌آید.

بنابراین، هر روزی که سپری می‌شود، عادت توفق و اندیشه را در خودتان تقویت کنید. از خودتان بپرسید که از هر مواجهه، اتفاقی چه چیزی آموختید و چطور رشد کردید.

7.کنجکاو بمانید

کنجکاوی نیروی قدرتمندی است. کنجکاوی ما را تشویق می‌کند که کاوش کنیم، سوال بپرسیم و به دنبال پاسخ باشیم. کنجکاوی ویژگی‌ای است که تأثیری شگرف در رشد عقلانی ما دارد. هر زمانی حس می‌کنید یک جای کار می‌لنگند؛ مثلاً حس می‌کنید دارید در شغل‌تان درجا می‌زنید، یک رابطه برایتان دیگر کار نمی‌کند و….خودتان را سوال‌پیچ کنید. به دنبال یافتن دلایل عمیق‌تر باشید.

سوال‌پیچ‌کردن خودتان باعث کشف علاقه‌های تازه می‌شود.

8.خواب را در الویت قرار دهید

خواب صرفاً برای استراحت نیست بلکه برای رشد عقلانی ضروری است. در طی خواب مغز ما هر آنچه یاد گرفته‌ایم را تثبیت و محکم می‌کند و مسیرهای تازه عصبی را شکل می‌دهد. این فرایند کمک‌مان می‌کند تا اطلاعات را به حافظه بسپاریم و قدرت حل مسئله و توانایی خلاقانه ما را تقویت می‌کند.

در جهانی که مدام در حال تولید ایده‌های تازه است، مهم است یادمان بماند خواب کالای تجملاتی نیست بلکه ضروری است.

9.ذهن‌تان را باز نگه دارید

اگر فقط یک عادت باشد که از همه آن‌هایی که تاکنون برشمردیم  برای رشد عقلانی مهم‌تر باشد، باز نگه داشتن فکر است.

یک ذهن باز گیرنده عقاید تازه، عقاید متفاوت و تجربه‌های ناآشناست.

ذهن باز مشتاقانه می‌خواهد سوال بپرسد، اکتشاف کند و یاد بگیرد. ذهن باز بنیان رشد عقلانی است.

هرآنچه به نظرتان ناشناخته و ناآشناست را با روی خوش قبول کنید و وضعیت موجود را به زیر سوال ببرید و مشتقانه در حال یادگیری باشید.  

 

 

 

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!