ترمیم استخوانهای شکسته با خون!
طبق تحقیقی جدید میتوان با استفاده از خون بیمار مادهای ساخت که استخوانهای شکسته را ترمیم میکند.
به گزارش ایسنا، محققان خون را به مادهای تبدیل کردند که به طور موفقیتآمیز استخوانهای شکسته در حیوانات را ترمیم کرد و همین امر مسیر را برای ایمپلنتهای شخصیسازی شده چاپ ۳ بعدی فراهم میکند.
آنها معتقدند ماده جدید پتانسیل ایجاد فراوردههای خونی احیا کنندهای را دارد که میتوان آنها را به عنوان درمانهای موثر برای جراحت و بیماریها به کار برد.
محققان دانشکده داروسازی و مهندسی شیمی در دانشگاه ناتینگهام از مولکولهای خاصی به نام «مولکولهای پپتیدی» استفاده کردند تا فرایندهایی را هدایت کنند که به طور طبیعی هنگام بهبود در بدن رخ میدهد تا به این ترتیب مواد زندهای بسازند که احیای بافت را تقویت میکند.
«آلوارو ماتا» رهبر این تحقیق میگوید: ما در اینجا از روشی استفاده کردیم تا به جای بازآفرینی از زیستشناسی استفاده کنیم.
به طور کلی در این تحقیق از روش «همکاری زیستی» (biocooperative) استفاده شده که با هماهنگسازی و ارتقای مکانیسمهای فرایند طبیعی بهبود، مواد احیا کننده را توسعه میدهد.
در بیشتر افراد فرایند بهبود پیچیده است و مراحل اولیه این روند تشکیل مادهای نام هماتوم احیا کننده جامد (RH) است که در اصل همان لخته خون به حساب میآید. این لخته خون عناصر لازم برای احیا را دارد.
در تحقیق جدید محققان یک سیستم خود تجمعی (self-assembling system) ابداع کردند که در آن پپتیدهای مصنوعی با خون بیمار ترکیب میشوند تا با استفاده از مولکول ها، سلولها و مکانیسمهای طبیعی و کلیدی فرایند بهبود یک ماده جدید بسازند.
این روند امکان مهندسی مواد احیای کنندهای را فراهم میکند که به راحتی مونتاژ و دستکاری میشود و حتی میتوان آنها را به طور ۳ بعدی چاپ کرد.