چطور بفهمیم رب انار خراب شده است؟ 6 روش طلایی
رب انار یکی از خوشمزهترین و مفیدترین چاشنیهایی است که اگر به روش درستی از آن نگهداری نکنید، خیلی زود خراب میشود. در این مقاله از مجله اکالا به این سوال که چطور بفهمیم رب انار خراب شده است یا خیر پاسخ میدهیم.
برای تشخیص خراب شدن رب انار باید رنگ، طعم، بافت و بوی رب را به دقت بررسی کنید و در صورتی که تغییری در ظاهر یا طعم و بوی رب ایجاد شده است، آن را دور بریزید. برای خواندن جزئیات روش تشخیص خرابی رب انار میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
علائم خراب شدن رب انار
بهتر است بدانید که بهترین روش نگهداری رب انار خانگی، قرار دادن آن در مکانی خشک و خنک مثل یخچال است. قرار گرفتن رب انار در مکان گرم و مرطوب موجب بروز فساد و کپک زدگی رب میشود.
از طرف دیگر برای نگهداری رب انار باید آن را در یک ظرف خشک و تمیز بریزید و برای برداشتن آن نیز از قاشق تمیز و کاملا خشک استفاده کنید. به طور کلی کیفیت رب انار، غلظت آن و نحوه نگهداری شما از رب انار روی ماندگاری آن موثر است.
در ادامه این بخش به روشهای تشخیص رب انار خراب اشاره شده است.
۱- ظاهر شدن کپک روی رب
اولین نشانه خراب شدن رب انار، ظاهر شدن کپک روی رب و داخل شیشه آن است. تا زمانی که از رب انار به درستی نگهداری کنید و آن را در یخچال بگذارید و هر بار برای برداشتن رب نیز از قاشق تمیز استفاده کنید، رب شما کپک نمیزند.
به طور کلی رب اناری که رقیقتر باشد، بیشتر در معرض کپک زدن و خراب شدن قرار دارد، بنابراین سعی کنید در زمان درست کردن یا خرید رب انار، حتما رب را به صورت غلیظ تهیه کنید.
در پاسخ به این سوال که رب انار تا چند سال ماندگاری دارد باید بگوییم که اگر رب کیفیت بالایی داشته باشد و در شرایط مناسب نگهداری شود، معمولا بیشتر از ۲ سال ماندگاری خواهد داشت.
در صورتی که برای تهیه رب انار به آن شیره خرما یا شکر اضافه شود، ممکن است بعد از مدتی شکرک بزند که در این شرایط شکرک زدن رب به معنای خراب شدن آن نیست. اگر رب شما شکرک زده است، میتوانید آن را برای چند دقیقه روی حرارت بجوشانید و سپس صبر کنید تا رب خنک شود. در انتها رب را در یک ظرف تمیز و خشک بریزید.
بیشتر بخوانید: با این روشها، رب انار اصل را از تقلبی تشخیص دهید
۲- تغییر بوی رب
زمانی که رب انار خراب شود، با باز کردن درب آن متوجه بوی متفاوت رب خواهید شد. بوی رب انار بسیار دلپذیر است و به هیچ عنوان زننده نیست. در صورتی که احساس میکنید بوی رب انار شما تغییر کرده است و بد بو به نظر میرسد، بهتر است رب انار را دور بریزید.
به خاطر داشته باشید که در صورت خراب شدن رب انار نباید قسمت کپک زده یا خراب را جدا کرده و بقیه رب را استفاده کنید. اگر احساس میکنید رب شما خراب شده است، باید تمام آن را دور بریزید.
۳- ظاهر غیر طبیعی رب
اگر پس از مدتی متوجه شدید که ظاهر و بافت رب انار شما تغییر کرده و دیگر انسجام گذشته را ندارد، بهتر است بو و مزه آن را نیز به دقت بررسی کنید. در اکثر مواقع عوض شدن بافت رب انار نشانه خراب شدن آن است.
۴- تلخ شدن مزه رب
یکی از مهمترین نشانههای خراب شدن رب انار، تلخ شدن مزه آن است. اگر بعد از چشیدن رب انار احساس میکنید که مزه آن تغییر کرده و کمی تلخ به نظر میرسد، احتمالا رب شما در حال فاسد شدن است و دیگر قابل استفاده نیست. در اکثر مواقع تلخ شدن مزه رب با تغییر بافت و حتی بوی آن همراه است. بنابراین حتما همه علائم را به دقت بررسی کنید و سپس رب را دور بریزید.
بیشتر بخوانید: فوت و فنهای پخت رب انار
۵- تمام شدن تاریخ انقضا رب انار
رب انار آماده معمولا در بهترین شرایط تا ۲ سال و رب انار خانگی نیز در شرایط مناسب حدود ۳ سال ماندگاری دارد. اگر رب انار شما متعلق به چند سال پیش است، بهتر است تاریخ انقضای آن را به دقت بررسی کنید و در صورتی که تاریخ انقضای محصول تمام شده است، آن را دور بریزید.
۶- تیره شدن رنگ رب انار
اگر رنگ رب انار شما پس از مدتی تیرهتر به نظر میرسد، ممکن است نشانه فساد آن باشد. در صورت تغییر رنگ رب انار حتما سایر ویژگیها را نیز به دقت بررسی و بعد از آن استفاده کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی تک فانبه این سوال که چطور بفهمیم رب انار خراب شده است یا خیر پاسخ دادیم. اگر برای مزه دار کردن غذاها از رب انار استفاده میکنید، حتما قبل از مصرف آن علائم خراب شدن رب انار را به دقت بررسی کنید و بعد آن را در غذا بریزید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…