طرز تهیه شربت زعفران+ نکات و فوت و فن
شربت زعفران یکی از نوشیدنیهای سرد سنتی است که خواص زیادی از جمله آرامشبخش بودن دارد. عطر و طعم بینظیر شربت زعفران آن را تبدیل به یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار کرده است. شما میتوانید از مهمانان خود با شربت زعفران در مهمانیهای رسمی استفاده کنید و رضایت همه را به دست آورید. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه شربت زعفران را به شما آموزش دهیم.
نگاهی سریع به روش تهیه
برای درست کردن شربت زعفران ابتدا زعفران را با کمی شکر بسابید تا پودر شود، سپس با چند تکه یخ ترکیب کنید تا رنگ دهد. شکر و آب را همراه هل روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد از جوشیدن شربت گلاب را اضافه کنید و زمانی که شربت به غلظت مورد نظر رسید، زعفران و جوهر لیمو را اضافه کنید. شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود و در ظرف شیشهای تمیز و خشک بریزید. در ادامه مطلب طرز تهیه کامل این شربت خوشطعم وخوشعطر را بخوانید.
مواد لازم شربت زعفران
پرک زعفران۱ قاشق مرباخوری سرپرشکر۵ لیوانآب۲ لیوانهل۵ دانهگلابنصف لیوانجوهر لیمونصف قاشق مرباخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه شربت زعفران
مدت زمان آماده سازی: ۲۰-۳۰ دقیقه
مناسب برای: ۴-۶ نفر
درجه سختی: آسان
مرحله اول: زعفران را پودر کنید
ابتدا پرک زعفران را در هاون مخصوص
آن بریزید و به اندازه نوک قاشق چایخوری شکر اضافه کنید تا بهتر پودر شود. زعفران را تا جایی که از هاون بیرون نریزد پودر کنید.
مرحله دوم: به زعفران یخ اضافه کنید
بعد از پودر کردن زعفران، ۴ قالب یخ را در یک کاسه کوچک بریزید و زعفران را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا زمانی که یخها ذوب شوند، به همان حالت بماند. این کار باعث میشود تا رنگ زعفران بیشتر آزاد شود.
مرحله سوم: شهد را آماده کنید
در یک قابلمه مناسب شکر و آب را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا با شعله ملایم بجوشد. به هیچ عنوان شکر و آب را هم نزنید تا زمانی که به نقطه جوش برسد.
در این فاصله دانههای هل را بشکنید و در قابلمه بریزید تا عطر آنها آزاد شود.
مرحله چهارم: گلاب و زعفران را اضافه کنید
حدودا بعد از گذشت ۱۰ دقیقه شهد به نقطه جوش میرسد، در این زمان گلاب اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم: زعفران را دم کنید
بعد از آب شدن یخها، کاسه را روی حرارت غیرمستقیم مانند سماور قرار دهید و اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه دم بکشد.
مرحله ششم: زعفران را اضافه کنید
بعد از اینکه غلظت شربت به اندازه دلخواه رسید، جوهر لیمو و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله هفتم: شربت را در ظرف بریزید
بعد از آماده شدن شربت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و روی آن یک دمکنی بگذارید و اجازه دهید برای ۲ تا ۳ ساعت در دمای محیط بماند تا خنک شود. سپس شربت را در یک ظرف شیشهای تمیز و خشک بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه شربت زعفران
برای درست کردن شربت زعفران نکات و فوتوفنهایی وجود دارد که با به کارگیری آنها شربت خوشطعمتری خواهید داشت. در ادامه به این موضوع میپردازیم. با ما همراه باشید.
سعی کنید از زعفران تازه و با کیفیت استفاده کنید تا عطر و طعم مناسبی داشته باشد.به هیچ عنوان برای دم کردن زعفران نباید از حرارت بالا استفاده کنید، زیرا ممکن است عطر و طعم خود را از دست بدهد.شربت زعفران را روی حرارت ملایم بپزید تا شکر به طور کامل حل شود. اگر حرارت زیاد باشد ممکن است شربت شکرک بزند.میتوانید به جای جوهرلیمو از ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کنید.هم زدن بیش از اندازه شربت در حین آماده شدن، باعث شکرک میشود.زعفران را حتما در دقایق پایانی اضافه کنید تا عطر و بوی آن کم نشود.میتوانید برای تزئین شربت چند پرک زعفران در آن بریزید تا زیباتر به نظر برسد.غلظت شربت باید به اندازهای باشد که به راحتی روان نشود.شربت زعفران را میتوانید در یخچال یا بیرون یخچال نگهداری کنید.شما میتوانید شربت زعفران را با تخم شربتی یا خاک شیر ترکیب کنید.شربت زعفران را میتوانید برای ۳ ماه نگهداری و مصرف کنید.برای سرو کردن، مقداری از شربت را با آب سرد و چند تکه یخ ترکیب کنید.طبع شربت زعفران گرم و خشک است.شربت زعفران از پیری زودرس جلوگیری میکند.شربت زعفران برای زنان باردار مناسب نیست و ممکن است سلامت جنین را به خطر اندازد.
در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه شربت زعفران را به همراه نکات تکمیلی به شما آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم این شربت مفید و خوشطعم را تهیه کنید و در زمانهایی که نیاز به انرژی و حال خوب دارید، مصرف کنید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.