چگونه میتوانیم هزینههای تهیه غذای شرکتی را کاهش دهیم؟ • مجله تصویر زندگی
تامین هزینههای مربوط به غذا، یکی از مهمترین دغدغههای مدیران شرکتها و سازمانها است. بعضی کسبوکارها بنا به دلایل و شرایطی خاص وظیفه دارند به کارکنان خود یک یا دو وعده غذا بدهند، برخی سازمانها هم این کار را به دلخواه انجام میدهند. در کل اگر توزیع غذا به کارکنان را در سازمانتان انجام میدهید، علاوه بر قیمت، باید به کیفیت و نحوه ارائه غذا توجه زیادی داشته باشید؛ زیرا با انجام این کار، رضایت شغلی کارکنان را افزایش داده و یک فضای کاری ایدهآل برایشان به وجود میآورید. اکنون سوال اینجاست که هزینه تهیه غذاهای شرکتی به چه عواملی بستگی دارد؟ چگونه میتوانیم هزینههای تهیه غذای شرکتی را کاهش دهیم؟ با ما همراه باشید تا در ادامه با پاسخ به این سوالات، یکی از مهمترین دغدغههای مدیران را برطرف کنیم.
هزینههای تهیه غذای شرکتی به چه عواملی بستگی دارند؟
با سفارش غذا از کترینگهایی با قیمت مناسب یا تهیه غذای شرکتی از این مجموعهها میتوان تا حد زیادی هزینهها را کاهش داد. اما برای انجام راهکارهای متنوع باید با عوامل موثر بر هزینههای غذای شرکتی هم آشنا شوید که عبارتند از:
قیمت مواد اولیه: یکی از اصلیترین موارد موثر بر هزینه غذاهای شرکتی، قیمت مواد اولیهای مثل گوشت، برنج، روغن، حبوبات، سبزیجات و… است.حقوق کارکنان: هر کترینگ ارائهدهنده غذای شرکتی درست مثل سایر شرکتها، کارکنانی دارد که باید حقوق آنها را بپردازد. این موضوع هم میتواند بر قیمت غذاها تاثیر بگذارد.هزینه انرژی: به هزینههای مربوط به تامین انرژی در کترینگ برای پخت غذا گفته میشود؛ مثل هزینه قبض آب و برق و گاز و…مخارج جانبی: بسته به این که صاحب کترینگ در ملک شخصی خود فعالیت کند یا جایی را برای تهیه و پخش غذا اجاره کرده باشد، ناچار است برای جلوگیری از ضرر و زیان مالی قیمت اجاره ماهانه ملک را در نظر بگیرد و بعد هزینه غذاهای شرکتی را تعیین کند.هزینههای فصلی: نوسانات دما و تغییر فصل بر نرخ انرژی تاثیرگذار بوده و ممکن است قیمت مواد اولیه خارج از فصل را هم تحت تاثیر قرار دهد. همچنین گاهی هزینههای انرژی هم در فصلهای خاص کمتر یا بیشتر میشود.نوسانات بازار: تورم و گرانیها هم یکی دیگر از مسائلی است که میتواند قیمت غذاها را تحت تاثیر قرار دهد.نوع غذا و حجم پرس: بیشتر کترینگهای معتبر در منوی متنوع خود انواع غذاهای ایرانی، سنتی، فست فود و… را ارائه میدهند؛ با این حال ممکن است موسسات درخواست غذاهای خاصی را داشته باشند یا بخواهند مقدار هر پرس را افزایش دهند که همه این موارد بر قیمت غذاهای شرکتی تاثیر میگذارند.تعداد سفارش: بدون شک تعداد غذاهایی که برای پرسنل شرکت سفارش میدهید، قیمت را کم یا زیاد میکند. اما کترینگهای معتبر برای سفارشات غذا با تعداد بالا یا سفارشات برای شرکتها، تخفیف ویژهای هم در نظر میگیرند.نحوه سرو: فرض کنید غذای شرکتی در جعبههای پرسی به همراه پک بهداشتی با روکشی از سلفون به دست شما برسد یا در ظروف پلاستیکی که مشکلات زیادی برای سلامتی به وجود میآورند. قطعا یک بستهبندی کامل و بدون نقص هزینه بیشتری هم دارد.
چگونه میتوانیم هزینههای تهیه غذای شرکتی را کاهش دهیم؟
خوشبختانه امروزه میتوانید از طریق یک جستوجو در اینترنت و تنها با چند کلیک ساده برای تهیه غذاهای شرکتی با رستوران یا کترینگ مورد نظر قرارداد ببندید. اما سوالی که پیش میآید این است که چگونه میتوانیم هزینههای تهیه غذای شرکتی را کاهش دهیم؟ ما در ادامه چند پیشنهاد جذاب و کاربردی ارائه دادهایم:
برای تهیه غذای شرکتی از قبل برنامهریزی کنید
پیش از سفارش غذاهای شرکتی ابتدا باید تعیین کنید که در روزهای مختلف هفته قرار است چه غذاهایی سرو کنید؛ برای مثال آیا میخواهید غذاهای سنتی، فرنگی، فست فود و… در منوی غذایی شما باشند؟ سالاد و نوشیدنی چطور؟ بستهبندی غذاهای شما باید چگونه باشد؟ آیا از ظرف یکبار مصرف استفاده میکنید؟ به قاشق و چنگال هم احتیاج دارید؟ برای سرو غذا چطور؟ مسئول توزیع دارید یا قرار است این کار را برعهده کترینگ بگذارید؟ اینها تمام سوالاتی هستند که باید به طور کامل به آنها پاسخ دهید.
از گزینه غذاهای شرکتی در کترینگها استفاده کنید
امروزه با توجه به افزایش تقاضا، بیشتر کترینگها یک گزینه مخصوص برای سفارش غذاهای شرکتی دارند؛ بنابراین حتی اگر مدیر یک شرکت یا استارتاپ کوچک هستید، برای تهیه غذاهای شرکتی با کترینگ قرارداد ببندید. با انجام این کار یک برنامه منظم برای سرو غذا دارید و میتوانید از تخفیفات ویژهای که کترینگها برای تهیه غذاهای شرکتی در نظر گرفتهاند، استفاده کنید. برای مثال شرکت ای بی مارت (EBay) با انتخاب تامینکنندگان کارآمد توانسته با حفظ کیفیت غذاها، آنها را با هزینهای ارزانتر در اختیار کارمندان خود قرار دهد.
منوهای مقرونبهصرفه را برای شرکت انتخاب کنید
برای کاهش هزینهها سراغ گزینههای مقرونبهصرفه بروید! برای مثال لازم نیست از تمام غذاها در منو استفاده کنید. همچنین به جای غذاهای فرنگی، به سراغ غذاهای سنتی ایرانی بروید. در ضمن میتوانید بعضی روزها غذاهای خورشتی و روزهای دیگر غذاهای مقرونبهصرفهای مثل استانبولی، عدس پلو و… سرو کنید.
هزینهها را به صورت دقیق بررسی کنید
هنگام اخذ قرارداد با کترینگ حتما راجع به نوع غذاها، کیفیت مواد اولیه، حجم پرسها و شیوه ارسال سفارشات سوال کنید. بهعنوان مثال برای کاهش هزینهها میتوانید یک مسئول توزیع داشته باشید و هزینههای مربوط به رفتوآمد و ارسال را کاهش دهید. همچنین اگر خودتان در محل کار یک آشپز استخدام کردهاید، حتما هزینههای مربوط به تامین مواد اولیه، خرید تجهیزات، استخدام ظرفشور و… را در نظر بگیرید.
تامین مواد اولیه را مدیریت کنید
اگر در شرکت یا سازمان خود یک آشپز استخدام کردهاید اما نمیدانید چگونه هزینههای تهیه غذای شرکتی را کاهش دهید، آن دسته از مواد اولیه که سریع فاسد نمیشوند را بهصورت عمده خریداری کنید. همچنین میتوانید یک مسئول خرید داشته باشید و با سفارش عمده مواد اولیه از فروشگاههای قیمت مناسب، از آنها تخفیف بگیرید.
منوی غذایی منعطف داشته باشید
سرو غذاهای تکراری در شرکت چندان جالب به نظر نمیرسد؛ بنابراین بهتر است یک منوی غذایی متنوع، باکیفیت و قیمت مناسب انتخاب کنید. برای مثال کسی از شما توقع ندارد استیک را در منوی غذایی شرکت قرار دهید، اما از غذاهای سنتی مثل قیمه، قورمه سبزی، عدس پلو، ماکارونی و… استفاده کنید. همچنین میتوانید بعضی روزهای هفته به سراغ غذاهای گرانتری مثل چلو گوشت، جوجه کباب یا فست فود بروید.
ضایعات غذایی را کاهش دهید
برای کاهش هزینههای تهیه غذای شرکتی پیشنهاد میدهیم ابتدا نیاز مجموعه را مشخص کرده و بعد سفارش دهید. برای مثال ابتدا بررسی کرده و ببینید آیا همه افراد تمام گزینههای منوی غذایی را دوست دارند؟ آیا همه آنها پرس کامل میخورند یا برخی نیم پرس برایشان کافیست؟ اینها تمام سوالاتی هستند که باعث کاهش ضایعات غذایی و جلوگیری از اسراف میشوند. برای مثال شرکت Procter & Gamble با کاهش ضایعات غذایی توانسته هزینههای غذای شرکت خود را کاهش دهد.
از تکنولوژی برای تهیه غذای شرکتی استفاده کنید
برای پاسخ به این سوال که چگونه میتوانیم هزینههای تهیه غذای شرکتی را کاهش دهیم به جای مراجعه حضوری به کترینگ یا رستوران از خانه یا محل کار خود یک منوی غذایی متنوع انتخاب کنید. برای مثال از طریق مراجعه به سایت کترینگ مورد نظر میتوانید غذاهای شرکتی دلخواهتان را سفارش دهید. حتی میتوانید تعداد غذاها، نوع غذا، حجم هر پرس، نحوه بستهبندی و… را مشخص کرده و سفارش خود را در ساعت مشخص درب شرکت تحویل بگیرید.
با رستورانها و کترینگهای محلی همکاری کنید
به جای قرارداد بستن با کترینگهای دور از محل کار، با کترینگهای محلی همکاری کنید. برای مثال اگر در شهر بزرگی مثل تهران هستید، برای کاهش هزینههای رفتوآمد و گیر نیفتادن در ترافیک به سراغ رستورانها و کترینگهای نزدیک به خودتان بروید.
غذاهای سالم اما ارزان تهیه کنید
در کنار توجه به تهیه غذاهای ارزان، کیفیت و سلامت غذاها را هم در نظر بگیرید. شما باید به سراغ غذاهایی بروید که سالم هستند و از مواد اولیه مرغوب و باکیفیت تهیه میشوند؛ در غیر این صورت ممکن است باعث مسمومیت غذایی شوند و سلامت کارکنان شما را به خطر بیندازند.
از طریق نظرسنجی، وضعیت غذای شرکتی را بهبود دهید
برای این که بدانیم چگونه میتوانیم هزینه تهیه غذاهای شرکتی را کاهش دهیم بهتر است نظرسنجی برگزار شود. برای مثال میتوانید یک ماه بهصورت آزمایشی از یک کترینگ، غذا بگیرید و در صورت نارضایتی کارکنان، جای دیگری را انتخاب کنید.
هشدار جدی برای توزیع غذاهای بیکیفیت و ارزان در شرکتها
درست است که باید هزینههای تهیه غذای شرکتی را مدیریت کنیم و در صورت امکان کاهش دهیم، اما به هیچ وجه نباید کیفیت را فدای قیمت کرده و به دنبال غذاهای ارزان بیکیفیت باشیم! اعتبار کترینگ یا رستوران، کیفیت مواد اولیه، نحوه بستهبندی غذا، سرو به موقع و… همه از مواردی هستند که اگر به آنها توجه کنید، ارزش و احترام خود را نزد کارکنان افزایش میدهید؛ بنابراین برای رسیدن به یک نتیجه رضایتبخش ابتدا کیفیت و بعد قیمت را در نظر بگیرید.
سخن پایانی
در این مطلب دانستیم که چگونه میتوانیم هزینههای تهیه غذای شرکتی را کاهش دهیم. در پایان پیشنهاد میدهیم از طریق مراجعه به رستورانها و کترینگهای محلی معتبر، با آنها قرارداد ببندید و یک منوی غذایی متنوع و باکیفیت اما مقرونبهصرفه را برای سرو غذا انتخاب کنید. اگر غرب تهران هستید، کترینگ هفت و نیم یکی از بهترین گزینههاست، البته به سراسر تهران ارسال دارد. در ضمن در حال حاضر میتوانید با جستوجو در اینترنت و یافتن بهترین کترینگها در منطقه نزدیک به خودتان، غذای شرکتی را سفارش دهید و از این طریق هزینههای مربوط به رفتوآمد را کاهش دهید. همچنین میتوانید با برخورداری از تخفیفات ویژه، یک منوی غذایی سالم و متنوع را برای روزهای مختلف هفته انتخاب کنید.