تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

اگر می‌خواهید فرزندتان احترام‌تان را حفظ کند این 7عادت را ترک کنید

تک فان-پرورش بچه‌ها سفری است که در آن هدایت می‌کنید و یاد می‌گیرید. همه والدین دوست دارند فرزندان‌شان بزرگ که می‌شوند به آن‌ها احترام بگذارند.

به گزارش تک فان، اما برخی عادت‌ها هستند که بدون آنکه بدانیم ما را از دستیابی به چنین موهبتی محروم می‌کنند. این عادت‌ها خیلی ظریف و آهسته احترامی که از فرزندان‌مان انتظار داریم را از ما سلب می‌کنند.

در این مقاله می‌خواهیم با شما 7عادتی را به اشتراک بگذاریم که اگر دارید باید کنارش بگذارید زیرا ممکن است فرزندتان در بزرگسالی برایتان اعتباری قائل نشود.

1.سخنرانی کردن به جای گوش دادن

یکی از حوزه‌هایی که والدین بدون آنکه متوجه باشند در آن اشتباه می‌کنند، سخنرانی کردن برای فرزندان به جای شنیدن رنج‌ها و داستان‌های آنهاست. ما اغلب فکر می‌کنیم که به عنوان والد موظفیم فرزندمان را هدایت کنیم و خطاهایش را به او گوشزد کنیم. بله، این فکر درست است. اما این هدایت نباید به قیمت نشنیدن صدای آن‌ها تمام شود.

وقتی مدام، بدون آنکه فرصت شنیدن حرف‌های او را به خودتان بدهید، مشغول سخنرانی کردن هستید، مانعی بین خودتان و فرزندتان ایجاد می‌کنید. فرزند شما ممکن است احساس کند که اصلاً شنیده و تحسین نمی‌شود.

معنایش این نیست که باید با همه چیزهایی که فرزندتان می‌گوید موافقت کنید. بلکه یعنی به او فرصتی برای ابراز کردن خودش را بدهید. وقتی احساس کند که شنیده می‌شود، احتمالاً به دیدگاه شما هم احترام می‌گذارد.

احترام جاده دو-طرفه است. اگر می‌خواهید که فرزندتان برایتان احترام قائل شودف باید وقت بگذارید و سخنرانی‌هایتان را بررسی کنید و خطوط ارتباط بین خود و فرزندتان را باز بگذارید.

2.عدم پذیرش خطایتان

پذیرش خطا از سمت بزرگترها کار آسانی نیست. به عنوان والد همیشه خودمان را تحت فشار «همه‌چیزدانی» احساس می‌کنیم. هر چه باشد این ما هستیم که باید آن‌ها را هدایت کنیم مگر نه؟

با پذیرش اشتباهات‌تان به فرزندتان می‌آموزید که اشتباه کردن و یاد گرفتن از اشتباهات هیچ موردی ندارد. آگاهانه تلاش کنید که خطاهایتان را بپذیرد و بابت‌شان عذرخواهی کنید.

3.مقایسه آن‌ها با دیگران

هر بچه‌ای منحصربه‌فرد است و نقاط ضعف و قوت خودش را دارد. با این حال، ساده می‌توان در تله مقایسه فرزند خود با دیگران افتاد. به خصوص در دنیای امروز که به شدت رقابتی است.

مطالعات نشان داده‌اند که مقایسه فرزند خود با دیگران، اعتماد به نفس کودک را کم و استرس او را زیاد می‌کند. به جای اینکه فرزندتان را مجبور کنید که شبیه دیگران شود، تشویق‌اش کنید که بهترین نسخه از خودش بشود. به فردیت او احترام بگذارید و بدانید به احتمال خیلی زیاد احترام دوجانبه دریافت خواهید کرد.

4.ناهماهنگی در مورد قوانین

تعیین قوانین و مرزها بخشی از فرزندپروری است. اما صرف قانون تعیین کردن کافی نیست و باید این قوانین را رعایت کرد. شل و سفت کردن در اجرای قوانین، باعث می‌شود که اقتدار والدانه زیر سوال برود و کودک نتواند به شما احترام لازم را بگذارد.

اگر قانونی تعیین می‌کنید به آن پایبند بمانید. اطمینان حاصل کنید که پیامدهای شکستن قوانین به وضوح برای فرزند شما شرح داده شده است و در اجرای آن پیوستگی داشته باشید. این امر نشان می‌دهد که شما معنای حرفی که می‌زنید را می‌دانید و می‌خواهید احترام و اعتماد را برقرار کنید.

5.به حرفی که می‌زنید عمل نمی‌کنید

اگر درباره اهمیت سبک زندگی سالم با فرزندتان صحبت می‌کنید، باید خودتان هم به آن عمل کنید. اگر سیگار کشیدن بد است، نباید بکشید. بچه‌ها بیش‌تر از اینکه از حرف‌های ما چیز یاد بگیرند به اعمال و رفتار ما توجه می‌کنند. اگر می‌خواهید که فرزندتان به شما احترام بگذارد، باید رفتاری که به او توصیه می‌کنید را اجرا کنید.

6.بیش‌واکنشی در قبال خطای فرزند

بچه‌ها هم مثل ما خطا می‌کنند. واکنش ما به خطاهای آن‌ها اثر زیادی روی احترامی که به ما می‌گذارند، دارد. اگر بیش‌ازحد به خطای آن‌ها واکنش نشان دهید یا آن‌ها را افراطی تنبیه کنید، ممن است به جای احترام گذاشتن به ما، از ما بترسند. آن‌ها ممکن است که از حرف زدن درباره مسائل‌شان با ما بترسند یا در آینده ما را ناامید کنند.

با خطاهای آن‌ها به مثابه فرصت برخورد کنید. هدایت‌شان کنید که در آینده بهتر عمل کنند.

7.ندادن فضای رشد به فرزند

مهم‌ترین چیزی که می‌توانید به فرزندتان یاد بدهید تا در آینده به شما احترام بگذارد، دادن فضای رشد و یادگیری به اوست. ما به عنوان والدین، غریزه مراقبت از فرزندمان را داریم و می‌خواهیم او را از شکست و صدمه دیدن حفظ کنیم. اما وقتی این کار را انجام می‌دهید، مانع از رشد او می‌شویم. به کودکان فرصت تصمیم‌گیری، مواجهه با چالش‌ها و یادگیری از تجربه‌هایشان را بدهید.

هر چه بیش‌تر آن‌ها را مستقل بار بیاورید به نفع خودتان است. آن‌ها فقط استقلال را یاد نمی‌گیرند، بلکه یاد می‌گیرند که به شما احترام بگذارند زیرا می‌فهمند که شما به توانایی‌هایشان اعتماد دارید.

 

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!