تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طرز تهیه ترشی پرتقال به روش خانگی + نکات و فوت و فن

ترشی پرتقال، یکی از خاص‌ترین و متفاوت‌ترین انواع ترشی‌ها است که شاید تابه‌حال نام آن را نشنیده باشید. در این مقاله از مجله اکالا، رسپی ترشی پرتقال را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که باید در زمان تهیه آن بدانید آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش تهیه

پرتقال‌ها را بشویید و پوست بگیرید. قسمت‌های سفید را جدا کنید. پرتقال‌ها را به صورت حلقه‌ای با ضخامت یکسان برش دهید. برای تهیه سس ترشی، سرکه، شکر، نمک و دارچین، زنجبیل و میخک را روی حرارت ملایم بجوشانید تا شکر و نمک حل شوند، سپس سس را خنک کنید. شیشه‌های ترشی را شسته و برای استریل شدن چند دقیقه در آب جوش بجوشانید، شیشه‌ها را کاملاً خشک کنید. پرتقال‌های برش خورده را در شیشه بچینید و سس خنک شده را روی آن‌ها بریزید تا کاملاً پوشیده شوند. درپوش شیشه‌ها را محکم ببندید و ترشی را برای ۲-۳ هفته در جای خنک نگهداری کنید تا طعم آن کامل شود. برای مطالعه رسپی این ترشی با جزئیات کامل در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم ترشی پرتقال خانگی

پرتقال۱ کیلوگرمسرکه سفید۱ لیترشکر۲ قاشق غذاخورینمک۱ قاشق چای‌خوریشکر۱ قاشق غذاخوریدارچین۱ عدد چوب کوچکزنجبیل تازه۱ قاشق چای‌خوریمیخک۲ عدد

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل آماده سازی ترشی پرتقال

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۲۵-۳۵ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی ۲-۳ هفته است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۶۰۰-۷۰۰ گرم ترشی به شما می‌دهد.درجه سختی تهیه این ترشی در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی پرتقال‌ها

پرتقال‌هایی با پوست صاف و سالم انتخاب کنید. آن‌ها را با آب ولرم بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

با کمک چاقو پوست پرتقال را با دقت بگیرید. سپس قسمت‌های سفید چسبیده به پرتقال‌ها را نیز به آرامی جدا سازید.

برای تهیه این ترشی بهتر است از پرتقال‌های بدون هسته استفاده کنید.

با کمک چاقو تیزی پرتقال را به صورت حلقه‌ای با ابعاد یکسان برش زنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لبو

مرحله دوم: آماده سازی سس ترشی

در یک قابلمه مناسب، سرکه، شکر، نمک، دارچین، زنجبیل، میخک را با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

۵-۷ دقیقه ای زمان دهید تا سس روی حرارت بجوشد و شکر و نمک به خوبی در سرکه حل شوند.

در این مرحله با توجه به طعم پرتقال‌ها می‌توانید مقدار نمک و شکر را مطابق ذائقتان تنظیم کنید.

سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار گذارید تا سس خنک شود.

حال می‌توانید به دلخواه چوب دارچین، دانه‌های میخک و تکه‌های زنجبیل را از سس خارج کنید.

مرحله سوم: آماده سازی شیشه‌ها

شیشه‌های ترشی را به خوبی بشویید و خشک کنید.

برای استریل شدن آن‌ها می‌توانید شیشه‌ها را در آب جوش چند دقیقه ای بجوشانید. سپس آن‌ها را خشک کنید.

تمیز و خشک بودن شیشه‌ها از کپک زدن ترشی جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیته

مرحله چهارم: انتقال مواد ترشی به شیشه

پرتقال‌های برش زده را به آرامی در شیشه بچینید.

سس تهیه شده را روی پرتقال ها بریزید تا جایی که شیشه پر شود و روی پرتقال‌ها با سس پوشانده شود.

توجه داشته باشید که وجود سرکه کافی از خراب شدن ترشی جلوگیری می‌کند.

درب شیشه را محکم ببندید و به مدت ۲-۳ هفته در جای خنک و تاریک نگهداری کنید تا ترشی جا بیفتد

هر چند روز یک بار شیشه را تکان دهید تا مواد بهتر مخلوط شوند.

پس از اولین استفاده ترشی را در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی به رنده شده

نکات مهم برای خوشمزه‌تر شدن ترشی پرتقال

در ادامه به چند نکته مهم برای خوشمزه‌تر شدن ترشی پرتقال اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

جوشاندن مواد سس با حرارت ملایم، طعم‌ها را بهتر ترکیب می‌کند.هرگز از قاشق مرطوب یا چرب برای برداشتن ترشی استفاده نکنید زیرا موجب کپک زدن و خراب شدن ترشی می شود.دانه‌های پرتقال طعم تلخی به ترشی می‌دهند، پس حتما در صورت مشاهده آن ها را جدا سازید.اگر امکانش وجود دارد، از سرکه طبیعی استفاده کنی در غیر این صورت. سرکه سفید طعم ملایم‌تری دارد و رنگ ترشی را تغییر نمی‌دهد.از پرتقال‌های تازه و با پوست نازک استفاده کنید.زنجبیل تازه طعمی گرم و دلپذیر به ترشی می‌بخشد.استفاده از شیشه‌های استریل شده را جدی بگیرید این کار مانع از کپک زدن ترشی می‌شود.در تهیه ترشی از آب استفاده نکنید، زیرا ماندگاری آن را کاهش می‌دهد.برای جلوگیری از خراب شدن، تمام مواد باید با سرکه پوشانده شوند.دارچین و میخک نیز عطر خاصی به این ترشی می‌دهند.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی تک فانمورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این ترشی متفاوت و جذاب را آماده و در کنار غذاهایتان میل کنید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!