تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طرز تهیه فلافل خانگی همانند ساندویچی‌ها + نکات و فوت و فن

فلافل یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب جنوبی است که به راحتی با مواد اولیه ساده و در دسترسی قابل تهیه و آماده سازی است. کافی است نکات کاربردی و مهمی که در این بخش از مجله اکالا به شما آموزش می‌دهیم را رعایت کنید تا بتوانید فلافلی خانگی همانند ساندویچی‌ها تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.

نگاهی سریع به روش پخت

نخود خشک را به مدت ۸-۱۲ ساعت در آب بخیسانید. نخود خیس‌خورده را با پیاز، سیر، جعفری تازه در غذاساز به صورت خمیری درشت آسیاب کنید. ادویه‌ها و آرد سوخاری را به خمیر اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. خمیر را حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید تا شکل‌دهی آسان‌تر شود. در نهایت، خمیر را به صورت توپ‌های کوچک شکل داده و در روغن داغ تا طلایی و ترد شدن سرخ کنید و با نان و سبزیجات مورد علاقه سرو نمایید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم فلافل خانگی

نخود خشک۱ پیمانهپیاز۱ عددسیر۲ حبهجعفری تازه۱ پیمانهنمک۲ قاشق چای‌خوریپودر زیره۱ قاشق چای‌خوریپودر فلفل سیاه۱/۲ قاشق چای‌خوریفلفل قرمز۱/۲ قاشق چای‌خوریآرد سوخاری۴-۵ قاشق چای‌خوریروغنبه میزان لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل پخت فلافل خانگی

مدت زمان آماده سازی: ۵۰-۶۰ دقیقهمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی نخود

نخود خشک را تمیز کنید و با مقداری آب بشویید. نخودها را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن‌ها آب بریزید.

حداقل ۸-۱۲ ساعت (ترجیحاً یک شب) در آب سرد خیس کنید. در این بازه زمانی چند بار آب روی نخودها را عوض کنید.

نخودها باید به اندازه دو برابر حجم اولیه خود افزایش حجم یابند.

شما با هر نوع نخود می‌توانید فلافل تهیه کنید؛ اما با نخودهای درشت و بزرگ‌تر به نتیجه بهتری می‌رسد.

پس از خیس کردن، نخودها را بشویید و درون آبکش گذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه همبرگر خانگی

مرحله دوم: آماده سازی و افزودن پیاز، سیر، جعفری تازه

پیاز و سیر را پس از شستن پوست بگیرید و درون غذاساز، میکسر یا خرد کن بریزید.

چند پالس بزنید و مواد را به صورت پله‌ای و در چند مرحله، تا زمانی که خمیر نسبتاً درشت و یکنواخت شود، آسیاب کنید.

مواد باید به خوبی مخلوط شوند؛ ولی خمیر خیلی نرم نباشد.

مرحله سوم: اضافه کردن ادویه‌ها و آرد سوخاری

به خمیر آماده شده نمک، پودر زیره، پودر فلفل سیاه را اضافه کنید.

در همین مرحله آرد سوخاری را به مواد بیفزایید و به خوبی با هم ترکیب کنید تا ادویه‌ها به طور یکنواخت در خمیر پخش شوند.

بیشتر بخوانید: انواع ادویه فلافل؛ ترکیبات + مواد تشکیل‌دهنده

مرحله چهارم: استراحت دادن به خمیر

روی ظرف را بپوشانید و مایه فلافل را ۲۵-۳۵ دقیقه در یخچال استراحت دهید.

این مرحله به خمیر کمک می‌کند تا سفت‌تر شود و شکل‌دهی فلافل‌ها آسان‌تر گردد.

اگر زمان بیشتری دارید، می‌توانید خمیر را تا چند ساعت یا حتی یک شب در یخچال نگه دارید تا طعم‌ها بهتر با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم: شکل‌دهی فلافل‌ها

از خمیر، مقدار مناسبی برداشته و با دست به شکل توپ‌های کوچک و گردی شکل تبدیل کنید.

برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به دست، می‌توانید دستتان را با کمی آب مرطوب کنید.

اگر قالب‌های مخصوص فلافل دارید، می‌توانید از آن‌ها برای شکل‌دهی منظم‌تر استفاده کنید.

اندازه فلافل‌ها باید به گونه‌ای باشد که در زمان سرخ شدن به‌ خوبی پخته و داخل آن‌ها کاملاً نرم بماند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شاورما با گوشت و مرغ

مرحله ششم: سرخ کردن فلافل‌ها

درون قابلمه کوچک مناسبی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا روغن به خوبی گرم شود.

داغ بودن روغن در زمان سرخ کردن فلافل‌ها یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید رعایت کنید.

برای بررسی دمای روغن، می‌توانید یک تکه کوچک از خمیر را در روغن بریزید؛ اگر فوراً حباب‌زنی آغاز شد، دمای مناسب رسیده است.

برای راحت‌تر شدن کار و بالا رفتن سرعت می‌توانید چند فلافل را روی کفگیر بچینید و به آرامی در قابلمه روغن گذارید.

فلافل‌ها را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه از هر طرف سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.

پس از سرخ شدن، آن‌ها را با استفاده از کفگیر از روغن خارج کنید و روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود.

فلافل‌های سرخ شده را می‌توانید با انواع نان ساندویچی، لواش، نان پیتا تازه و سبزیجات خرد شده مانند پیاز، جعفری، خیارشور و گوجه فرنگی سرو کنید.

بیشتر بخوانید: دلایل خشک شدن فلافل خانگی؛ روش‌های برطرف کردن آن

بیشتر بخوانید: نکات طلایی برای جلوگیری از وا رفتن فلافل

نکات و ترفندهای پخت فلافل خانگی همانند ساندویچی‌ها

در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزه‌تر شدن فلافل خانگی همانند ساندویچی‌ها اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

استراحت دادن به خمیر در یخچال قبل از شکل‌دهی، انعطاف‌پذیری خمیر را افزایش می‌دهد و شکل‌دهی فلافل‌ها را آسان‌تر می‌کند.خمیر را بیش از اندازه له و پوره نکنید، خمیر فلافل باید کمی زبر باشد. خمیر درشت‌تر باعث می‌شود فلافل‌ها در هنگام سرخ کردن تردتر و خوشمزه‌تر شوند.در زمان خیس کردن آب نخودها را چندین بار عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود. خیس کردن نخود در تهیه فلافل بسیار مهم است. نخودهایی که به خوبی خیس خورده‌اند بافت داخل فلافل را نرم و بیرون آن را ترد می‌کنند.برای داشتن فلافل‌های رژیمی می‌توانید آن‌ها را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ دقیقه یا در هواپز بپزید.خمیر فلافل باید سرد باشد تا در هنگام سرخ کردن خرد نشود.فلافل‌ها باید در روغن شناور باشند تا به طور یکنواخت سرخ شوند.تعداد زیادی فلافل را هم‌زمان داخل روغن نیندازید، زیرا دمای روغن کاهش می‌یابد.استفاده از نخود خشک با کیفیت بالا تاثیر زیادی بر طعم و بافت فلافل دارد. نخودهای قدیمی ممکن است به خمیر خشکی منجر شوند. برای تهیه فلافل اصیل، از نخود خام استفاده کنید. نخود پخته بافتی نرم و نامناسب به فلافل می‌دهد.خمیر فلافل را می‌توانید تا چند هفته در فریزر نگهداری کنید و در زمان دلخواه سرخ کنید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی تک فانمورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما نیز می‌توانید با رعایت این دستورالعمل و نکات طلایی، فلافل‌های بسیار ترد و خوشمزه‌ای بازاری تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در تهیه فلافل از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!