باقالی را به روش بازاری برای شب یلدا درست کنید
باقالی یکی از خوراکیهای ثابت در شب یلدا است که طرفداران زیادی دارد. اما درست کردن باقالی در خانه ممکن است کار چالشبرانگیزی باشد. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه باقالی بازاری را با تمام ترفندها و نکات آن به شما آموزش دهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن باقالی بازاری، ابتدا برای ۲۴ ساعت باقالی را در آب بخیسانید. سپس همراه آب زیاد برای ۳ تا ۴ ساعت آنها را بپزید. نمک و سرکه را به باقالی اضافه کنید و برای یک ساعت دیگر اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند. در اخر باقالی پخته را با گلپر، سماق و نعناع خشک سرو کنید. در ادامه مطلب میتوانید طرز تهیه کامل این خوراکی یلدایی را با جزئیات بیشتری بخوانید.
مواد لازم باقالی بازاری
باقالی خشکنیم کیلوگرمسرکهنصف لیواننمک۱ قاشق غذاخوریگلپربه میزان لازمسماقبه میزان لازمنعناع خشکبه میزان لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه باقالی بازاری
مدت زمان آماده سازی: ۴ تا ۵ ساعت
مناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
درجه سختی: آسان
مرحله اول: باقالی را خیس کنید
برای درست کردن باقالی بازاری بهتر است از باقالی خشک استفاده کنید. برای این کار باقالیهای خشک را به مدت ۲۴ ساعت در یک ظرف آب بخیسانید. در این مدت ۲ تا ۳ بار آب باقالی رو عوض کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاناکوتای انار
مرحله دوم: باقالی را بپزید
بعد از خیس خوردن باقالیها و حجیم شدن آنها، در یک قابلمه آب بریزید و باقالیها را به آن اضافه کنید. دقت کنید که آب باید به اندازهای باشد که روی باقالیها را بپوشاند. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به نقطه جوش برسد، و بعد آن را کم کنید و اجازه دهید برای ۳ تا ۴ ساعت باقالیها بپزند.
در حین پخت اگر کف روی آن جمع شد، با کمک یک کفگیر آنها را از قابلمه خارج کنید تا باعث تلخی باقالیها نشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای چغندر قند سفید
مرحله سوم: نمک و سرکه اضافه کنید
بعد از گذشت ۳ الی ۴ ساعت، نمک و سرکه را به باقالیها اضافه کنید و اجازه دهید برای یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند تا مزهدار شود.
مرحله چهارم: باقالی را سرو کنید
بعد از اینکه باقالیها پخته شد، آنها را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن سماق، گلپر و نعناع خشک بریزید و نوش جان کنید.
ترفندها و نکات برای درست کردن باقالی بازاری
برای درست کردن این باقالی خوشمزه بهتر است نکاتی که در ادامه به آنها اشاره میشود را در نظر داشته باشید. با ما همراه باشید.
بهترین نوع باقالی برای پخت، باقالی رشتی یا باقالی سبز ایرانی است.برای گرفتن نفخ باقالی، بعد از خیساندن چند دقیقه در آب بجوشانید، سپس آب را دور بریزید و با آب جدید پخت را شروع کنید.میتوانید باقالی پخته شده را با آب نارنج و دلال سرو کنید.میتوانید برای خوشرنگ شدن باقالی کمی زردچوبه در حین پخت به آن اضافه کنید.برای داشتن عطر قوی، میتوانید زمان نیمپز شدن باقالی، یک قاشق غذاخوری ترخون خشک به آن اضافه کنید تا عطر فوقالعادهای به باقالی دهد.برای براق و جذابتر شدن باقالی، میتوانید در ۵ دقیقه آخر پخت، کمی کره یا روغن به آن اضافه کنید.بهتر است باقالی را در قابلمه مسی یا استیل بپزید تا حرارت به صورت یکنواخت منتقل شود.میتوانید باقالی را در کنار نان سنگک، لیموترش تازه و خیارشور سرو کنید.
در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه باقالی به روش بازاری را با تمام ترفندها و نکات آن به شما آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم برای شب یلدا حتما این خوراکی خوشمزه را با این دستور تهیه، درست کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.