تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

نکاتی که مادران باید بدانند • مجله تصویر زندگی

عمل بینی در دوران بارداری یکی از موضوعاتی است که نگرانی‌ها و سؤالات زیادی را برای مادران به وجود می‌آورد. در حالی که این جراحی یکی از پرطرفدارترین عمل‌های زیبایی است، انجام آن در دوره بارداری یا تأثیرات آن بر بارداری و شیردهی، چالش‌ها و ملاحظات خاصی دارد. آگاهی از نکات مرتبط با این موضوع به مادران کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری در این دوره حساس بگیرند. در این مقاله، به بررسی امکان‌ این موضوع، خطرات و زمان مناسب برای انجام جراحی بینی در دوران بارداری می‌پردازیم.

جراحی بینی در دوران بارداری امکان پذیر است؟

به طور کلی، بهترین جراحان توصیه می‌کنند که عمل بینی در دوران بارداری انجام نشود. دلیل اصلی این توصیه، وجود خطرات بالقوه برای مادر و جنین در نتیجه استفاده از بیهوشی عمومی، داروهای جراحی و تغییرات فیزیولوژیکی بدن در دوران بارداری است. بارداری حالتی است که بدن مادر تغییرات هورمونی و فیزیکی بسیاری را تجربه می‌کند و این تغییرات ممکن است بر نتایج جراحی زیبایی بینی تأثیر بگذارد یا خطرات جراحی را افزایش دهد.

علاوه بر این، دوران بارداری زمانی است که بدن نیاز به آرامش و مراقبت بیشتری دارد و تحت فشار قرار دادن بدن با یک جراحی غیر ضروری، استرس فیزیکی و روانی غیر قابل قبولی ایجاد می‌کند. طی این دوران، معمولا خانم ها تلاش می‌کنند تا هیچ کار اضافه مانند مو رنگ کردن و آرایش کردن و موارد ساده ای از این قبیل را انجام ندهند و انجام عمل جراحی مانند بینی نیز کاملا ممنوع است.

اگر دچار شکستگی بینی در بارداری شدیم، می‌توانیم عمل بینی انجام دهیم؟

باید بدانید که در صورت شکستگی بینی در دوران بارداری، اولویت پزشکان بر حفظ سلامت مادر و جنین است. شکستگی بینی مشکلاتی مانند تغییر شکل بینی، درد شدید یا حتی اختلال در تنفس ایجاد می‌کند اما جراحی شکستگی بینی هم بدون عارضه و خطر نیست چه بسا که برخی افراد به دنبال انجام جراحی همزمان شکستگی بینی و زیبایی بینی هستند و عوارض چندین برابر می‌شود. با این حال، تصمیم به انجام عمل جراحی در چنین شرایطی به شدت شکستگی، تأثیر آن بر سلامت مادر، و زمان بارداری بستگی دارد.

عمل بینی در بارداری چه خطراتی دارد؟

همانطور که دانستید، انجام جراحی بینی در دوران بارداری با خطراتی همراه است که هم بر سلامت مادر و هم بر سلامت جنین تأثیر می‌گذارد. برخی از این خطرات که بهتر است شما هم آن ها را بشناسید، عبارتند از:

۱. خطرات ناشی از بیهوشی عمومی

بیهوشی عمومی باعث کاهش اکسیژن‌ رسانی به جنین می‌شود که این امر بر رشد و سلامت جنین تأثیر منفی می‌گذارد. همچنین، داروهای بیهوشی ممکن است برای مادر و جنین عوارض ناخواسته‌ای ایجاد کنند.

۲. افزایش خطر عفونت

در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن تغییر می‌کند تا از جنین محافظت کند. این تغییرات باعث می‌شوند که بدن مادر در برابر عفونت‌های پس از جراحی آسیب‌ پذیرتر شود.

۳. خونریزی بیشتر

تغییرات هورمونی در بارداری باعث افزایش حجم خون و کاهش قابلیت انعقاد خون می‌شود. این امر خطر خونریزی را در طول جراحی و پس از آن افزایش خواهد داد.

۴. تأثیرات روانی و فیزیکی

جراحی بینی در دوران بارداری استرس زیادی برای مادر ایجاد می‌کند که این موضوع بر سلامت جنین نیز تأثیر منفی خواهد داشت.

بهترین زمان برای عمل بینی قبل از بارداری است یا بعد از بارداری؟

انتخاب زمان مناسب برای عمل بینی در دوران بارداری یا قبل و بعد از آن، بستگی به شرایط فردی و اهداف جراحی دارد. اگر برنامه‌ ریزی برای بارداری دارید، بهتر است عمل بینی را چند ماه قبل از شروع حاملگی انجام دهید. این زمان به بدن اجازه می‌دهد تا به طور کامل بهبود یابد و از هرگونه عوارض پس از جراحی جلوگیری شود.

اگر باردار هستید یا در دوره شیردهی قرار دارید، بهتر است عمل بینی را به بعد از این دوره موکول کنید. انجام جراحی پس از شیردهی، شرایط بهتری را برای بهبودی و نتیجه‌گیری مطلوب فراهم می‌کند. توصیه بر این است، بانوانی که نوبت عمل بینی دارند و متوجه بارداری ناگهانی شده اند، باید وقت جراحی بینی خود را به تعویق بی‌اندازند.

بارداری بلافاصله بعد از عمل بینی 

بارداری بلافاصله پس از عمل بینی، قطعا چالش‌هایی ایجاد می‌کند. بدن پس از جراحی نیاز به زمان کافی برای بهبود دارد و بارداری روند بهبود و ترمیم بافت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تورم و تغییرات هورمونی دوران بارداری ممکن است نتایج جراحی را تغییر داده و ظاهر بینی را تحت تأثیر قرار دهد. برای جلوگیری از این مشکلات، پزشکان معمولاً توصیه می‌کنند که حداقل ۶ ماه تا ۱ سال پس از عمل بینی، بارداری را به تأخیر بیندازید تا بدن فرصت کافی برای تثبیت نتایج جراحی داشته باشد.

تاثیرات عمل بینی در دوران شیردهی مادر 

در دوران شیردهی، انجام عمل بینی به‌ طور کلی بی‌خطرتر از دوران بارداری است، اما همچنان ملاحظاتی وجود دارد. داروهای بیهوشی و مسکن‌هایی که پس از جراحی استفاده می‌شوند، وارد شیر مادر شده و بر سلامت نوزاد تأثیر می‌گذارند. برای پیشگیری از این موضوع، بهتر است تا این فرآیند زیبایی و ترمیمی را به بعد از این دوران موکول کنید. همچنین، مادران شیرده باید برای انجام عمل بینی برنامه‌ ریزی دقیق داشته باشند تا بتوانند زمان کافی برای استراحت و بهبود اختصاص دهند.

مشاوره زمان مناسب عمل بینی و بارداری 

اگر قصد انجام عمل بینی در دوران بارداری یا نزدیک به آن را دارید، مشاوره با بهترین جراح بینی بسیار مهم است. این مشاوره به شما کمک می‌کند تا بهترین زمان برای جراحی را با توجه به شرایط بدنی، برنامه‌ ریزی بارداری و اهداف شخصی خود تعیین کنید. دکتر حمیدرضا حسنانی از برجسته ترین جراحان بینی در شهر تهران، در این زمینه مشاوره ای مفید به بانوانی که قصد بارداری و همچنین عمل بینی دارند نیز ارائه می‌دهند و شما می‌توانید با برقراری تماس تلفنی یا مراجعه حضوری و یا مشاوره رایگان موجود در سایت ایشان ارتباط لازم را برقرار نمایید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!