تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

آش شنگ؛ لذت بهار را حس کنید!

آش یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که معمولا با شنگ در فصل بهار تهیه می‌شود. شنگ یکی از گیاهان دارویی معروف است که خواص زیادی دارد. این گیاه نه تنها در تهیه آش بلکه در سالادها و غذا‌های مختلف نیز به کار می‌رود.

برای تهیه آش شنگ نیاز به نخود، لوبیا چیتی، عدس، سبزی شنگ، نمک، فلفل و زردچوبه داریم. حبوبات را باید از شب قبل خیس کنیم و سپس آن‌ها را پخته و شنگ و عدس را هم اضافه کنیم. سپس پیاز و نعنا را داغ کرده و به آش اضافه کنیم. در نهایت آش را با کشک و پیاز داغ و نعنا داغ تزین کرده و سرو کنیم.

گیاه شنگ از ابتدای فروردین تا اواسط اردیبهشت روی کوه‌ها رشد می‌کند. این گیاه دارای خواص ضدعفونی کننده، ضد التهاب، بهبود سیستم گوارش و دفع سنگ کلیه است. اما مصرف آن برای مادران باردار و شیرده و افرادی که به برخی مواد حساسیت دارند توصیه نمی‌شود.

آش یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که تقریبا بین همه طرفداران خود را دارد. معمولا آش رشته یا شله قلمکار به دلیل در دسترس بودن مواد اولیه آن همیشه پخته و سرو می‌شود اما بد نیست حالا که فصل بهار است از سبزی‌های خاص این فصل که خواص بسیار زیادی هم دارد برای تهیه آش استفاده کنید.یکی از این گیاهان که در فصل بهار به شکل خودرو در مراتع و کوه‌ها می‌روید شنگ است. شنگ را می‌توان علاوه بر آش در سالاد و به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف نیز استفاده کرد. شنگ تقریبا ۱۵ روز تا ۱ ماه می‌روید و عمر آن به پایان می‌رسد.خوشبختانه می‌توان شنگ را خرد و درون فریزر نگهداری کرد. این گیاه از اول فروردین تا اواسط اردیبهشت در روی کوه ها می‌روید. بنابراین بهتر است تا فصل آن تمام نشده این آش لذیذ را با شنگ درست کنیم. در این قسمت از تک فانبلاگ با طرز تهیه آش شنگ همراه ما باشید.مواد لازم جهت تهیه آش شنگبرای تهیه این آش فصلی لذیذ به مواد اولیه زیر احتیاج داریم:نخود۱ پیمانهلوبیا چیتی۱ پیمانهعدس۱ پیمانهسبزی شنگنیم کیلونمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازمکشکبه مقدار لازمپیاز داغ و نعنا داغبه مقدار لازمسیر۳ حبهمراحل تهیه آش شنگدر ادامه با طرز تهیه مرحله به مرحله آش شنگ آشنا می‌شویم. با ما همراه باشید.مرحله اول: گرفتن نفخ حبوبات و پختن آن‌هادر ابتدای کار، لازم است نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنیم تا نفخ آن‌ها گرفته شود. سپس حبوبات (شامل نخود و لوبیا) را با آب درون یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار می‌دهیم تا بپزد.مرحله دوم: اضافه کردن شنگدر این مرحله شنگ را شسته و به صورت درشت خرد و آن را به حبوبات اضافه می‌کنیم. شنگ دیر پز است و زمان زیادی لازم دارد تا بپزد. وقتی که شنگ و حبوبات نیم پز شد، عدس را که ۱ ساعت خیس کرده‌ایم به آن اضافه می‌کنیم. سیر له شده  راهم اضافه کرده و حرارت را کم می‌کنیم تا آش پخته و جا بیفتد.مرحله سوم: درست کردن پیاز داغ و نعنا داغبعد از آن که آش کمی جا افتاد نیمی از کشک را اضافه می‌کنیم. در ادامه پیاز را شسته و به صورت خلالی ریز خرد می‌کنیم. سپس یک تابه مناسب برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می‌دهیم تا داغ شود.پیازها را درون تابه ریخته و تفت می‌دهیم تا طلایی شود بعد از آن کمی زردچوبه می‌زنیم تا خوش طعم‌تر و  خوش عطرتر شود. در یک تابه دیگر هم کمی روغن ریخته و پودر نعنا را به مدت یک دقیقه تفت می‌دهیم تا تغییر رنگ دهد.مرحله چهارم: اضافه کردن نعنا و پیاز داغوقتی آش به طور کامل جا افتاد و غلیظ شد، کمی از نعنا و پیاز داغ را در آش ریخته و مخلوط می‌کنیم. سپس درون ظرف مناسب سرو کرده و با کشک و پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می‌کنیم. نوش جان!بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش نعنا خوشمزه با کوفته قلقلیخواص سبزی شنگدر طب سنتی از گیاه شنگ برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. به همین دلیل این گیاه یکی از بهترین گیاهان دارویی نام گرفته است. از مهم‌ترین مزایای مصرف گیاه شنگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:ضدعفونی کننده قویضد التهاببهبود سیستم گوارشیدرمان کم خونیدرمان بواسیردافع سنگ کلیهدرمان صرعپیشگیری از سرطانموارد منع مصرف سبزی شنگعمدتا موردی برای منع مصرف این گیاه وجود ندارد اما در مورد مادران باردار و شیرده توصیه می‌شود که از این گیاه استفاده نکنند. همچنین کسانی که مبتلا به آلرژی و حساسیت به برخی مواد غذایی هستند هم بهتر است با مشورت پزشک از شنگ استفاده کنند.بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش کنگردر این قسمت از مجله آشپزی تک فانبا طرز تهیه آش شنگ همراه شما بودیم. اگر با شنگ غذای دیگری درست می‌کنید می توانید دستور پخت آن را برای ما هم به اشتراک بگذارید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!