آیا قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان بازخواهد گشت؟ اینجا همه چیز رو پیدا کنید!
درباره افزایش نرخ دلار و تاثیر آن بر بازار ارز ایران، یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق بیان کرد که افزایش نرخ دلار در کشور تحت تأثیر جریانهای روانی قرار دارد. او اظهار کرد که در شرایطی که تنشهای سیاسی و جوانههای این تنشها وجود داشته باشد، انتظارات تورمی شکل میگیرد و این باعث افزایش تقاضا و نرخ ارز میشود.
وی اظهار کرد که برخی از متخصصان ایجاد جنگ روانی برای افزایش نرخ دلار مسئول هستند و برخی افراد نیز از این افزایش سود میبرند. او همچنین به این نکته اشاره کرد که شوکهای سیاسی و تنشهای ایجاد شده، توسط سوداگران بهکار گرفته میشود تا باعث افزایش نرخ دلار شود.
آل اسحاق افزود که تمامی نیازهای قانونی کشور با نرخ مرکز مبادله تامین میشود و آلودگیهای ناشی از تنشهای سیاسی تنها باعث افزایش نرخ ارز میشود. نهایتاً، او تأکید کرد که در صورت عدم رخداد شوک جدید سیاسی، امکان بازگشت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان وجود دارد.
آل اسحاق با بیان این که شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد، گفت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحرانهای سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا میبرند و اقدام به فروش دلار میکنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز میکنند تا جیبهای خود را پر کنند.
به گزارش ایسنا، یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به این موضوع که نرخ ارز در کشور تحت تاثیر جریانهای روانی است، گفت: در سایه جریانهای روانی انتظارات تورمی شکل میگیرد و این انتظارات نیز عاملی برای افزایش تقاضا و نرخ ارز است.
چه کسی از افزایش نرخ دلار سود میبرد؟
وی افزود: عدهای متخصصِ ایجاد جنگ روانی هستند؛ بنابراین مخالفان دولت در حین رخداد تنشهای سیاسی از ابزار جنگ روانی استفاده میکنند؛ البته برخی از ذینفعان نیز از بالارفتن نرخ دلار سود میبرند؛ در نتیجه شرایطی را ایجاد میکنند تا مسیر انتظارات مردم را تغییر دهند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار داشت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحرانهای سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا میبرند و اقدام به فروش دلار میکنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز میکنند تا جیبهای خود را پر کنند.
وی افزود: با حمله به کنسولگری ایران در دمشق شوک و تنش سیاسی در کشور ایجاد شد و سوداگران با سواستفاده از این شوکها باعث افزایش نرخ دلار شدند.
نیازها قانونی کشور در حال تامین است
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه گاهی نرخ ارز به علت تغییر در واقعیتهای اقتصادی یعنی عرضه و تقاضا افزایش پیدا میکند، اظهار داشت: هماکنون از سمت کانال اقتصادی تغییری در قیمت دلار رخ نداده؛ چون تمامی نیازهای قانونی کشور با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ و نرخ حدود ۴۰ هزار تومان مرکز مبادله تامین میشود، بنابراین التهابات ناشی از تنشهای سیاسی، تنها عامل افزایش نرخ ارز است.
آل اسحاق با اشاره به این موضوع که شرایط کنونی بازار ارز ناپایدار است، گفت: تحولات بازار ارز به علت رخدادهای سیاسی است؛ بنابراین زمانی که این فضا آرام شود؛ نرخ ارز به صورت خودکار به محدودههای قبلی خود بازمیگردد.
وی در پایان تاکید کرد: درصورتی که شوک جدید سیاسی رخ ندهد، شرایط اقتصادی کشور با آرام شدن فضای منطقه و مسائل سیاسی، احتمالا به گونهای رقم میخورد که دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد.