کشف حیرتانگیز فسیل اژدهای ۲۴۰ میلیون ساله در سرزمین چین
در زمانهای گذشته، یک فسیل جدید و بینظیر از یک خزنده آبزی به طول پنج متر در جنوب چین کشف شده است. این فسیل به دوره تریاس که اولین دوره از دوران میانه زیستی است بازمیگردد و حدود ۲۴۰ میلیون سال دیرتر از ما هستیم. این خزنده که به خاطر گردن بلندش لقب اژدها را به خود گرفته است، از نوع دینوسفالوسور است که در سال ۲۰۰۳ شناسایی شده است.
در حالی که این نوع جانور برای اولین بار شناخته شد، دانشمندان به توانایی دیدن آناتومی کامل این خزنده گذشته دست پیدا کردهاند. این فسیل بسیار منحصر به فرد بوده و این امکان را به دانشمندان میدهد که جزئیات زندگی این جانورات ماقبل تاریخ را بیشتر بفهمند.
این کشف جالب تنها یک نمونه از غنای دوران تریاس است و هر روزی دانشمندان قادرند اطلاعات بیشتری از این دوره مهم زیستی پیدا کنند. این تحقیقات جدید در مجله دانشگاهی “علوم محیطی: انجمن سلطنتی ادینبورگ” منتشر شده است و مورد استقبال دانشمندان بسیاری قرار گرفته است.
ایسنا نوشت: این فسیل در ذخایر سنگ آهک باستانی در جنوب چین کشف شد. دانشمندان موفق شدهاند که یک فسیل کامل، جدید و فوق العاده از یک خزنده آبزی به طول پنج متر از دوره تریاس که نخستین دوره از دوران میانه زیستی است، را کشف کنند.قدمت این موجود به ۲۴۰ میلیون سال پیش برمیگردد و به دلیل گردن بسیار بلندش، لقب «اژدها» را به خود اختصاص داده است.این گونه جانوری دینوسفالوسور نامیده میشود که گونهای است که برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ شناسایی شد.این فسیل جدید و دیدنی به دانشمندان این امکان را داده است که آناتومی کامل این جانور عجیب و غریب ماقبل تاریخ را ببینند.دکتر نیک فریزر، از موزه ملی اسکاتلند که عضو تیم بینالمللی کشف این فسیل بوده، میگوید این اولین باری است که دانشمندان توانستند فسیل چنین جانوری را به طور کامل ببینند. وی آن را «حیوانی بسیار عجیب» توصیف میکند.به گفته وی «این حیوان اندام باله مانند داشت و گردنش از مجموع بدن و دمش بلندتر است.»این محقق حدس میزند که «گردن بلند، خمیده و انعطافپذیر» ممکن است مزیت شکار برای این جانور داشته باشد، که به دینوسفالوسور اجازه میدهد در شکافهای زیر آب به دنبال غذا بگردد.این فسیل در ذخایر سنگ آهک باستانی در جنوب چین کشف شد.دکتر فریزر به بیبیسی گفته است که «این کشف تنها به عجیب بودن دوره زیستی تریاس میافزاید» و «هر بار که به این فسیلها نگاه میکنیم، چیز جدیدی پیدا میکنیم.»مقاله توصیف این حیوان به طور کامل در مجله دانشگاهی «علوم محیطی: انجمن سلطنتی ادینبورگ» منتشر شده است.راضیه میرزاحیدری