شش اثرات ناخواسته از مصرف اغذیه محبوب باقالی
باقالی یک گیاه سرشار از مواد مغذی مانند فسفر، پتاسیم، ویتامین K و آهن است که بسیار مفید برای سلامتی است. از آنجایی که باقالی یکی از اصلیترین اجزای باقالیپلو و غذای محبوب ایرانی است، مصرف آن در برنامه غذایی بسیار شایع است. اما، زیادهروی در مصرف باقالی نیز ممکن است عوارضی برای برخی افراد داشته باشد.
عوارض زیادهروی در خوردن باقالی شامل افسردگی، حساسیت، تشدید علائم بیماریهای زمینهای، ایجاد تاول دهانی، مشکلات در دوران بارداری و کمبود G6PD میشود. به همین دلیل برخی افراد که دارای زمینه آلرژیک یا بیماریهای خاصی هستند، باید از مصرف زیاد باقالی پرهیز کنند.
با شناخت عوارض مصرف زیاد باقالی، میتوان از آن بهتر بهره برد و در صورت نیاز میزان مصرف را تنظیم کرد. اگرچه باقالی مفید و سالم است، اما باید با اندازهگیری مصرف آن، از ایجاد مشکلات جدی در بدن جلوگیری کرد.
باقالی گیاهی سرشار از فسفر، پتاسیم، ویتامین K، آهن و … است که میتوان از ترکیب آن با برنج باقالیپلو و گوشت را غذای محبوب ایرانی را تهیه کرد. اما باقالی در کنار خواص فراوانی که دارد ممکن است در برخی افراد با عوارضی همراه باشد که در این مقاله از تک فانبلاگ تلاش کردیم به برخی از مهمترین این عوارض بپردازیم.
زیادهروی در خوردن باقالی چه عوارضی دارد؟
برخی از عوارض زیادهروی در خوردن باقالی عبارتند از:
۱- افسردگی
یکی از موارد ناشی از مصرف زیاد باقالی ایجاد علائم افسردگی است. ال دو پای موجود در باقالی موجب افزایش سطح ال دو پای خون شده و منجر به کمبود ویتامین B6 میشود که باعث ایجاد افسردگی میشود. همچنین افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف میکنند نیز باید از مصرف باقالی پرهیز کنند.
بیشتر بخوانید: روش صحیح فریز کردن باقلا سبز
۲- ایجاد حساسیت
افرادی که زمینه آلرژیک دارند و با مصرف برخی مواد خوراکی علائم حساسیت در آنها بروز میکند بهتر است که از خوردن باقالی پرهیز کنند. زیرا مصرف بیش از حد باقالی موجب سفید شدن گلبولهای قرمز شده و با تزریق نکردن خون فرد جان خود را از دست میدهد.
۳- تشدید علائم بیماری زمینهای
مبتلایان به فشارخون، افسردگی، نفخ، دلدرد و دلپیچه، خارش پوست و افراد دارای بیماری صرع نباید در خوردن باقالی زیادهروی کنند.
بیشتر بخوانید: ۳ روش خشک کردن باقلا سبز
۴- ایجاد تاول دهانی
در برخی مواقع مشاهده شده است که زیادهروی در خوردن باقالی موجب ایجاد تاولهای دهانی میشود.
۵- مشکلاتی در دوران بارداری
زیادهروی در مصرف باقالی در مادران باردار ممکن است موجب ایجاد فاویسم در جنین شود.
۶- کمبود G6PD
کمبود گلوکز -۶-فسفات دهیدروژناز موجب تجزیه سلولهای قرمز بر اثر عفونت یا استرس میشود که با زیادهروی در مصرف باقالی این مشکل تشدید میشود. چنانچه زمینه این مشکلات را دارید از خوردن باقالی پرهیز کنید.
در این مطلب از مجله تک فانبه این موضوع پرداخته شد که باقالی مادهغذایی حاوی خواص طبیعی فراوان اما از جمله مواد خوراکی است که مصرف بیش از حد آن موجب ایجاد عارضه و مشکلاتی مانند افسردگی، حساسیت، مشکلاتی در دوران بارداری و … در برخی افراد میشود. به همین علت بهتر است با شناخت عوارض این ماده غذایی در مصرف آن دقت کنید.
امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!