طرز تهیه خورش بامیه با گوشت قلقلی: راز لذتبخشی خورش بامیه با گوشت قلقلی
خورش بامیه با گوشت قلقلی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که به راحتی میتوانید آن را درست کنید. این خورش دارای طعم لذیذی است و به لطافت بامیه و گوشت قلقلی مرغوبیت بیشتری میبخشد. مواد اولیه برای طبخ این خورش شامل بامیه، گوشت قلقلی، پیاز، گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی و ادویههای متنوعی است که همه آنها را به دقت و با رعایت نکات و فنون آشپزی میتوانید طبق دستور آماده کنید. دو روش طبخ این خورش که در این مقاله معرفی شده است، به شما این امکان را میدهد که طعم خوشمزه و لذیذ این غذا را در منزل بهراحتی تجربه کنید. از راهنماییهای آشپزی در این مقاله استفاده کنید تا بهترین خورش بامیه با گوشت قلقلی را بپزید و از آن لذت ببرید.
خورش بامیه با گوشت قلقلی یکی از محبوبترین روشهای پخت این خورش خوشمزه است که هم طعم لذیذ و هم ظاهر فوق العاده هوش انگیزی دارد. درست کردن این غذا بسیار راحت است و میتوانید از آن برای مهمانیهای خانوادگی استفاده کنید. در این مقاله از بخش آشپزی در تک فانبلاگ میتوانید با ۲ روش طرز تهیه خورش بامیه با گوشت قلقلی و همه فوت و فنهای درست کردن این غذا آشنا شوید.
طرز تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی
آماده کردن مواد اولیه این خورش حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد و برای پخت آن نیز باید حدود یک ساعت زمان صرف کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه با گوشت قلقلی
پیاز بزرگ۲ عددگوجه فرنگی۲ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریبامیه۳۰۰ گرمزعفرانبه مقدار لازمچوب دارچین۱ عددگوشت چرخ کرده۲۰۰ گرمغوره یا آب لیمو ترش تازهبه مقدار لازم
مراحل طرز تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی
در ادامه این بخش میتوانید با دستور پخت خورش بامیه با کوفته قلقلی آشنا شوید.
مرحله اول: بامیهها را پاک کنید
برای شروع باید بامیهها را بشویید و تمیز کنید. در ادامه سر بامیهها را با احتیاط جدا کنید، اما مراقب باشید که به بدنه بامیهها آسیب وارد نکنید تا مواد لزج بامیه خارج نشود. بهتر است در این مرحله بامیههای خرد شده و آسیب دیده را جدا کنید و تنها از بامیههای سالم برای تهیه خورش استفاده کنید.
مرحله دوم: بامیهها را سرخ کنید
در این مرحله باید مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا روغن داغ شود و بعد بامیهها را در روغن بریزید و برای ۵ دقیقه تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش مرغ با بامیه
مرحله سوم: مایه گوشتی را آماده کنید
گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بریزید. در ادامه یکی از پیازها را رنده کنید و آب اضافه پیاز را بگیرید. حالا پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده ترکیب کنید. مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد بزنید و مایه گوشتی را برای چند دقیقه ورز دهید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم: قلقلی ها را آماده کنید
به اندازه یک گردو از مواد را بردارید و با دست آن را به صورت کوفته قلقلی درست کنید. همه گوشتها را به همین شکل گرد کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا کوفته قلقلی ها را در روغن سرخ کنید. کوفتهها را به خوبی در روغن غوطه ور کنید تا همه قسمتهای گوشت به درستی سرخ شود. سپس آنها را از ماهیتابه خارج کنید و در یک بشقاب قرار دهید.
مرحله پنجم: پیاز داغ را آماده کنید
یک عدد پیاز باقی مانده را بشویید و پوست آن را جدا کنید. حالا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید تا طلایی و خوشرنگ شوند. سپس میتوانید زردچوبه را اضافه کنید.
مرحله ششم: رب گوجه را به پیاز داغ اضافه کنید
بعد از این که پیاز داغ آماده شد، میتوانید رب گوجه فرنگی را به ماهیتابه اضافه کنید. رب را برای چند دقیقه با پیاز تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله هفتم: خورش را آماده کنید
در این مرحله باید ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. چوب دارچین را نیز به قابلمه اضافه و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. سپس میتوانید بامیههای سرخ شده و گوشت قلقلیهایی را که آماده کردهاید به خورش اضافه کنید.
مرحله هشتم: خورش را سرو کنید
شعله گاز را کمک کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت خورش باید مقداری زعفران دم کرده و گوجه فرنگی خرد شده به غذا اضافه کنید. در پایان غوره و آبلیمو را اضافه کنید و کمی نمک و فلفل در غذا بریزید و بعد از ۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و از طعم این غذای خوشمزه لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بامیه به سبک جنوبی ها
طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده و لپه
درست کردن این غذا حدود ۱ تا ۲ ساعت طول میکشد. مواد لازم به کار رفته در این غذا برای ۴ نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی و لپه
بامیه۴۰۰ گرملپه۱ لیوان فرانسوی دستهدارگوجه فرنگی۴ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمپیاز بزرگ۲ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمادویه خورشتیبه مقدار لازمسیر۱ حبهپودر پاپریکابه مقدار لازمروغن سرخ کردنیبه مقدار لازمآب گوشت۲ لیوان فرانسوی دستهدار
طرز تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده و لپه
برای تهیه این غذا ابتدا باید لپهها را برای ۲ ساعت در آب بخیسانید و بعد همراه با آب در قابلمه بریزید و بپزید. یکی از پیازها را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید.
صبر کنید تا پیازها سبک شوند، سپس گوجه فرنگی را رنده و به ماهیتابه اضافه کنید.
زمانی که آب گوجه فرنگی تبخیر شد، میتوانید لپه پخته شده را اضافه کنید.
مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه خورشتی به مواد اضافه کنید. رب را نیز به سایر مواد اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس میتوانید آب گوشت را به سایر مواد اضافه کنید.
بامیههای شسته و تمیز شده را در مقداری روغن سرخ کنید و زمانی که رنگ آنها تغییر کرد، بامیهها را از روغن خارج کنید و در ظرف بریزید.
در یک کاسه گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، سیر رنده شده و مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا و ادویه خورشتی ترکیب کنید و برای چند دقیقه ورز دهید. گوشت را به صورت قلقلی درست کنید و بعد قلقلی ها را در روغن تفت دهید.
بعد از آماده شدن قلقلی ها میتوانید آنها را همراه با بامیههای سرخ شده به خورش اضافه کنید. حدود نیم ساعت دیگر صبر کنید تا خورش شما با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بامیه با سبزی
سپس شعله گاز را خاموش کنید و از طعم این غذا در کنار برنج زعفرانی لذت ببرید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه خورش بامیه با گوشت قلقلی
با نکات تهیه خورش بامیه با گوشت قلقلی همراه ما باشید.
این غذا باید به صورت غلیظ تهیه شود، بنابراین شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید آب خورش به آرامی بجوشد و به غلظت مناسب برسد.برای تهیه این خورشت خوشمزه میتوانید از مقداری سیر را پودر سیر نیز استفاده کنید.برای تهیه این غذا بهتر است از بامیههای ریز و سالم استفاده کنید.به هیچ عنوان بامیه را به مدت طولانی در غذا نپزید، زیرا این کار موجب به شدن بامیه و لزج شدن آن در خورش میشود.اضافه کردن زعفران به این غذا اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.برای جلوگیری از وا رفتن کوفته قلقلی ها در خورش، بهتر است ماسه گوشتی را برای چند دقیقه ورز دهید. سپس کوفته قلقلی ها را آماده کنید و آن را در سینی بچینید و برای نیم ساعت یا بیشتر در یخچال قرار دهید.برای تهیه این غذا بهتر است پیاز را به صورت خیلی ریز خرد یا رنده کنید.به منظور جلوگیری از وا رفتن کوفته قلقلی در خورش باید کوفتهها را زمانی به خورش اضافه کنید که سس آن در حال جوشیدن است.قبل از سرو کردن این غذا حتما چوب دارچین را خارج کنید.میزان ترشی این غذا کاملا سلیقهای است و میتوانید بنا به ذائقه خودتان از مقداری غوره، آب غوره یا آب لیمو ترش تازه در این خورش استفاده کنید.برای مزه دار کردن سس این غذا میتوانید به جای چوب دارچین از مقداری پودر دارچین، ادویه خورشتی یا ادویه کاری استفاده کنید.
در این مقاله به ۲ روش تهیه خورش بامیه با گوشت قلقلی اشاره شد. شما میتوانید با رعایت نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره شد، این غذای خوش طعم را آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید. اگر تجربه درست کردن این خورش را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به آشپزی به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…