مبارزه با پشهها در فصل گرما بدون استفاده از حشرهکش
با گرم شدن هوا و افزایش دما، ظاهر شدن پشهها، مگسها و سایر حشرات آزاردهنده نیز افزایش مییابد و نیش و زنزنه آنها میتواند به مشکل جدی تبدیل شود. این حوادث عمدتا در مناطقی با بارش های غیرعادی مشاهده میشود، مانند کشورهای حاشیهی خلیج فارس. با تغییرات آب و هوا و بارشهای مکرر، استخرهای آبی تشکیل شده و مناسب برای پرورش پشهها میشوند که سختی از بین بردن آنها را افزایش میدهد.
روشهای مختلفی برای جلوگیری و کنترل این حشرات وجود دارند. از جمله تکنیکهای طبیعی میتوان به استفاده از موادی مانند لیمو اشاره کرد که میتواند به دفع پشهها کمک کند، همچنین استفاده از حشرهکشها و روشهای شیمیایی نیز میتواند موثر باشد اما نباید از آنها بیرویه استفاده شود زیرا ممکن است به پوست انسانها آسیب برساند.
استفاده از توریها بر روی پنجرهها، کاهش نور داخل خانه و استفاده از رایحههای لیمو و گیاهان دافع حشرات میتواند به کنترل این حشرات کمک کند. همچنین حفظ تمیزی و خشکی در خانه نیز میتواند از ظهور حشرات جلوگیری کند.
همزمان با گرم شدن هوا، مشکل ظهور پشه ها، مگسها و دیگر حشرات موذی، نیش و ویز ویز آن ها به معضل آزار دهندهای تبدیل میشود.
اسکای نیوز نوشت، به گفته کارشناسان، کشورهای منطقه شاهد اولین فصل تولید مثل پشهها هستند که بین ماههای مارس تا می هر سال ادامه دارد، اما شرایط بارشی که کشورهای حوزه خلیج فارس شاهد آن بوده اند، عامل گسترش غیرمعمول پشهها بوده است.
دکتر مایا نهمه، مدیر انجمن جنگلبانی لبنان و حشره شناس، به برنامه «الصباح» در «اسکای نیوز» میگوید:
تغییرات آب و هوایی و بارندگیهای مکرر باعث راکد شدن استخرهای آبی میشود که برای پرورش پشهها مناسب است و از بین بردن آنها پس از تفریخ در آبهای راکد دشوار است.
شناخت روشهای صحیح مقابله با انتشار پشهها که ناقل چندین بیماری هستند، ضروری است.
در وهله اول برطرف کردن آبهای راکد برای از بین بردن اولین نشانههای پشه مهم است.
حشره کشها مناسبترین راه حل برای از بین بردن پشه در منازل هستند، اما استفاده مکرر از آنها میتواند باعث آسیب پوستی انسان شود که اثرات آن در افراد مختلف متفاوت است.
روشهایی طبیعی مانند استفاده از لیمو وجود دارد که به دفع پشهها کمک میکند.
پشهها بیش از هر چیز جذب بوی انسان و بوی خون میشوند، اما همه گونههای پشه به یک اندازه جذب بوی انسان نمیشوند. این جذابیت با توجه به انواع مختلف آن متفاوت است.
مایا نهمه، متخصص حشره شناسی، به لزوم استفاده از مواد تسکین دهنده پوست برای کاهش میزان آلرژی پس از نیش پشه اشاره میکند.
از مواد ضد التهابی برای تسکین پوست استفاده کنید، گرچه لازم است از نیش پشه که باعث انتقال بیماری میشود جلوگیری گردد. دو نوع پشه کولکس و اینوفیلوس ناقل بیماریهای همه گیر و خطرناک مانند مالاریا و تب دنگی هستند.
لازم است روی پنجرهها توریهای خارجی قرار داده شود تا از ورود حشرات به خانه محافظت کند. همچنین باید از باز ماندن درها و خروجیها برای مدت طولانی جلوگیری کرد.
استفاده از نور را در داخل خانه کاهش دهید یا نور فضای بیرون را بیشتر کنید، زیرا حشرات و پشهها را به خود جذب میکند.
از رایحههای لیمو یا برخی شمعهای دافع پشه مخصوصا در فضاهای کوچک یا بسته استفاده کنید. همچنین مخازن آب را به صورت دورهای بپوشانید و تصفیه کنید.
گلها و گیاهان دافع طبیعی مگس هستند، بنابراین میتوانید به کاشت ریحان و گیاه گربهای در منزل اقدام کنید. آویزان کردن کیسه آب یکی از روشهای قدیمی دفع مگس است.
مگسها برای زنده ماندن باید مرطوب باشند، بنابراین میزان رطوبت خانه را کنترل کنید.
مگسها به مواد شیرین و چسبنده مانند نوشابه یا شکر علاقه خاصی دارند، بنابراین باید مطمئن شوید که آشپزخانه عاری از این مواد است.
مگسها در برابر بسیاری از آفت کشها مقاوم شده اند و این امر کنترل آنها را دشوارتر کرده است، بنابراین تا حد امکان از حشره کش استفاده نکنید.
طناز السادات حسینی فر