گوشی جدید سامسونگ A۵۵ یا A۵۴؟ کدام را انتخاب کنیم؟
گوشیهای سامسونگ از سری A، به عنوان محصولات میانرده برتر، همواره مورد توجه کاربران بودهاند. اخیرا، محصول جدید این شرکت به نام گلکسی A۵۵ معرفی شد که با استقبال خوبی از سوی مصرفکنندگان روبهرو شد. این گوشی دارای ویژگیهایی همچون پردازندهی قدرتمند، دوربین سهگانه با کیفیت بالا، و باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی است. اما مقایسهای بین این گوشی و نسخهی قبلی، گلکسی A۵۴، نشان میدهد که تفاوت قابل توجهی در عملکرد آنها وجود ندارد. این باعث شده که برخی از افراد اعتقاد داشته باشند خرید A۵۵ به لحاظ ارزش خرید بالایی نسبت به قیمتش ندارد. قیمت A۵۵ در حال حاضر نیز بالاتر از A۵۴ است، اما باید توجه داشت که این گوشی با ویژگیهایی همچون بیشترین ظرفیت رم، نمایشگر بزرگتر، و محافظت بهتر از صفحه نمایش، ارتقاهای خوبی دارد. به همین دلیل، اگر شما از صاحبان مدلهای قدیمی A هستید، احتمالا تغییر به A۵۵ به ارزشمند بودن نسبت به مدلهای قبلی نداشته باشد. اما برای افرادی که به دنبال یک گوشی میانرده با عملکرد و امکانات بالا هستند، گلکسی A۵۵ یک گزینه عالی خواهد بود.
گلکسی A ۵۵ یا گلکسی A ۵۴ کدام ارزش خرید بالایی نسبت به قیمتشان دارند؟ آیا گوشی جدید سامسونگ جانشین لایقی برای A ۵۴ است؟ قیمت A ۵۵ الان چقدر است؟
به گزارش دنیای اثتصاد، سری A از گوشیهای شرکت سامسونگ پرطرفدارترین گوشیهای این شرکت کرهای را در خود جای داده است. سامسونگ در سری A تعادل مناسبی بین قیمت و کیفیت برقرار کرده است و به همین واسطه توانسته است بازار گوشیهای میانرده را در بسیاری از کشورها تصاحب کند. جدیدترین گوشی سامسونگ در سری مذکور A ۵۵ نام دارد. پردازندهی بهروز، دوربین سهگانه با کیفیت مطلوب و باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی از ویژگیهای گلکسی A ۵۵ است.
بسیاری معتقدند تفاوت چشمگیری بین گلکسی A ۵۵ و نسخهی پیشین آن یعنی A ۵۴ وجود ندارد و مثلا در بخش دوربین هیچ پیشرفتی نکرده است. از طرفی قیمت A۵۵ به این دلیل که به تازگی عرضه شده، به شکل نامعقولی نسبت به قیمت گوشی A۵۴ بالاتر است. در این مطلب به مقایسه این دو گوشی پرطرفدار از غول کرهای دنیای فناوری میپردازیم تا ببینیم جدیدترین گوشی سامسونگ ارزش خرید دارد یا خیر.
مقایسه پردازنده A ۵۵ و A ۵۴
عمدهترین تفاوت بین دو میانردهی محبوب کاربران سامسونگ پردازندهی آنها است. سامسونگ در A ۵۵ سراغ پردازندهی ۴ نانومتری اگزینوس ۱۴۸۰ رفته است؛ در حالی که پردازندهی A ۵۴ اگزینوس ۱۳۸۰ با فناوری ساخت ۵ نانومتری است. همین ارتقاء به ظاهر ناچیز هم در سرعت هم در مصرف باتری تفاوت محسوسی ایجاد میکند. سرعت هستههای Cortex-A ۷۸ که مسئول پردازشهای سنگین هستند در گوشی جدیدتر ۲.۷۵ گیگاهرتز است در حالی که در نسخهی پیشین روی ۲.۴ گیگاهرتز تنظیم شده است. بهعلاوه پردازندهی گرافیکی Mali-G ۶۸ MP ۵ در گوشی قدیمیتر جای خود را به Xclipse ۵۳۰ در گوشی جدیدتر داده است که در نوع خود پیشرفت قابلتوجهی محسوب میشود.
با تمام این اوصاف به هیچ وجه نمیتوان گفت پردازندهی A ۵۴ ضعیف است و در اجرای برنامه یا بازی خاصی دچار مشکل خواهد شد؛ اتفاقا اگزینوس ۱۳۸۰ از پردازندههای قوی ساخت سامسونگ است؛ اما واقعیتی که در مورد این پردازنده وجود دارد گرم شدن بیش از اندازهی آن است که میتواند مشکل نرمافزاری باشد؛ اما هر چه هست تا کنون سامسونگ موفق به رفع آن نشده است. در پردازندهی A ۵۵ به لطف فناوری ساخت ۴ نانومتری احتمال بروز چنین مشکلی بسیار کم است.
حافظه و رم
یکی از دلایل گرانتر بودن قیمت A ۵۵ نسبت به A ۵۴ میزان رم آن است. دو گوشی با اینکه هر دو با حافظهی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی عرضه شدهاند، در بخش رم تفاوتی دارند؛ حداقل رم موجود برای گوشی قدیمیتر ۴ گیگابایت است؛ در حالی که نسخهی پایهی گوشی جدیدتر ۶ گیگابایت رم دارد. همین موضوع یکی از دلایلی است که باعث گرانتر بودن نسخهی پایهی دو محصول شده است. هر دو گوشی نسخهی ۶ و ۸ گیگابایت رم دارند؛ اما این تنها A ۵۵ است که با رم ۱۲ گیگابایتی نیز عرضه شده است. بنابراین، اگر به داشتن رم بیشتر علاقمند هستید چارهی جز خرید مدل جدید ندارید.
نمایشگر A ۵۴ در برابر نمایشگر A ۵۵
بخش دیگری که دستخوش تغییر شده است نمایشگر است. در A ۵۴ شاهد یک نمایشگر سوپر امولد ۶.۴ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز با پشتیبانی از HDR ۱۰+ بودیم. تمامی این ویژگیها به جز ابعاد نمایشگر در A ۵۵ نیز تکرار شده است. سامسونگ در A ۵۵ سراغ نمایشگر ۶.۶ اینچی رفته است؛ این در حالی است که رزولوشن تصویر دستخوش هیچ پیشرفتی نشده است. این یعنی هرچند نمایشگر بزرگتر تجربهی کاربری بهتری را به دنبال دارد؛ اما نتیجهی این افزایش اندازه و ثابت ماندن رزولوشن، کاهش تراکم پیکسلی است. بهطوری که شاهد هستیم تراکم پیکسلی ۴۰۳ پیکسل در اینچ در A ۵۴ به ۳۹۰ پیکسل در هر اینچ گوشی جدیدتر کاهش یافته است.
ناگفته نماند که یک تفاوت جزئی دیگر در این بخش وجود دارد که البته نه به خود نمایشگر بلکه به محافظ آن مربوط است. سامسونگ محافظ صفحه نمایش را از گوریلا گلس ۵ در A ۵۴ به گوریلا گلس Victus+ در A ۵۵ ارتقا داده است و این یعنی نمایشگر A ۵۵ در برابر خط و خش و ضربات احتمالی مقاومتر است.
سیستم عامل
وقتی صحبت از گوشی هوشمند میشود بخش نرمافزاری یا سیستمعامل نیز به اندازهی سخت افزار اهمیت مییابد. سیستمعاملها نسخه به نسخه در حال پیشرفت هستند. این پیشرفت هم از نظر ظاهری و بصری و هم از نظر سرعت و امکانات کاملا محسوس است. بنابراین، هرچقدر نسخهی سیستمعامل بالاتر و جدیدتر باشد تجربهی کاربری بهتری خواهیم داشت. بهعلاوه، از آنجایی که شرکتها تا مدتزمان محدودی گوشیهای خود را بهروزرسانی نرمافزاری میکنند، خرید گوشی با سیستمعامل جدیدتر شانس دریافت بهروزرسانیهای بیشتری را به شما خواهد داد.
بر اساس آنچه گفته شد قطعا گوشی جدیدتر با نرمافزار بهروزتر بر گوشی قدیمیتر ارجحیت دارد. در مورد A۵۴ و A۵۵ نیز این موضوع صدق میکند. گلکسی A۵۴ در سال ۲۰۲۳ با اندروید ۱۳ و رابط کاربری One UI ۵.۱ روانهی بازار شد. سامسونگ A۵۴ را یک سال بعد با اندروید ۱۴ و رابط کاربری One UI ۶.۱ عرضه کرد. شرکت کرهای برای هر دو گوشی ۴ سال آپدیت اندروید و ۵ سال آپدیت امنیتی را تضمین کرد. بنابراین، با خرید A۵۵ یک نسخه اندروید بالاتر و یک سال آپدیت امنیتی بیشتر را دریافت خواهید کرد. اگر از جمله افرادی هستید که خیلی اهل گوشی عوض کردن نیستید، این یک سال تفاوت میتواند کاملا برایتان ارزشمند باشد.
آیا گلکسی A۵۵ سامسونگ ارزش خرید دارد؟
در پاسخ به این سوال باید پرسید آیا شما جزو صاحبان نسخههای پیشین این گوشی هستید یا خیر. A۵۵ به خودی خود یک پیشنهاد عالی برای کسانی است که به دنبال یک گوشی میانردهی قدرتمند از یک شرکت معتبر تولید گوشی هوشمند هستند. این افراد با خرید A۵۵ مزایای زیادی از جمله دوربین خوب، نمایشگر عالی، شارژدهی مطلوب و… را تجربه خواهند کرد.
در مورد افرادی که در حال حاضر یکی از گوشیهای A۵۲s، A۵۳ و A۵۴ را دارند وضعیت متفاوت است. این افراد با خرید A۵۵ پیشرفت خاصی محرا احساس نخواهند کرد. بنابراین، میتوان گفت سامسونگ A۵۵ تنها در صورتی ارزش خرید دارد که کاربر فعلا گوشیهای اخیر سری A سامسونگ نباشید.