تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طعم لذت بخشی از طبیعت شمالی؛ چگونگی تهیه مرغ لواشکی

مرغ لواشکی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب مناطق شمالی کشور است که با استفاده از رب انار و لواشک تهیه می‌شود. در این روش طبخ مرغ، طعم ترش و ملس بافت متمایز و خوشمزه‌ای به غذا می‌بخشد که طعمش را بسیار ویژه می‌کند. برای تهیه این غذا به تعداد چهار نفر، پیاز، روغن، مرغ، زعفران، ادویه‌های مختلف، لواشک، رب انار و رب گوجه‌فرنگی، آب نارنج یا آب لیمو ترش، و شکر نیاز است.

مرغ لواشکی با خلق طعم و خوشبوی خاص خورش‌های شمالی، گزینه خوبی برای وعده‌های ناهار و شام است. این غذا به دلیل طعم ترقی‌بخش و بوی مطبوعی که از آن بر می‌آید، مورد توجه خیلی از افراد است. می‌توانید این غذا را با برنج کته شمالی سرو کنید و از لذت مزه‌های شمالی لذت ببرید. تجربه تهیه و مزه این غذا را حتماً امتحان کنید و لذت ببرید.

مرغ لواشکی یکی از متفاوت‌ترین و خوشمزه‌ترین روش‌های طبخ مرغ در شمال است که برای تهیه آن از رب انار و لواشک استفاده می‌شود. طعم این مرغ آنقدر لذیذ است که اگر یک بار مزه آن را بچشید، دیگر همیشه مرغ را به همین روش آماده می‌کنید.

در این مقاله از تک فانبلاگ می‌توانید با طرز تهیه مرغ لواشکی به روش شمالی و همه فوت و فن‌های درست کردن این غذا آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه مرغ لواشکی

آماده کردن مواد اولیه این غذا حدود ۱۰ دقیقه و پخت آن حدود ۱ ساعت و نیم طول می‌کشد. مواد به کار رفته در این غذا نیز برای ۴ نفر مناسب است. 

پیاز درشت۲ عددروغنبه مقدار لازممرغ۴ تکهزعفران دم کرده۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازملواشک ملسچند تکهرب انار۱ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۱ قاشق مرباخوریآب نارنج یا آب لیمو ترش تازه۲ قاشق مرباخوریشکر (اختیاری) به مقدار کم

مراحل تهیه مرغ لواشکی

در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن مرغ لواشکی به روش شمالی آشنا شوید.

مرحله اول: پیازها را در روغن سرخ کنید

برای شروع باید پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، آن را به صورت خلالی یا نگینی ریز خرد کنید. در ادامه مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا پیازها را در روغن بریزید و برای چند دقیقه سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند.

مرحله دوم: پیازها را کاراملی کنید

بعد از این که پیاز داغ آماده شد، باید به اندازه نصف استکان آب به آن اضافه کنید و دوباره پیاز را تفت دهید. صبر کنید ا آب پیاز تبخیر شود، سپس دوباره کمی آب به آن اضافه کنید. این کار موجب می‌شود تا پیازهای شما کاراملی و خوشرنگ شوند.

مرحله سوم: مرغ را همراه با پیاز کاراملی تفت دهید

در این مرحله باید تکه‌های مرغ را به ماهیتابه اضافه کنید و سپس کمی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران به مرغ‌ها بزنید تا مزه دار شوند. حدود نیم ساعت صبر کنید تا هر دو طرف مرغ‌ها به خوبی در روغن سرخ شوند و رنگ آن‌ها طلایی شود.

مرحله چهارم: چاشنی‌ها را اضافه کنید

چند تکه لواشک به مرغ‌ها اضافه کنید و کمی هم آلو در ماهیتابه بریزید. مواد را کمی هم بزنید و برای چند دقیقه سرخ کنید. سپس می‌توانید رب انار و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.

ترکیب رب‌ها را برای حدود ۲ دقیقه در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن‌ها گرفته شود، سپس می‌توانید آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه را اضافه کنید. اگر دوست دارید طعم خورش شما ملس شود، می‌توانید در این مرحله کمی شکر نیز به خورش اضافه کنید. در انتها به اندازه نصف لیوان آب جوش به خورش اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ لاپلو شیرازی

مرحله پنجم: خورشت را آماده کنید

بعد از ترکیب کردن همه مواد باید خورش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برای ۲۰ دقیقه بجوشد و به خوبی مزه دار شود. بعد از این که خورش به روغن افتاد، یعنی آماده است. می‌توانید این خورش خوشمزه را در ظرف مورد نظرتان بریزید و از طعم آن در کنار برنج کته شمالی لذت ببرید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه مرغ لواشکی

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه مرغ لواشکی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

اگر دوست ندارید طعم غذای شما ترش شود، می‌توانید از رب انار ملس یا شیرین در این غذا استفاده کنید و آب نارنج و آبلیمو کمتری در آن بریزید.اضافه کردن زعفران به این غذا اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.پیشنهاد می‌شود برای تهیه این غذا از لواشک آلو سیاه یا لواشک هایی که طعم ملسی دارند استفاده کنید.قبل از اضافه کردن آب به خورش، حتما مرغ را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید و مطمئن شوید که همه بخش‌های مرغ به خوبی طلایی شده‌اند.در برخی رسپی‌ها برای تهیه این غذا از مقداری گردوی آسیاب شده نیز استفاده می‌شود. در صورتی که از گردو برای تهیه این غذا استفاده می‌کنید، حتما آن را همراه با پیاز و مرغ‌ها تفت دهید تا روغن گردو خارج شود.در دستور پخت مرغ لواشکی می‌توانید بنا به سلیقه خودتان از سینه، ران یا ترکیب این دو استفاده کنید.اضافه کردن شکر به این غذا اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.بهتر است برای تهیه این غذا از لواشک خانگی استفاده کنید.می‌توانید در زمان سرو کردن این غذا مقداری سیب زمینی سرخ شده نیز در کنار آن قرار دهید.

مرغ لواشکی خوشمزه‌ترین خوراک مرغ شمالی است که محبوبیت زیادی در همه شهرها دارد. طعم ترش و ملس و بافت متفاوت این خورش موجب شده تا اکثر افراد از خوردن آن لذت ببرند. اگر عاشق طعم غذاهای ترش شمالی هستید، بهتر است در اولین فرصت این غذا را امتحان کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت مرغ و آلوچه زنجانی

اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبا ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!