۷ خطر قابل توجه ناشی از اسفاده زیاد گوشی هوشمند
گوشی های هوشمند یک قسمت مهم از زندگی ما شدهاند و از یک سو دستی که برای انجام کارهای روزمره لازم داریم، تبدیل شدهاند، اما از سوی دیگر ممکن است استفاده بیش از حد از آنها منجر به آسیب هایی برای بدن ما شود. به عنوان مثال این استفاده بیش از حد میتواند باعث گردن درد، آرنج گوشی هوشمندی، انگشت شست پیام متنی و سندروم بینایی کامپیوتری شود. همچنین نگه داشتن گوشی هوشمند در یک حالت خاص و تکراری میتواند به تغییر زاویه و کج شدن دست و انگشتان شما منجر شود. برای جلوگیری از این مشکلات میتوانید موقعیت خود در هنگام استفاده از گوشی را تغییر دهید و از ابزارهایی برای برداشتن فشار و تنش از روی انگشت کوچک استفاده کنید. اهمیت و توجه به صحت انجام کارها و تعادل در استفاده از تکنولوژی برای جلوگیری از این مشکلات بسیار ضروری است.
روزیاتو نوشت: گوشی های هوشمند به نوعی به بخشی از دست های ما تبدیل شده اند. اگر چه داشتن تلفن همراه بسیاری از کارهای ما را راحت ساخته، اما استفاده از آن ها باعث اعتیاد شده است. بر اساس برخی برآوردها، بیشتر ما در هفته یک روز کامل را در حال استفاده از گوشی های خود هستیم که این مقدار استفاده می تواند به آسیب هایی به بدن منتهی شود. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با آسیب هایی که استفاده طولانی و بیش از حد از گوشی های هوشمند به بدن تحمیل می کنند آشنا کنیم.
۱- گردن درد
احساس گردن دردی که هنگام استفاده از گوشی های هوشمند حس می کنیم و با نام های ،iHunch ،Text neck و Text neck شناخته می شود در وقاعی در اثر حالتی ایجاد می شود که هنگام استفاده از گوشی های هوشمند و لپ تاپ داریم. به این خاطر که هنگام استفاده از این ابزارهای الکترونیکی به سمت جلو خم می شویم و گردنمان به جلو متمایل می شود، دچار گردن درد می شویم که در نهایت ضعف عضلانی را نیز در پی خواهد داشتید. برای جلوگیری از این موضوع باید سعی کنید هنگام استفاده از گوشی تلفن و لپ تاپ به سمت جلو خم نشده و صفحه این ابزارها را درست روبروی چشم و در سطح چشم قرار دهیم.
۲- انگشت کوچک گوشی هوشمندی
اگر متوجه شده باشید انگشت کوچک دست غالبتان کمی کج شده است. این پدیده عجیب که با نام «انگشت کوچک گوشی هوشمندی» شناخته می شود علیرغم موقتی بودن تاثیرات بسیار بدی خواهد داشت. نگه داشتن گوشی هوشمند در یک حالت خاص و تکراری می تواند به تغییر زاویه و کج شدن دست و انگشتان شما و حتی آسیب های عصبی منتهی شود. برای جلوگیری از این عارضه روزانه دست های خود را تمرین دهید، دستانتان را مشت کنید و انگشتانتان را بکشید.
۳- آرنج گوشی هوشمندی
آرنج گوشی هوشمندی یا دست تکنولوژی عناوینی هستند که برای سندرم تونل کارپال به کار می روند. از نشانه های این سندرم می توند به بی حسی و سوزش در انگشتان دست در حالتی اشاره کرد که آرنج در زاویه ۹۰ درجه قرار می گیرد. برای جلوگیری از این ضایعه زمان استفاده خود از گوشی هوشمند را کاهش داده، موقعیت خود در هنگام استفاده از آن را تغییر داده و دستتان را بکشید.
۴- چنگال پیام متنی
اگر احساس گرفتگی و درد در انگشتان دست و ماهیچه های آنان دارید باید بدانید که این عارضه با عنوان چنگال پیام متنی شناخته می شود. برای جلوگیری از وقوع این سندرم به طور دائم موقعیت خود را هنگام استفاده از گوشی هوشمند تغییر دهید، در هنگام تماس گرفتن از هدست استفاده کنید و در صورت نیاز از کیسه آب گرم یا سرد استفاده کنید.
۵- انگشت شست پیام متنی
انگشت شست پیام متنی در واقع التهاب تاندون انگشت شست است که می تواند به درد در اطراف بند انگشت یا تیک انگشتی منجر شود. این حالت در اثر استفاده از گوشی های هوشمند کوچک رخ می دهد و برای جلوگیری از آن باید از ابزارهایی برای برداشتن فشار و تنش از روی انگشت کوچک در هنگام نگه داشتن گوشی هوشمند و جلوگیری از گرفتن گوشی در حالت عمودی برای مدت طولانی استفاده کرد.
۶- سندروم بینایی کامپیوتری
برای آن هایی که هر روزه با گوشی هوشمند و کامپیوتر کار می کنند، احتمال تجربه خستگی چشم، سردرد، خشکی چشم و تاری دید وجود دارد زیرا صفحات دیجیتالی به توجه بصری بسیار بالایی نیاز دارند. این حالت را سندرم بینایی کامپیوتری می نامند و برای جلوگیری از آن باید از لنزهای خاص برای عینک و لنزهای تماسی ویژه استفاده کرد یا اینکه محیط کار را طوری تغییر داد که فشار کمتری به چشم های شما وارد شود.
۷- سوختگی
این یکی ترسناک ترین صدمه ناشی از استفاده از گوشی های هوشمند است. خوابیدن در حالی که گوشی هوشمند زیر باش شما قرار دارد بسیار خطرناک است زیرا احتمال انفجار باتری و سوختگی وجود دارد. اگر شما هم این عادت را دارید بهتر است گوشی را هنگام خوابیدن از خود دور کنید.
راضیه میرزاحیدری