تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

کاوش جهانی برای پیدا کردن سیاره‌ای شبیه به زمین | سرزمینی که همیشه در تابستان غرق است!

سیاره‌های قابل سکونت مانند یافتن دانه‌ی شن در انبوهی از کاه است؛ اما اخیراً اخترشناسان سیاره‌ای نادر با دمای مشابه زمین کشف کرده‌اند. این سیاره ۴۰ سال نوری دورتر از ما قرار دارد و دارای تابستانی همیشگی با دمای متوسط ۴۲ درجه سانتی‌گراد است. با شرکت ناسا، آژانس فضایی اروپا و دانشگاه‌های وارویک و ادینبورگ، این سیاره که به نام گلیزه ۱۲b معروف است، کشف شده است. این سیاره به نظر می‌رسد به یک کاندید مناسب برای بررسی بیشتر توسط تلسکوپ جیمز وب ناسا باشد. این کشف به عنوان “ونوس فراخورشیدی” شناخته شده و به دلیل مشابهت دما و اندازه با زمین بسیار مهم است. هرچند که این سیاره دارای جوی مشابه زمین است یا خیر هنوز مشخص نیست. به هر حال، این کشف نشان می‌دهد که سیاراتی مشابه زمین ممکن است بیشتر از آنچه فکر می‌کردیم وجود داشته باشند، و این موضوع می‌تواند ما را به دانش بیشتری از سیارات خارج از منظومه شمسی نزدیکتر کند.

همشهری آنلاین نوشت: یافتن سیاره‌ای که بتواند مانند زمین میزبان حیات باشد، مانند تلاش برای یافتن دانه‌ای شن در انبوهی از کاه است.

با این حال، باوجود تمام احتمالات، ممکن است اخترشناسان به‌تازگی دنیای جدید و قابل سکونتی را یافته باشند.

تقریباً ۴۰ سال نوری دورتر، اخترشناسان سیاره‌ای نادر با دمای مشابه زمین کشف کرده‌اند.

این جهان دارای تابستانی همیشگی است، جایی که دما به‌طور متوسط ۴۲ درجه سانتی‌گراد است.

این سیاره هر ۱۲.۸ روز به دور خورشید خود – یک کوتوله سرخ خنک – می‌چرخد.

کارشناسان ناسا، آژانس فضایی اروپا و چندین دانشگاه از جمله وارویک و ادینبورگ در این کشف مشارکت داشته‌اند.

هنوز مشخص نیست که آیا این سیاره که به نام گلیزه ۱۲b نام‌گذاری شده است، دارای جوی شبیه به زمین است یا خیر.

اما اخترشناسان معتقدند که این سیاره یک کاندید خوب برای بررسی بیشتر توسط تلسکوپ فضایی ۱۰ میلیارد دلاری جیمز وب ناسا است.

یکی از کاربردهای اصلی تلسکوپ جیمز وب مطالعه جو سیارات فراخورشیدی است.

دکتر توماس ویلسون، اخترفیزیکدان دانشگاه وارویک، به بی‌بی‌سی گفت: «به‌طور هیجان‌انگیزی، این سیاره نزدیک‌ترین سیاره با اندازه و دمای مشابه زمین است که ما می‌شناسیم.نوری که اکنون می‌بینیم از سال ۱۹۸۴ (۴۰ سال پیش) است؛ یعنی این مدت زمان طول کشیده تا به ما در زمین برسد.

او افزود: «سیاراتی مانند گلیزه ۱۲b بسیار کم و نادر هستند، بنابراین اینکه بتوانیم یکی از آنها را اینقدر از نزدیک بررسی کنیم و درباره جو و دمای آن اطلاعات کسب کنیم، بسیار نادر است.»

کارشناسان آن را «ونوس فراخورشیدی» نامیده‌اند.

روزی روزگاری، زمانی که زمین و ونوس دارای جوهای خالی مشابهی بودند که توسط گازهای آتشفشانی و مواد از منظومه شمسی ما تغذیه می‌شدند.

اما چیزی که زمین را قابل سکونت کرد، وجود آب بود.

در حالی که این اولین سیاره فراخورشیدی شبیه به زمین نیست که کشف شده، ناسا معتقد است که یکی از تعداد کمی از جهان‌های مشابه است.

مایکل مک‌الوین، اخترفیزیکدان پژوهشی در مرکز پروازهای فضایی گادارد ناسا، گفت: «ما فقط تعداد انگشت‌شماری از سیارات معتدل مشابه زمین را می‌شناسیم که هم به اندازه کافی به ما نزدیک هستند و هم سایر معیارهای لازم برای این نوع مطالعه، به نام طیف‌سنجی انتقالی، با استفاده از تجهیزات فعلی را دارند.»

او ادامه داد: «برای درک بهتر تنوع جوها و نتایج تکاملی این سیارات، ما به نمونه‌های بیشتری مانند گلیزه ۱۲b نیاز داریم.»

این سیاره تقریباً به همان فاصله‌ای از زمین قرار دارد که TRAPPIST-۱، بزرگ‌ترین سیستم سیارات فراخورشیدی با اندازه مشابه زمین که تاکنون کشف شده است، قرار گرفته است.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!