10 خواص فوقالعاده هندوانه برای حفظ سلامتی شما
هندوانه یک میوه بسیار محبوب در فصل تابستان است که به دلیل طعم خنک کننده و خوشمزهاش، همواره مورد توجه قرار میگیرد. این میوه حاوی انواع ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است که به سلامت بدن کمک زیادی میکند. با توجه به اینکه هندوانه تنها 46 کالری در هر فنجان دارد، اما برای سلامتی بدن بسیار مفید است. این میوه باحاوی ویتامین C، به تقویت سیستم ایمنی، جذب آهن، سلامت پوست و چشم کمک میکند. هندوانه همچنین دارای پتاسیم، ویتامین B6 و لیکوپن است که همگی از اهمیت بسیاری برای بدن برخوردارند. از آنجا که هندوانه از بیش از 90 درصد آب تشکیل شده است، مصرف این میوه میتواند به آبرسانی بدن کمک زیادی کند و مخصوصاً در فصلهای گرم سال مفید است. به همین دلیل، توصیه میشود که هندوانه را به روزهای گرم و خشک اضافه کنید و از فواید بیشمار آن بهره مند شوید.
هندوانه، میوهای محبوب و پرطرفدار در فصل تابستان، نه تنها طعمی دلچسب و خنککننده دارد، بلکه سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است که فواید بیشماری برای سلامتی بدن به ارمغان میآورد. در این مقاله از تک فانبلاگ به بررسی ۱۰ خاصیت شگفتانگیز این میوه تابستانی میپردازیم. با ما همراه باشید.
با مهمترین خواص هندوانه آشنا شوید!
در اینجا ۱۰ خواص هندوانه برای سلامتی آورده شده است:
۱- کم کالری و سرشار از مواد مغذی ضروری است
هندوانه با تنها ۴۶ کالری در هر فنجان، حاوی حدود ۱۵ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C است. ویتامین C سیستم ایمنی شما را تقویت کرده و به جذب آهن در بدن کمک میکند، در حالی که ویتامین A موجود در هندوانه نیز برای سلامت پوست و چشم بسیار مفید است.
هندوانه همچنین سرشار از پتاسیم است که فشار خون را کاهش میدهد و به بهبود عملکرد اعصاب کمک میکند . ویتامین B6 هندوانه نیز به بدن کمک میکند تا پروتئینهایی را که مصرف میکنید تجزیه کند.
۲- دوز زیادی از لیکوپن (نوعی آنتیاکسیدان) دارد
لیکوپن یک ترکیب طبیعی است که در هندوانه و سایر میوهها و سبزیجات یافت میشود و دارای خواص آنتیاکسیدانی است. این ماده همان چیزی است که به هندوانه رنگ قرمز میدهد.
اما فراتر از رنگ آن، لیکوپن خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و اختلالات چشمی مرتبط با افزایش سن را کاهش میدهد. همچنین لیکوپن از سلولهای شما در برابر آسیب محافظت میکند.
۳- هندوانه به هیدراته نگه داشتن شما کمک میکند
هندوانه از بیش از ۹۰ درصد آب تشکیل شده است. کافی است بدانید که ما ۸۰ درصد آب بدن را از آنچه مینوشیم و ۲۰ درصد از آنچه میخوریم دریافت می کنیم. بنابراین هندوانه قطعا میتواند به آبرسانی به بدن ما کمک کند.
بیشتر بزرگسالان به اندازه کافی آب نمینوشند. هیدراتاسیون به ویژه در تابستان بسیار مهم است، زمانی که دما بالا میرود و ممکن است مایعات خود را در اثر تعریق از دست بدهید. بنابراین اکنون و با فرا رسیدن فصول گرم سال زمان مناسبی است تا هندوانه را در برنامه غذایی خود جای دهید.
نکته: خوردن هندوانه را با کمی نمک بعد از تمرین یا زمانی که برای مدت طولانی عرق کردهاید، توصیه میکنیم. ترکیب کربوهیدراتها و نمک برای جبران الکترولیتهای از دست رفته و ذخایر کربوهیدرات ایده آل است.
بیشتر بخوانید: بهترین و بدترین زمان خوردن هندوانه از نظر علمی
۴- میتواند به مدیریت وزن کمک کند
انتخاب هندوانه به عنوان یک میان وعده شیرین به شما کمک کند تا مدت بیشتری احساس سیری کنید. تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۱۹ نشان داد افرادی که دارای اضافه وزن هستند یا در گروه افرادی با چاق بالینی دستهبندی میشوند، در صورت مصرف منظم و متعادل هندوانه اثرات مثبتی مثل کاهش وزن بدن، کاهش شاخص توده بدنی، کاهش فشار خون و کاهش سایز دور کمر را تجربه میکنند.
۵- سلامت قلب را بهبود میبخشد
تحقیقات نشان میدهد که مصرف غذاهای حاوی لیکوپن خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته را کاهش میدهد. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۲ که در مجله آمریکایی Hypertension Opens a new window منتشر شد، ارتباط بین مصرف روتین هندوانه و بیماری قلبی را نشان داد.
عصاره هندوانه با کاهش فشار خون موجب کاهش اثر التهابات قلبی و عروقی در بین افراد میشود. در واقع ال سیترولین و ال-آرژنین – دو آنتی اکسیدان موجود در هندوانه – عملکرد رگها و عروق منتهی به قلب را بهبود میبخشند.
۶- خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
لیکوپن موجود در هندوانه با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو، عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد (مولکولهای ناپایداری که بدن به طور طبیعی تولید میکند و میتواند باعث بیماری شود) را بهبود داده و توانایی بدن برای مبارزه با سلولهایی که تکثیر نامتوازن دارند (سلولهای سرطانی) افزایش میدهد.
در واقع لیکوپن پتانسیل کاهش التهاب و جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی را دارد که این امر خطر ابتلا به این بیماریها را کاهش میدهد. از جمله مهمترین این سرطانها میتوان به سرطان پروستات و سرطان سیستم گوارش اشاره کرد.
۷- هندوانه به کاهش التهاب کمک کند
ترکیب خاصی از آنتی اکسیدانها، لیکوپن و ویتامین C موجود در هندوانه میتواند التهاب و آسیب اکسیداتیو را در طول زمان کاهش دهد. این التهابات میتواند باعث تورم، درد یا برافروختگی پوست برای کسانی شود که بدن آنها برای این گونه التهابها مستعدتر است.
لازم به ذکر است التهاب مزمن میتواند منجر به شرایط جدی و خطرناک از جمله سرطان، آسم، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ برای بدن شود.
بیشتر بخوانید: فواید پوست هندوانه برای بدن!
۸ برای پوست شما عالی است
آب و ویتامینهای B6، A و C موجود در هندوانه به پوست شما کمک میکند تا نرم، صاف و لطیف بماند. ویتامین C کلاژن را تقویت می کند که خاصیت ارتجاعی پوست و جریان خون به پوست را بهبود میبخشد.
همچنین ویتامین A به ترمیم سلولهای پوست کمک میکند تا از خشکی و پوستهپوسته شدن پوست جلوگیری کند، ویتامین B6 نیز به جلوگیری از ترک خوردن پوست شما کمک میکند.
۹- درد عضلات را تسکین دهد
نتایج مطالعات اخیر نشان داده که ورزشکارانی که آب هندوانه مینوشند تا ۲۴ ساعت درد عضلانی بسیار کمتری را نسبت به سایر ورزشکاران تجربه میکنند. آب هندوانه همچنین به کاهش ضربان قلب و بهبودی آن کمک میکند.
۱۰ دانهها و پوست هندوانه نیز مغذی هستند
پوست هندوانه قند کمتر و فیبر بیشتری دارد. پوست هندوانه همچنین حاوی ال سیترولین است که فشار خون را کاهش داده و عملکرد بدن به خصوص بعد از انجام ورزش را افزایش دهد.
ارزش غذایی هنداونه
حقایق تغذیهای ۱ فنجان هندوانه (۱۵۲ گرم) به شرح زیر است:
کالری۴۵.۶چربی۰.۲ گرمکلسترول۰ میلیگرمسدیم۱.۵۲ میلیگرمکربوهیدرات۱۱.۵ میلیگرمفیبر۰.۶ گرمویتامین C۱۲.۳ میلیگرمپتاسیم۱۷۰ میلیگرمکلسیم۱۰ میلیگرمویتامین A۸۶۵ IUلیکوپن۶۸۹۰ میکروگرم
دانههای هندوانه، سرشار از منیزیم هستند. این دانهها نقش کلیدی در تولید انرژی، عملکرد بهتر اعصاب، سنتز DNA و پروتئین و همچنین تنظیم فشار خون دارند. آنها همچنین حاوی فولات هستند که میتواند به خطر ابتلا به سرطان و افسردگی کمک کند.
دانهها منابع خوبی از اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند که از وقوع حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری میکنند و سطح کلسترول بد خون را کاهش میدهند.
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانخواص هنداونه را به طور کامل برایتان شرح دادیم. امیدواریم که با آگهی از فواید این میوه مغذی برای سلامتی بدن، مصرف آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید و از خواص بینظیر آن بهره ببرید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.