طرز تهیه آب تخم هندوانه: راز هنرمندانه آبجوش کردن تخم هندوانه و بهرههای ارزشمند آن
تخم هندوانه یک ماده غذایی بسیار مفید و پر از خواص برای سلامتی است. از جمله روشهای بهرهمندی از خواص تخم هندوانه، مصرف جوشانده آن است. برای تهیه جوشانده تخم هندوانه، ابتدا تخم هندوانهها را خرد کرده و سپس آب به آنها اضافه کرده و روی حرارت قرار داده و اجازه میدهیم تا جوشیده شود.
جوشانده تخم هندوانه دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی است. این خواص شامل کاهش قند خون، تقویت موها، کاهش التهاب، افزایش انرژی، بهبود عملکرد قلب، کاهش فشار خون، پیشگیری از سفید شدن مو، درمان سنگ کلیه و عفونتهای ادراری، بهبود عملکرد گوارش، کاهش کلسترول، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت استخوانها، بهبود عملکرد سیستم عصبی، حفظ سلامت چشم، کمک به درمان ناباروری و تقویت حافظه میباشد.
بنابراین، مصرف جوشانده تخم هندوانه میتواند بسیار مفید و موثر برای بهبود و حفظ سلامتی بدن باشد. از آنجایی که این نوشیدنی دارای خواص فوقالعاده برای بدن است، بهتر است آن را به صورت منظم به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
تخم هندوانه که اغلب دور ریخته میشود، سرشار از خواص و فواید بینظیر برای سلامتی است. یکی از راههای بهرهمندی از خواص شگفتانگیر تخم هندوانه، مصرف جوشانده آن است. برای آشنایی با طرز تهیه جوشانده تخم هندوانه و خواص آن با تک فانبلاگ همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه جوشانده تخم هندوانه
تخم هندوانه۲۰ تا ۳۰ عددآب۲ لیتر
مراحل تهیه جوشانده تخم هندوانه
در ادامه، مراحل تهیه جوشانده تخم هندوانه را شرح میدهیم.
مرحله اول: خرد کردن تخم هندوانه
برای درست کردن جوشانده تخم هندوانه، تخمهای هندوانه را در ظرفی بریزید و با استفاده از گوشتکوب، هاون یا هر وسیلهای که در دسترس دارد آن را کاملا خرد کنید.
مرحله دوم: اضافه کردن آب
بعد از خرد کردن تخمها، دو لیتر آب به آنها اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس، شعله را کم کنید و اجازه دهید تا جوشانده تخم هندوانه آماده شود.
جوشانده تخم هندوانه شما آماده است. نوش جانتان!
۱۶ خواص جوشانده تخم هندوانه
در ادامه، به معرفی ۱۶ خواص تخم هندوانه میپردازیم.
۱- کاهش سطح قند خون
جوشانده تخم هندوانه میتواند به طور قابل توجهی به کاهش قند خون و درمان دیابت کمک کند.
بیشتر بخوانید: این افراد هندوانه نخورند!
۲- کمک به درخشندگی موها
جوشانده تخم هندوانه، روشی طبیعی و موثر برای شادابی و تقویت موها است. برای بهرهمندی از این خاصیت باید جوشانده تخم هندوانه را به طور موضعی روی موهایتان بمالید و بعد از مدتی آبکشی کنید. این جوشانده با داشتن ترکیبات مفید، موهایتان را درخشان و نرم میکند.
۳- کمک به کاهش التهاب
کمک به کاهش التهاب و تورم در بدن از دیگر فواید جوشانده تخم هندوانه است. برای بهرهمندی از این خاصیت، باید جوشانده را به صورت خوراکی مصرف کنید.
۴- افزایش سطح انرژی
تخمهای هندوانه سرشار از ویتامین B هستند که نقش مهمی در تولید انرژی در بدن ایفا میکنند. به همین دلیل، مصرف دمنوش تخم هندوانه میتواند به طور قابل توجهی به افزایش سطح انرژی و ایجاد حس شادابی و سرزندگی در شما کمک کند.
۵- بهبود سلامت قلب
یکی از فواید قابل توجه جوشانده تخم هندوانه، بهبود سلامت و عملکرد قلب است. این دمنوش به واسطه محتوای بالای منیزیم میتواند به تنظیم ضربان قلب کمک کند.
۶- کاهش فشار خون
تخم هندوانه حاوی مادهای به نام “سیترولین” است. سیترولین در بدن به اسید آمینهای به نام ” آرژنین” تبدیل میشود. آرژنین به تولید اکسید نیتریک کمک میکند. اکسید نیتریک، رگهای خونی را گشاد کرده و جریان خون را تسهیل میکند. در نتیجه، فشار خون کاهش مییابد. بنابراین، مصرف جوشانده تخم هندوانه میتواند به عنوان یک راهکار طبیعی برای کاهش و کنترل فشار خون بالا مفید باشد.
بیشتر بخوانید: خواص هندوانه برای سلامتی بدن
۷- پیشگیری از سفید شدن مو
تخم هندوانه به دلیل دارا بودن مس، نقشی کلیدی در تحریک تولید ملانین (رنگدانه طبیعی موها) ایفا میکند. مصرف منظم جوشانده تخم هندوانه میتواند به افزایش تولید ملانین و پیشگیری از سفید شدن زودرس موها کمک کند.
۸- کمک به درمان سنگ کلیه و عفونتهای ادراری
جوشانده تخم هندوانه به دلیل خاصیت ادرار آوری که دارد، میتواند در دفع سنگ کلیه و درمان عفونتهای ادراری موثر واقع شود.
۹- بهبود عملکرد سیستم گوارش
جوشانده تخم هندوانه به واسطه دارا بودن انواع ویتامینهای گروه B میتواند به طور قابل توجهی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تقویت معده کمک کند.
۱۰- کمک به کاهش کلسترول
تخم هندوانه به دلیل دارا بودن مقادیر بالای امگا ۳ و چربیهای سالم، میتواند به طور قابل توجهی در کاهش کلسترول بد خون (LDL) موثر باشد.
۱۱- تقویت سیستم ایمنی بدن
این نوشیدنی به دلیل برخورداری از ویتامینها و مواد معدنی فراوان، نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا میکند.
۱۲- کمک به استحکام استخوانها
دانههای هندوانه حاوی اسید آمینههای آرژنین و لیزین هستند که نقشی اساسی در تقویت استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان ایفا میکنند.
۱۳- بهبود عملکرد سیستم عصبی
تخم هندوانه گنجینهای از ویتامین B3، پانتوتنیک اسید، ویتامین B6 و فولات است که هر کدام نقشی اساسی در بهبود عملکرد سیستم عصبی ایفا میکنند.
۱۴- بهبود سلامت چشم
تخم هندوانه سرشار از ویتامین A است. این ویتامین حیاتی، نقشی اساسی در حفظ سلامت چشم ایفا میکند و از بروز بیماریهای چشمی مانند خشکی چشم پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: خواص پوست هندوانه برای بدن
۱۵- کمک به درمان ناباروری
تخم هندوانه منبع غنی از فولات، آهن و روی است که نقشی اساسی در سلامت باروری زنان و مردان ایفا میکنند.
۱۶- تقویت حافظه
جوشانده تخم هندوانه منبع غنی از منیزیم و روی است. این دو ماده معدنی نقش مهمی در تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر دارند.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه جوشانده تخم هندوانه و خواص آن را شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم این بار هنگام خوردن هندوانه، تخمهای آن را جدا کنید و این جوشانده مفید را تهیه کنید تا از خواص آن بهرهمند شوید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.